Ρεπορτάζ Υγείας

Καναδάς Covid-19: Οι ειδικοί ανησυχούν για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τα παιδιά, ενώ αίρονται οι περιορισμοί

Καναδάς Covid-19: Οι ειδικοί ανησυχούν για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τα παιδιά, ενώ αίρονται οι περιορισμοί

Οι παιδίατροι λένε ότι ενώ ο κίνδυνος θανατηφόρων λοιμώξεων από COVID-19 στα παιδιά είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στους ενήλικες, δεν είναι μηδενικός.

Καναδάς Covid-19: Η αργή πρόσληψη από παιδιά κάτω των 12 ετών σε πολλές επαρχίες έχει ανησυχήσει τους υγειονομικούς υπαλλήλους για το ποσοστό εμβολιασμού. Καθώς οι περιορισμοί δημόσιας υγείας για την καταπολέμηση των λοιμώξεων COVID-19 αίρονται σε ολόκληρο τον Καναδά, οι αξιωματούχοι που τους καταργούν δηλώνουν ότι ανησυχούν για την καθυστερημένη λήψη του εμβολίου από παιδιά κάτω των 12 ετών. Είναι αρκετά ανησυχητικό το γεγονός ότι ο επαρχιακός υπεύθυνος υγείας της British Columbia, Δρ Μπόνι Χένρι, είπε στο CBC News ότι ήταν το αντικείμενο «μιας μακράς συζήτησης σχετικά με αυτό με συναδέλφους σε όλη τη χώρα καθώς και με μερικούς διεθνείς ειδικούς».

Οι κυλιόμενες καταργήσεις των εντολών μάσκας, τα όρια χωρητικότητας και η σταδιακή κατάργηση της απόδειξης εμβολιασμού έρχονται καθώς τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά δείχνουν το ποσοστό των παιδιών ηλικίας πέντε έως 11 ετών που λαμβάνουν τουλάχιστον μία δόση COVID -19 το εμβόλιο να βρίσκεται κάτω από το 50 τοις εκατό στην Αλμπέρτα, με τέσσερις επαρχίες να αναφέρουν ποσοστά μικρότερα από 60 τοις εκατό.

Ο καναδικός μέσος όρος για τα παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον μία φορά είναι 56,5%.

Συγκριτικά, το ποσοστό των εφήβων και των ενηλίκων που κάνουν τουλάχιστον μία βολή φτάνει στο 80% και 90% σε όλη τη χώρα.

Έγινε προτροπή στους γονείς στην Αλμπέρτα να εμβολιάσουν τα παιδιά κατά της COVID-19 για να ενισχυθεί η χαμηλή πρόσληψη στην επαρχία Οι γιατροί λένε ότι το εμβόλιο των παιδιών για την COVID-19 είναι ένα ενισχυτικό για την ψυχική υγεία

Μια σύνθετη ανισότητα

Η Δρ Laura Sauvé, μια ειδική παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, η οποία επίσης μιλά για την Canadian Pediatric Society, λέει ότι τα δεδομένα είναι ανησυχητικά. «Δεν βλέπουμε τόσα παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών να εμβολιάζονται όσο θα ήθελα ως παιδίατρος», είπε η Sauvé.

Η εμβάθυνση στους αριθμούς αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες επαρχίες, από το ένα τρίτο έως περισσότερα από τα μισά παιδιά σε αυτό το ηλικιακό εύρος παραμένουν ανεμβολίαστα κατά της COVID-19.

ΡΟΛΟΙ | Τι θα βελτιώσει τα ποσοστά εμβολίων COVID-19 στα παιδιά; COVID-19: Οι επικαιροποιημένες οδηγίες θα βελτιώσουν την απορρόφηση του εμβολίου στα παιδιά; πριν 1 μήνα Διάρκεια 4:25

Ο ειδικός στις λοιμώδεις νόσους Δρ. Isaac Bogoch απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η καθοδήγηση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ανοσοποίηση ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 θα βελτιώσει την πρόσληψη και πόσο ανησυχούν οι άνθρωποι για μια αναδυόμενη παραλλαγή. 4:25 «Αν και έχουμε εξαιρετικά στοιχεία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ξέρω ότι οι οικογένειες διαβάζουν τρομακτικά πράγματα», είπε η Sauvé, αναφερόμενη σε πρώιμους ανέκδοτους και τώρα διαψευσμένους ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα παιδιά.

Αλλά η Sauvé αναγνωρίζει ότι η πλήρης εξήγηση για την ανισότητα στα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο περίπλοκη.

Ο εννιάχρονος γιος της Alison Bentley, Quinn, ανήκει στο 45% των παιδιών ηλικίας πέντε έως 11 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί.

Η Allison Bentley λέει ότι διστάζει να εμβολιάσει τον γιο της Κουίν, ηλικίας 9 ετών κατά της Covid-19, αφού η 14χρονη κόρη της παρουσίασε «εμμηνορροϊκή αναστάτωση» μετά τον εμβολιασμό της. Η Bentley λέει ότι είχε ανησυχίες αφού η 14χρονη κόρη της εμβολιάστηκε και βίωσε αυτό που αποκαλεί «εμμηνορροϊκή διαταραχή».

