Ρεπορτάζ Υγείας

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πόσο θα ισχύουν μετά τις αλλαγές για την τρίτη δόση

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πόσο θα ισχύουν μετά τις αλλαγές για την τρίτη δόση

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μετά τις νέες εξελίξεις και με την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εν αναμονή των εισηγήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να προσαρμόσει την χρονική περίοδο για το πόσο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά τις νέες εξελίξεις και την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η μετάλλαξη Όμικρον από την Μποτσουάνα, αλλά και η έλευση του χειμώνα με την εορταστική περίοδο, είναι δύο παράγοντες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσει κανείς.

Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σήμερα

Μέχρι τώρα, για τους πολίτες άνω των 60 ετών και από 13 Δεκεμβρίου ισχύει το πιστοποιητικό για 7 μήνες από τον εμβολιασμό. Για όσους είναι κάτω των 60 ετών, ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι τώρα χρονικός περιορισμός. Οι λοιμωξιολόγοι σίγουρα θα εισηγηθούν να αλλάξει αυτό, έτσι ώστε να αποκτήσουν όλοι ένα επιπλέον κίνητρο για την τρίτη δόση. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση πρόκειται να θέσει το ζήτημα στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι σαφής και σχετίζεται στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω στο εμβόλιο που θα καταπολεμά τόσο την μετάλλαξη Όμικρον, όσο και την μετάλλαξη Δέλτα. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 3 έως 6 μήνες από τώρα. Αυτό σημαίνει ότι προς στιγμήν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το ήδη υπάρχον εμβόλιο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση στο emvolio.gov.gr

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Πρόγραμμα Ελευθερία - 60.000 νέα slots για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης την Κυριακή (5/12)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα συνολικά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Όλοι πρόκειται για άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

ΠΣΦ: Άρση εποπτείας σημαίνει κατάργηση των ληστρικών μέτρων claw-back & rebate

ΠΣΦ: Με επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτώνπρος προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, ζητά την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων claw-back & rebate.

Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων - υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).