Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Πόσοι εξήλθαν των νοσοκομείων και πόσοι νοσηλεύονται

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Πόσοι εξήλθαν των νοσοκομείων και πόσοι νοσηλεύονται

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Με τα ελληνικά νοσοκομεία να δίνουν σκληρή μάχη στο μέτωπο του κορωνοϊού στη χώρα μας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), να παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), παρουσιάζονται τα στοιχεία των εισαγωγών, των εξαγωγών και των νοσηλειών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν έως χθες το βράδυ, στη χώρα μας.

Μέχρι και χθες το βράδυ, 2 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με πληροφορίες, στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσηλεύονταν 4.170 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων σε απλές κλίνες Covid περιθάλπονταν 3.279 ασθενείς, ενώ 891 βρίσκονταν σε ειδικές κλίνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 891 οι 621 ήταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid.
Επίσης, έγιναν 394 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ δόθηκαν 383 εξιτήρια.
Όσον αφορά στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.300 ασθενείς, από τους οποίους σχεδόν οι 320 περιθάλπονται σε ειδικές κλίνες, και με τους περισσότερους να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σημειώνεται ότι μόνο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων της Χαλκιδικής, της Κατερίνης και της Καβάλας νοσηλεύονται 1.416 ασθενείς, εκ των οποίων οι 220 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και ειδικές κλίνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του κορωνοϊού εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε στη χώρα μας από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και μετά, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες να σχετίζονται με ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, η οποία ήταν μία από τις κυριότερες επιδημικές εστίες στην Ευρώπη, αλλά και με μία ομάδα προσκυνητών, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, όπως και επαφές των ατόμων αυτών.

Έκτοτε, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με τα κρούσματα της νόσου, ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εφιάλτης στις ΗΠΑ - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Ο χάρτης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας

2.186 νέα κρούσματα - 89 θάνατοι - 613 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.