Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΙΣ: Ζητά την απομάκρυνση βουλευτού από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών

ΠΙΣ: Ζητά την απομάκρυνση βουλευτού από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών

Την απομάκρυνση εν ενεργεία βουλευτού Κώστα Μάρκου από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, ζητά ομόφωνα με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια, το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ειδικότερα, με πρόσφατη απόφαση (Δεκέμβριος 2019) το υπουργείο Υγείας όρισε τη νέα σύνθεση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, στο οποίο για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά συμμετέχει ο βουλευτής εν ενεργεία κ. Κώστας Μάρκου.

Ο ΠΙΣ μετά από συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου ζητά ομόφωνα από τον υπουργό Υγείας την αλλαγή της σύνθεσης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ και την πρόβλεψη του αυτονόητου για δημοκρατική χώρα, της μη συμμετοχής κοινοβουλευτικών σε όργανα πειθαρχικού ελέγχου δημοσίων υπαλλήλων.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θεωρώντας ότι με τη συμμετοχή βουλευτών σε όργανα που αφορούν στους γιατρούς, καταπατάται βάναυσα η δημοκρατική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ζητά από τον υπουργό Υγείας να προβεί σε άμεση αλλαγή της σύνθεσης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ιατρών ΕΣΥ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός: 384 νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - Εκ των οποίων 2 της Δέλτα plus

28/10: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες σοβαρών αλλεργικών κρίσεων και η πιο κοινή τροφική αλλεργία σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Σε κλινικές μελέτες, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν πόνος στο στομάχι, έμετος, αίσθημα αδιαθεσίας, φαγούρα ή κάψιμο στο στόμα, ερεθισμός του λαιμού, βήχας, καταρροή, φτέρνισμα, σφίξιμο στο λαιμό, συριγμός, δύσπνοια, φαγούρα στο δέρμα, κνίδωση και φαγούρα στα αυτιά.

Οι εγγραφές στη λίστα αναμονής και οι μεταμοσχεύσεις ήπατος που συνδέονται με την αλκοολική ηπατίτιδα αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Οι διατροφικές οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Δείτε τους κινδύνους που ενέχουν οι διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία

Ψυχική και αναπτυξιακή καθυστέρηση λόγω της εμμονικής ενασχόλησης με το φαγητό που υποβαθμίζει τη ζωή και την ομαλή λειτουργικότητα του παιδιού και του εφήβου

Στα ύψη η θετικότητα στη Β. Ελλάδα-Σε ποιες περιοχές το ποσοστό υπερβαίνει το 1%

Κορωνοϊός Θετικότητα: Την ίδια ώρα, χαμηλά ποσοστά θετικότητας καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Αττικής όπου κυμαίνονται μεταξύ 0,32% στην ανατολική Αττική και 0,57% στον κεντρικό τομέα.

Αρκετές χώρες «τρέχουν» προγράμματα χορήγησης τρίτης δόσης, ανανεώνοντας τη δυναμική της ανοσίας λόγω του κινδύνου μόλυνσης

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι πιο ευάλωτοι κλινικά έλαβαν πρώτοι τα εμβόλιά τους, πιθανώς πριν από οκτώ μήνες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσουν νέα λοίμωξη λόγω μείωσης της προστασίας.