Ρεπορτάζ Υγείας

Νοσοκομεία: Καταιγισμός κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία

Νοσοκομεία: Καταιγισμός κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία

Ορμητική  ‘’καταιγίδα’’ κινητοποιήσεων έχουν οργανώσει οι γιατροί της χώρας μετά την κατάθεση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, το οποίο  εισαγάγει δομικές αλλαγές για το εργασιακό καθεστώς των γιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επιμένουν στην απόσυρσή του, ενώ εκφράζουν έντονες αντιδράσεις και για τις αυξήσεις στο μισθολόγιό τους αφήνοντας αιχμές περί «κοροϊδίας». Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει για αύριο (ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή) 24ωρη απεργία όπως και την Τρίτη.

Την ερχόμενη Πέμπτη (ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής) οι εκπρόσωποι των ιατρών του ΕΣΥ καλούν τα εργατικά κέντρα, την ΑΔΕΔΥ και επίσημους φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχουν προαναγγείλει.

  • Η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της ενημερώνει τη διοίκηση της 1 1ης και 2ης ΥΠΕ ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα γίνονται τακτικά χειρουργεία και ιατρεία.

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις θα γίνουν και στον Έβρο για το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.Για «ταφόπλακα στο ΕΣΥ» κάνει λόγο ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας Θράκης .Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει και στον Έβρο το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο, μεταξύ άλλων δίνει με το άρθρο 1 0 το δικαίωμα στους γιατρούς του ΕΣΥ, να εργάζονται παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως καταγγέλλει ο ιατρικός κόσμος, που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, με το νέο νομοσχέδιο, οι ασθενείς στο ΕΣΥ θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερο «μαύρο» χρήμα από την τσέπη τους. Να υπενθυμιστεί ότι το «Νομοσχέδιο Γκάγκα» δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα αφού θα μπορούν να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο και να χειρουργούν και σε ιδιωτικές κλινικές.

  • Την Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία ζητά και  η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας καθώς εκτιμά ότι «η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ».
  • Την αντίδραση γιατρών και συνταξιούχων προκαλεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε για επεξεργασία στις Επιτροπές της Βουλής στις 23 Νοέμβρη. Παγκρήτια σύσκεψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη των ΔΣ των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης και του ΦΣ Ιατρικής Κρήτης, με θέμα την οργάνωση και το συντονισμό της αγωνιστικής τους δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, Όπως ανακοινώθηκε, «στη σύσκεψη αυτή υπήρχε ομόφωνη απόρριψη του νομοσχεδίου στο σύνολό του, που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας, μετατρέποντας την υγεία σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα λιγότερες δωρεάν και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης, ενώ οδηγεί και σε ακόμη πιο εξοντωτικές συνθήκες εργασίας ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς καθώς και σε υποβάθμιση της αξίας των ιατρικών πτυχίων».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Στόχος μας η διακριτή διοίκηση του Νοσοκομείου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ από το ΠΑΙΔΩΝ

ΠΟΕΔΗΝ : Το Υπ. Υγείας καταθέτει στην Βουλή Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περεταίρω το ΕΣΥ 

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Γ. Κρομμύδας στο healthweb : Δεν υπάρχει έξαρση της γρίπης τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα

Δύο Καθηγήτριες Παιδιατρικής Αναλύουν την αύξηση των λοιμώξεων του φετινού φθινοπώρου

Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.