Ρεπορτάζ Υγείας

Οικονόμου πιστοποιητικό: Ακυρώνεται η ισχύς μετά το 7μηνο για τους άνω των 18

Οικονόμου πιστοποιητικό: Ακυρώνεται η ισχύς μετά το 7μηνο για τους άνω των 18

Οικονόμου πιστοποιητικό: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα διοικητικά πρόστιμα θα βεβαιωθούν στο ακέραιο, ενώ από 31 Ιανουαρίου θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά το 7μηνο.

Πέρα από τα αυστηρά κριτήρια που ισχύουν για την απαλλαγή από το πρόστιμο που τίθεται σε ισχύ από σήμερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, φαίνεται πως η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην ακύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά το 7μηνο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στις 31 Ιανουαρίου θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολλούς ενήλικες χωρίς την αναμνηστική δόση εμβολίου.

Τι δήλωσε ο κ. Οικονόμου

Αρχικά, ο κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα διοικητικά πρόστιμα θα επιβληθούν στο ακέραιο σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Υπάρχουν 3 συγκεκριμένες εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα, οι οποίες εξαιρέσεις φαίνεται να τη γλιτώνουν από τα δίχτυα της ΑΑΔΕ και του διοικητικού προστίμου. Πιο αναλυτικά:

  • όσοι έλαβαν βεβαίωση εξαίρεσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή
  • όσοι έχουν εμβολιαστεί στις χώρες της ΕΕ ή στις 33 χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα επ’ αυτού και το έχουν δηλώσει στο anagnorisi. emvolio.gov.gr
  • τέλος, όσοι έχουν αιτηθεί κατ’ οίκον εμβολιασμό και αυτός δεν έχει καταστεί δυνατός

Πέρα από αυτές τις εξαιρέσεις, το πρόστιμο θα βεβαιωθεί στο ακέραιο.

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε πως μετά τις 31 Ιανουαρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου, αλλά όχι την τρίτη, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα πάψει να ισχύει και θα χρειαστεί να κάνουν και την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις μομφές για το άνοιγμα των σχολείων. Υπερασπίστηκε την απόφαση για άνοιγμα, επισημαίνοντας πως μόλις 3 τμήματα σε σύνολο 80.000 τμημάτων ανά την επικράτεια είναι κλειστά λόγω νόσησης με κορωνοϊό. Αυτό αποτελεί μια νίκη για την στρατηγική ανοίγματος των σχολείων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με τα αυξημένα self test που διενεργήθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικασία δήλωσης εμβολιασμών στο εξωτερικό για κατοίκους Ελλάδας άνω των 60 ετών

Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει 3η δόση, ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Ενδέχεται να «παγώσει» για τους εμβολιασμένους που νοσούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης

Πρόστιμα από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 - Σημάδια υποχώρησης της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.

Νοσοκομείο Ρόδου: Προσλήψεις 1 Μόνιμης Ιατρού και 2 Αναισθησιολόγων

Νοσοκομείο Ρόδου: Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου.

Στα σκαριά η πρώτη ιδιωτική Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή στην Αθήνα

Η Ιατρική Σχολή του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Κύπρο και προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα: Ένα 6ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Προπτυχιακών Σπουδών σχεδιασμένο για αποφοίτους Λυκείου και ένα 5ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Σπουδών, σχεδιασμένο για όσους κατέχουν Πανεπιστημιακά πτυχία σε οποιονδήποτε τομέα.