Ρεπορτάζ Υγείας

HΠΑ Κτηνίατροι: Παλεύουν με τη σημερινή εθνική έλλειψη αίματος κατοικίδιων ζώων

HΠΑ Κτηνίατροι: Παλεύουν με τη σημερινή εθνική έλλειψη αίματος κατοικίδιων ζώων

Η Μουρ λέει ότι έχουν τόσο περιορισμένο αίμα που μερικές φορές φέρνει τον δικό της σκύλο για δωρεά εάν ένα κουτάβι πεθαίνει. Ενθαρρύνει όποιον έχει υγιή σκύλο ή γάτα να σκέφτεται να κάνει τακτικά δωρεές.

HΠΑ Κτηνίατροι: Ανάλογα με το μέγεθος ενός σκύλου, μια αιμοδοσία μπορεί να σώσει έως και τρία άλλα κατοικίδια Οι κτηνίατροι παλεύουν με την εθνική έλλειψη αίματος κατοικίδιων ζώων Η αιμοδοσία είναι κρίσιμη για τη διάσωση ζωών, γι’ αυτό και οργανισμοί όπως ο Ερυθρός Σταυρός συχνά προτρέπουν τους ανθρώπους να δωρίσουν. Αλλά οι αιμοδοσίες για κατοικίδια συχνά παραβλέπονται.

Τα Νοσοκομεία Ζώων BluePearl στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, λένε ότι λαμβάνουν μόνο περίπου το ένα τρίτο των δωρεών που θα ήθελαν. Όταν δεν έχουν αρκετό αίμα – αυτό οδηγεί σε δύσκολες καταστάσεις.

«Αυτό είναι το τρομακτικό, ειδικά όταν ακούτε ότι μπορεί να μην έχουμε αρκετό αίμα για να επιβιώσει ο σκύλος σας», είπε ο Σέρι Σέπερντ, κάτοικος της Νότιας Καρολίνας.

Το κουτάβι Beagle του Shepherd, Harley, ήταν μόλις έξι εβδομάδων όταν το απέκτησε η οικογένειά της. Αλλά δεν άργησε να γίνει κάτι.

«Πήγε να πάρει λίγο νερό και έπεσε πάνω», είπε ο Shepherd.

Ο κτηνίατρος είπε ότι η Harley είχε παρασιτική μόλυνση και χρειαζόταν επείγουσα μετάγγιση αίματος. Αλλά ο κτηνίατρος δεν είχε το σωστό αίμα για το ζώο. «Δεν πιστεύαμε ότι θα τα κατάφερνε καθόλου».

Ένας άλλος κτηνίατρος εκεί κοντά είχε το αίμα, ευτυχώς.

Πέντε εβδομάδες και τρεις μεταγγίσεις αργότερα, η Harley φαίνεται πολύ καλύτερα.

Η Χέδερ Μουρ λέει ότι έχουν τόσο περιορισμένο αίμα που μερικές φορές φέρνει τον δικό της σκύλο για δωρεά εάν ένα κουτάβι πεθαίνει.

«Ήταν 1,3 κιλά την πρώτη φορά και τώρα είναι πάνω από τεσσεράμισι κιλά».

Η Harley είναι τυχερή – αλλά δεν είναι όλα τα σκυλιά. «Το γεγονός είναι ότι σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχαμε τους πόρους», είπε η Χέδερ Μουρ.

Είναι η διευθύντρια προγράμματος της τράπεζας αίματος για την τοποθεσία BluePearl’s Mount Pleasant, το νοσοκομείο που έσωσε τη Harley.

Ο σκύλος της Heather Moore, ο Benedict, ένας γεροδεμένος, δίνει αίμα τακτικά.

Η Μουρ λέει ότι έχουν τόσο περιορισμένο αίμα που μερικές φορές φέρνει τον δικό της σκύλο για δωρεά εάν ένα κουτάβι πεθαίνει. Ενθαρρύνει όποιον έχει υγιή σκύλο ή γάτα να σκέφτεται να κάνει τακτικά δωρεές. “Γνωρίζοντας ότι το κατοικίδιο ζώο σας χρειάζεται βοήθεια και μπορεί να μην έχει το προϊόν αίματος που χρειάζεται – αυτό είναι αποκαρδιωτικό και διορθώνεται εάν η κοινότητα συνενωθεί”, είπε η Μουρ.

Η BluePearl λέει ότι ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ένας σκύλος, μια δωρεά αίματος από αυτόν τον σκύλο μπορεί να σώσει έως και τρία άλλα κατοικίδια.

Οι BluePearl σε όλη τη χώρα έχουν σημειώσει μείωση 26% στις αιμοδοσίες κατοικίδιων ζώων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Shepherd λέει ότι από εδώ και στο εξής, θα κάνει το κομμάτι της.

“Εμείς προσωπικά θα συμπεριλάβουμε τον δικό μας σκύλο, στο εργαστήριό μας. Πληροί τις απαιτήσεις, οπότε θα προχωρήσει”, είπε ο Shepherd.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης των ζώων αντιμετώπιζαν άγχος στον χώρο εργασίας και πριν την πανδημία covid

Με θετικό πρόσημο η συμβολή των ζώων στην υγεία του ανθρώπου

Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία: Tα ζώα συντροφιάς ωφελούν την υγεία

Φροντίστε εσάς αλλά και το κατοικίδιό σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.