Η αμερικανική μελέτη προσφέρει καθησυχασμό για τα εμβόλια COVID-19, και τους εμμηνορροϊκούς κύκλους

Πώς ένα εμβόλιο COVID-19 μπορεί (και δεν μπορεί) να επηρεάσει την έμμηνο ρύση, τις μαστογραφίες και πολλά άλλα

Τα αποτελέσματα μιας αμερικανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο εξέτασε σχεδόν 4.000 γυναίκες και διαπίστωσε μια μικρή αλλαγή στη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου – κατά μέσον όρο μιας μέρας – αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επίδραση στη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Αλλά η Bentley λέει ότι δεν μπορούσε να λάβει μια ικανοποιητική απάντηση από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης με τους οποίους μίλησε.

«Έτσι ήταν αρκετό να μας κάνει μια μικρή παύση όταν σκεφτόμαστε να εμβολιάσουμε το μικρότερο παιδί μας», είπε η Bentley, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ εκείνη και τα παιδιά της προσβλήθηκαν από την COVID-19 και είχαν μόνο ήπια συμπτώματα.

Η Stephany Garber Black λέει ότι η ασθένεια και η υλικοτεχνική υποστήριξη την εμπόδισαν να πάρει μια δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19 για τα παιδιά της.

Η Stephany Garber Black λέει ότι τα δύο παιδιά της δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα, αλλά όχι επειδή διστάζει. Η μαμά του Surrey, λέει ότι ήταν απλώς δύσκολο να κλείσουν και να κρατήσουν ραντεβού για τις δεύτερες λήψεις τους λόγω διαθεσιμότητας και ασθένειας στην οικογένειά της. «Νομίζω ότι πολλές οικογένειες περνούν αυτό που περνάμε εμείς, όπου δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού», είπε η Garber Black.

Οι επιπλοκές της COVID-19 μπορεί να είναι σοβαρές

Οι παιδίατροι λένε ότι ενώ ο κίνδυνος θανατηφόρων λοιμώξεων από COVID-19 στα παιδιά είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στους ενήλικες, δεν είναι μηδενικός. Και ενώ είναι σχετικά σπάνιες, οι επιπλοκές από την COVID-19 όπως το φλεγμονώδες σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων (MIS-C) σε παιδιά είναι σοβαρές και τα κρούσματα εισάγονται σε νοσοκομεία στο British Columbia και άλλες επαρχίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή εμβολίων COVID-19 μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας εμβολίων

Όσα συμβαίνουν στον Καναδά στη μαχη κατά της πανδημίας

Η παγκόσμια ανισότητα εμβολίων θα δυσκολέψει τον τερματισμό της πανδημίας

Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή χαλάρωση κάποιων μέτρων

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κίνδυνος επιδημίας λιστερίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από θάνατο λόγω μολυσμένου τυριού

Λιστερίωση: Ένας Βρετανός πέθανε αφού έφαγε τυρί μολυσμένο με λιστέρια, καθώς οι υπεύθυνοι της υγείας διέταξαν την ανάκληση ενός τύπου τυριού που περιείχε «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα» των βακτηρίων. 

Πώς ένα κράτος νίκησε τις εθνικές τάσεις των οπιοειδών χειρουργικής επέμβασης

Όταν οι ερευνητές απέκλεισαν τους καρκινοπαθείς ή τους ασθενείς με προβλήματα ουσιών, το Μίσιγκαν εξακολουθούσε να υπερέχει έναντι της υπόλοιπης χώρας στη μείωση της επίμονης χρήσης και στη μείωση του μεγέθους των συνταγών που χορηγούνταν στους ασθενείς.

Ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι χρήστες καπνού στον Καναδά εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα κυανίου

Η ιδέα είναι να βρεθούν αξιόπιστες μέθοδοι που μπορούν να ποσοτικοποιήσουν την πρόσφατη έκθεση στον καπνό πιο αξιόπιστα και αντικειμενικά, γεγονός που μπορεί να προβλέψει καλύτερα τον κίνδυνο ασθένειας και να δώσει προτεραιότητα στις παρεμβάσεις για τη διακοπή του καπνίσματος", λέει η Britz-Mckibbin.

Ευρώπη - Ένας στους τέσσερις με προβλήματα υγείας έως και ένα μήνα από την αλλαγή της ώρας

Σχεδόν ένας στους πέντε (19 %) έχει ήδη αργήσει να πάει στη δουλειά του το πρωί λόγω της αλλαγής της ώρας. Το 16% αναφέρει καταθλιπτική διάθεση μετά την αλλαγή της ώρας. Οι γυναίκες επηρεάζονται από προβλήματα υγείας πολύ συχνότερα (32%) από ό,τι οι άνδρες (19%). Περισσότερα από τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η αλλαγή της ώρας είναι περιττή και πρέπει να καταργηθεί.

Είναι το πρόγραμμα άσκησής σας υγιές για την καρδιά;

"Έτσι, το γλυκό σημείο για τη μέτρια ένταση είναι να αναπνέετε απλώς από το στόμα, αλλά να είστε ακόμα σε θέση να μιλήσετε σε κάποιον". Για την καλύτερη συνολική υγεία, ο Δρ Φερνάντες συνιστά ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει προπόνηση αντίστασης ή δύναμης, όπως η άρση βαρών, μαζί με τακτική καρδιαγγειακή άσκηση. Θυμηθείτε, συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.