Ρεπορτάζ Υγείας

ΜΕΘ – Κορωνοϊός: Εκπέμπουν SOS για διασωληνωμένο ασθενή στην Καρδίτσα

ΜΕΘ – Κορωνοϊός: Εκπέμπουν SOS για διασωληνωμένο ασθενή στην Καρδίτσα

ΜΕΘ - Κορωνοϊός: Καταγγελίες έρχονται από το Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου απεγνωσμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκπέμπουν σήμα κινδύνου SOS για την κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του Δημόσιου νοσοκομείου Καρδίτσας βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς στις κλινικές του κορωνοϊού βρίσκονται διασωληνωμένοι ασθενείς, λόγω έλλειψης μονάδων εντατικής θεραπείας. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις ειδικές συνθήκες, που ισχύουν για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, λόγω της πανδημίας με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να αποδεικνύονται θλιβερά ανεπαρκείς σε αριθμό.

Πραγματοποιούνται διαρκώς διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών, όπου και παραμένουν νοσηλευόμενοι για ημέρες μέχρι να ελευθερωθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι να νοσεί το προσωπικό ανεξέλεγκτα ο ένας μετά τον άλλον και να μην υπάρχει οργανωμένο σχέδιο νοσηλείας των περιστατικών κορωνοϊού, που να διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Το σωματείο μαζί με τις καταγγελίες για την έκρυθμη κατάσταση απαιτεί άμεση οργάνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας ιδρύθηκε πριν από ογδόντα πέντε χρόνια, δηλαδή το 1935, από το Μητροπολίτη Θεσσαλίας, Ιεζεκιήλ, και τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, δηλαδή μέχρι και το 1940, συντηρείτο εν μέρει από τα έσοδα της Μητρόπολης και εν μέρει από μικρές επιχορηγήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καβάλα: Θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Ξαρχάκου ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown

Αποκλειστική συνέντευξη από τον Δρ. Θεοχάρη Θεοχαρίδη: Σε 12 μήνες μπορεί να βρεθεί θεραπεία για τον κοροναϊό

Νεκρός από κορωνοϊό ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος

Αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την απόφασή της να χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Υγείας ως Εμβολιαστικά Κέντρα. Αντιδρά η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ν. Σύψας: Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R

Σύψας κορωνοϊός και χαμηλές θερμοκρασίες: Πώς επηρεάζουν τη μετάδοση του ιού.Ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής την εκπομπή μίλησε  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον κορωνοϊό και για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τοποθέτηση Μόσιαλου για τους 23 θανάτους ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο covid-19

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τις 2 εβδομάδες του έτους πριν τους εμβολιασμούς, στη Νορβηγία πέθαναν 498 άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και 360 άνθρωποι άνω των 90 ετών. Χωρίς να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Από σήμερα ανοιχτό το λιανεμπόριο

Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά: Από σήμερα ανοιχτά τα καταστήματα.  Σηκώνουν τα ρολά τα καταστήματα του λιανεμπορίου και μαζί με αυτά τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση τα γυμναστήρια και ΚΤΕΟ.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία

Κορωνοϊός-Ιταλία: Μέχρι αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία των προέδρων των ιταλικών περιφερειών, αποφάσισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα λύκεια θα πρέπει να αναβληθεί, με επανέναρξη των μαθημάτων στις 25 Ιανουαρίου ή και στις αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα με την περιοχή.