Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Δευτερογενείς διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικά ασθενοφόρα

ΠΟΕΔΗΝ: Δευτερογενείς διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικά ασθενοφόρα

ΠΟΕΔΗΝ: Τα ιδιωτικά ασθενοφόρα αναλαμβάνουν παράνομα τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών.

Το ένα Νοσοκομείο μετά το άλλο εκχωρούν τις δευτερογενείς διακομιδές σε ιδιωτικά ασθενοφόρα. Οι Εταιρείες αυτές αναλαμβάνουν έναντι υψηλής αμοιβής τις διακομιδές αυτών των ασθενών. Εκμεταλλεύονται την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων και οχημάτων και την αδυναμία των Νοσοκομείων να διενεργήσουν τις δευτερογενείς διακομιδές λόγω κατάργησης των θέσεων οδηγών στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων.

Τα ιδιωτικά ασθενοφόρα αναλαμβάνουν παράνομα τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών καθότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει τη λειτουργία ασθενοφόρων σε κλινικές και ασφαλιστικούς οργανισμούς για δικαιούχους και μόνο για ασθενείς που είναι συμβεβλημένοι με αυτούς. Η εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών στον ιδιωτικό τομέα γίνεται στη συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με νόμο με την οποία εμπλέκονται στις πρωτογενείς επείγουσες διακομιδές οι ένστολοι, οι υπάλληλοι των Δήμων και στις περιοχές ευθύνης των Κέντρων Υγείας το πάσης φύσεως υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Υπάρχουν καταγγελίες απ’ όλη την Ελλάδα ότι διενεργούνται διακομιδές από ενστόλους με πέντε ώρες εκπαίδευση χωρίς να γνωρίζουν να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες και τη λειτουργία των ασθενοφόρων καθώς επίσης και από το πάσης φύσεως υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας το οποίο ποτέ δεν έχει κάνει διακομιδές ούτε έχει εκπαιδευτεί γι’ αυτό. Από τις διακομιδές που πραγματοποιούνται με αυτό τον τρόπο χωρίς την συμμετοχή πληρωμάτων ασθενοφόρων – διασωστών έχουν συμβεί τραγελαφικές καταστάσεις με μεγάλη επικινδυνότητα για διακομιζόμενους ασθενείς.

Οι Υγειονομικοί που συμμετέχουν στις διακομιδές παρά τη θέληση τους χωρίς να έχουν τη σχετική εκπαίδευση που απαιτείται (απόφοιτοι σχολής ΙΕΚ ΕΚΑΒ) ανησυχούν για την εμπλοκή τους σε δικαστικές προσφυγές συγγενών και ασθενών. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να καταργήσει άμεσα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με νόμο, να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με πληρώματα ασθενοφόρων και οχήματα, να μονιμοποιήσει τους Συμβασιούχους όπως πρέπει να γίνει με όλους τους
Συμβασιούχους που εργάζονται στη Δημόσια Υγεία και για τις δευτερογενείς διακομιδές να τις αναλάβουν τα Νοσοκομεία με την σύσταση ξανά των οργανικών θέσεων ΔΕ Οδηγών και την πρόσληψη επαρκούς αριθμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Επικινδυνότητα στις διακομιδές για προσωπικό και ασθενείς

ΕΚΑΒ: Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση για 136 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άμεση στήριξη του ΕΚΑΒ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας - Πρώτη ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πώς το νέο λογισμικό αλλάζει την κατανόησή μας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Αρχίζουμε να θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τις εγκεφαλικές συνδέσεις που σχετίζονται με τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και τη σχιζοφρένεια. Είμαστε επίσης τώρα μέρος της μελέτης ACT του UW, ή αλλιώς της μελέτης για τις αλλαγές στη σκέψη των ενηλίκων (Adult Changes in Thought Study). Υπάρχει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και παρακολουθεί μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ καθώς γερνούν.

Τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται παγκοσμίως

Χολέρα: Η χολέρα μπορεί να είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μη ασφαλών τροφίμων ή νερού.

Παρατείνεται η αναβολή έναρξης μαθημάτων στη Θεσσαλία μέχρι την Πέμπτη

Κλειστά σχολεία Θεσσαλία: Κλειστά θα μείνουν για τρεις ημέρες και τα σχολεία στη Μαγνησία. Τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και όχι αύριο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Κρυπτοσπορίδιο: Οι υγειονομικές Αρχές στη Νέα Ζηλανδία αναζητούν την πηγή μόλυνσης

Κρυπτοσπορίδιο: Οι πιθανές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, προϊόντα φαγητού ή ποτού, χώρους φιλοξενίας, νερό αναψυχής ή νερό που έχει μολυνθεί από παράσιτα ζώων.