Ρεπορτάζ Υγείας

Με συμβάσεις αλλά αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί στις ΤΟΜΥ

Με συμβάσεις αλλά αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί στις ΤΟΜΥ

επικουρικοί γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό που προσλαμβάνεται στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (για όσο διαρκούν οι συμβάσεις τους). Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό ή οποιοδήποτε άλλο έργο πλην αυτού για το οποίο έχουν προσληφθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτό αναφέρεται και στις συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι γιατροί και εργαζόμενοι λοιπών κλάδων, όταν προσλαμβάνονται.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο, οι φορείς που έχουν χορηγήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε προσωπικό το οποίο ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει άμεσα να τις ανακαλέσουν. Οι ΤΟΜΥ είναι μέρος της πολυσυζητημένης πλέον μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία – παρά τους αντίθετους υπουργικούς ισχυρισμούς – προχωρεί με απελπιστικά αργούς ρυθμό. Δεκαέξι μήνες μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου, λειτουργούν 110 από τις 239 προβλεπόμενες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), και αυτές με προβλήματα!

Ποιες θα είναι όμως οι αποδοχές των γιατρών; 

Οι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής λαμβάνουν τις αποδοχές και τα επιδόματα του Επιμελητή Α΄, αναγνωρίζεται για τη μισθολογική κατάταξη και ο χρόνος απόκτησης ιατρικής ειδικότητας, επομένως κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ) ως εξής:

Παθολόγοι: εισαγωγικό κλιμάκιο ΜΚ 4 (συμπληρωμένα 5 έτη προϋπηρεσίας λόγω ειδικότητας). Ο βασικός μισθός του ΜΚ 4 είναι 1.894 ευρώ.

Γενικοί Ιατροί και Παιδίατροι: εισαγωγικό κλιμάκιο ΜΚ 3 (συμπληρωμένα 4 έτη προϋπηρεσίας, λόγω ειδικότητας). Ο βασικός μισθός του ΜΚ 3 είναι 1.833 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ:

APODOXES-TOMY

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

22/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα οι αποφάσεις για τα self test: Θετικοί οι φαρμακοποιοί για παράταση

Για την τύχη της δωρεάν διάθεσης των self test αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί. Ειδικότερα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά την πρόταση του υπουργείου Υγείας για παράταση της διάθεσης για ακόμη δύο ή τρεις μήνες.

Που θα γίνονται rapid test αύριο 22/06

ΕΟΔΥ Rapid Test: Αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο η απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ερώτημα πλέον είναι εάν στην προετοιμασία του Μεγάρου Μαξίμου για τον κύκλο των διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τα κόμματα, θα επέλθει κάποια μεταβολή αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα.