Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Λουιζιάνα: Εταιρεία ασθενοφόρων ελπίζει να προσφέρει λύση στην εργασιακή κρίση

ΗΠΑ Λουιζιάνα: Εταιρεία ασθενοφόρων ελπίζει να προσφέρει λύση στην εργασιακή κρίση

Η εθνική έλλειψη Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής EMT και παραϊατρικών εργαζομένων ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες ασθενοφόρων σε ολόκληρη την Acadian Ambulance η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ στη Λουιζιάνα που ελπίζει να προσφέρει μια λύση.

ΗΠΑ Λουιζιάνα: Εταιρεία ασθενοφόρων με έδρα τη Λουιζιάνα ελπίζει να προσφέρει λύση στην εργασιακή κρίση Επείγουσών Ιατρικών Υπηρεσιών EMS: «Θα μπορούσε να σημαίνει ζωή ή θάνατο» Η εταιρεία αναμένει να αποφοιτήσει εκατοντάδες νέους Τεχνικούς Επείγουσας Ιατρικής EMT μέχρι τον Απρίλιο 

Η εθνική έλλειψη Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής EMT και παραϊατρικών εργαζομένων ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες ασθενοφόρων σε ολόκληρη την Acadian Ambulance η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ στη Λουιζιάνα που ελπίζει να προσφέρει μια λύση.

Η εθνική έλλειψη τεχνικών έκτακτης ανάγκης (EMT) και παραϊατρικών εργαζομένων ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες ασθενοφόρων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οδηγώντας σε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για κλήσεις 911 – αλλά μια μεγάλη εταιρεία ασθενοφόρων ελπίζει να προσφέρει μια λύση σε αυτήν την εργασιακή κρίση .

Η Acadian Ambulance, μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ασθενοφόρων του έθνους, δεν περιμένει πλέον να έρθουν νέοι Τεχνικοί Επείγουσας Ιατρικής EMT από τις τεχνικές σχολές.

Αντίθετα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το δικό της μάθημα γρήγορης διαδρομής που θα πάρει νέους Τεχνικούς Επείγουσας Ιατρικής EMT σε ασθενοφόρο σε λιγότερο από δύο μήνες.

“Κανείς δεν το έχει δει ποτέ αυτό”, είπε ο Justin Cox, ο διευθυντής επιχειρήσεων της Acadian Ambulance. «Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις Επείγουσες ιατρικές υπηρεσίες EMS γενικά είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο». Το Acadian Ambulance λέει ότι έχει απόλυτη ανάγκη από περισσότερους τεχνικούς επείγουσας ιατρικής  EMT και παραϊατρικό προσωπικό.

Η Acadian Ambulance λέει ότι έχει απόλυτη ανάγκη από περισσότερους τεχνικούς επείγουσας ιατρικής  EMT και παραϊατρικό προσωπικό.

Η Αμερικανική Ένωση Ασθενοφόρων είπε ότι η έλλειψη επειγουσών ιατρικών υπηρεσιών EMS έχει πλήξει το επίπεδο κρίσης, με ποσοστό κύκλου εργασιών άνω του 30%.

Η λήψη περισσότερων τεχνικών επείγουσας ιατρικής EMT στην πόρτα ήταν ζωτικής σημασίας. Η νέα επιταχυνόμενη τάξη των τεχνικών επείγουσας ιατρικής EMT από το Acadian Ambulance συμπυκνώνει πληροφορίες τεσσάρων μηνών σε ένα μάθημα επτά εβδομάδων.

Αντί να παρακολουθούν μαθήματα λίγες μέρες την εβδομάδα, οι μαθητές πηγαίνουν Δευτέρα-Παρασκευή.

Η επιταχυνόμενη τάξη συμπυκνώνει πληροφορίες αξίας τεσσάρων μηνών σε ένα μάθημα επτά εβδομάδων.

«Θα είμαστε σε θέση να παράγουμε περισσότερα ασθενοφόρα στον δρόμο», είπε ο Κοξ. “Θα είναι μεγάλη διαφορά. Μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατο για κάποιον.”

Με αυτό το μάθημα να προσφέρεται σε 12 πόλεις στη Λουιζιάνα, το Τέξας και το Τενεσί, η Acadian αναμένει να αποφοιτήσει εκατοντάδες τεχνικούς επείγουσας ιαρικής EMT μέχρι τον Απρίλιο.

«Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δυνατό μυαλό και να είσαι προετοιμασμένος να πας γρήγορα», είπε ο μαθητής Στιούαρτ Μάρτιν.

«Το να μπορείς να βγεις στον πραγματικό κόσμο και να χρησιμοποιήσεις όλες αυτές τις πληροφορίες κάνει τη διαφορά».

Το παραδοσιακό σχολείο τεχνικών επείγουσας ιατρικής EMT μπορεί να κοστίσει πάνω από 1.000 $, με διαφορετικό κόστος ανάλογα με την περιοχή, αλλά αυτό το μάθημα με ταχύτητα είναι εντελώς δωρεάν.

Οι σπουδαστές αμείβονται επίσης με έναν μισθό τεχνικού επείγουσας ιατρικής EMT ενώ παρακολουθούν το μάθημα.

Οι μαθητές στο ταχυδρομικό μάθημα πηγαίνουν στο σχολείο Δευτέρα-Παρασκευή αντί για λίγες φορές την εβδομάδα.

Οι μαθητές στο ταχυδρομικό μάθημα πηγαίνουν στο σχολείο Δευτέρα-Παρασκευή αντί για λίγες φορές την εβδομάδα. Πρέπει να περάσουν από μια μακρά διαδικασία ελέγχου πριν γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα και πρέπει να συμφωνήσουν να εργαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για την Acadian Ambulance αφού πιστοποιηθούν. «Είναι τεράστια ευλογία να βρίσκομαι εδώ», είπε ο φοιτητής Ντάνιελ Στιούαρτ. «Σημαίνει ότι κάποιος μου δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσω το όνειρό μου να δώσω πίσω στην κοινότητα». «Οποιαδήποτε εταιρεία ασθενοφόρων που μπορεί να το κάνει οικονομικά, θα πρέπει να το κάνει», είπε ο Κοξ.

«Αλλά αναγνωρίζουμε ότι δεν έχει κάθε υπηρεσία ασθενοφόρου τη δυνατότητα να το παράγει, αλλά αν μπορούν να το κάνουν σε συνεργασία με το κράτος και τους τοπικούς αξιωματούχους, αυτό είναι ένα καλό σχέδιο για να δημιουργήσετε τα δικά σας παραϊατρικά και Τεχνικούς Επείγουσας ΙατρικήςEMT».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί αυξήθηκαν στις ΗΠΑ οι άσκοπες κλήσεις ασθενοφόρων

Το ξέσπασμα της COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 100.000 νέες επιβεβαιωμένες καθημερινές λοιμώξεις το Σάββατο

Eρευνητές στη Σουηδία ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για να ξεπεράσουν ασθενοφόρα καθώς ανταποκρίνονται σε περιστατικά καρδιακής προσβολής.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι Αμερικανοί δοκιμάζουν πολλά πράγματα για να ανακουφίσουν τον χρόνιο πόνο στην πλάτη

Τελικά, «η ανταπόκριση στη θεραπεία είναι μεταβλητή μεταξύ των ασθενών και δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί τι λειτουργεί καλύτερα για κάθε ασθενή, εκτός από τη δοκιμή και το λάθος», λέει ο Cole.

Covid Αστικά λύματα 24/5: Μειωμένο ιικό φορτίο στη μισή χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 24/5: Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Φλόριντα ερευνούν «υποτιθέμενη» υπόθεση ευλογιάς των πιθήκων

Ο Oyewale Tomori, ένας ιολόγος που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Ακαδημίας Επιστημών της Νιγηρίας και συμμετέχει σε συμβούλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι είναι «έκπληκτος» από το τρέχον ξέσπασμα.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ο νόμος "Γιατρός για όλους" θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού - Προσφυγή στο ΣτΕ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τη διενέργεια νομικών ενεργειών κατά του νομοσχεδίου και προσφυγή στο ΣτΕ με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.