Ρεπορτάζ Υγείας

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πόσο θα ισχύουν μετά τις αλλαγές για την τρίτη δόση

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πόσο θα ισχύουν μετά τις αλλαγές για την τρίτη δόση

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μετά τις νέες εξελίξεις και με την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εν αναμονή των εισηγήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να προσαρμόσει την χρονική περίοδο για το πόσο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά τις νέες εξελίξεις και την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η μετάλλαξη Όμικρον από την Μποτσουάνα, αλλά και η έλευση του χειμώνα με την εορταστική περίοδο, είναι δύο παράγοντες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσει κανείς.

Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σήμερα

Μέχρι τώρα, για τους πολίτες άνω των 60 ετών και από 13 Δεκεμβρίου ισχύει το πιστοποιητικό για 7 μήνες από τον εμβολιασμό. Για όσους είναι κάτω των 60 ετών, ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι τώρα χρονικός περιορισμός. Οι λοιμωξιολόγοι σίγουρα θα εισηγηθούν να αλλάξει αυτό, έτσι ώστε να αποκτήσουν όλοι ένα επιπλέον κίνητρο για την τρίτη δόση. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση πρόκειται να θέσει το ζήτημα στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι σαφής και σχετίζεται στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω στο εμβόλιο που θα καταπολεμά τόσο την μετάλλαξη Όμικρον, όσο και την μετάλλαξη Δέλτα. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 3 έως 6 μήνες από τώρα. Αυτό σημαίνει ότι προς στιγμήν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το ήδη υπάρχον εμβόλιο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση στο emvolio.gov.gr

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Πρόγραμμα Ελευθερία - 60.000 νέα slots για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης την Κυριακή (5/12)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 668 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 668, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι.

Ποια τα χαρακτηριστικά και συμπτώματα της υποομάδας της Όμικρον

Όμικρον 2 ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ προέβη σε διευκρινιστικές εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη της νέας υποομάδας της Όμικρον, καθώς και σε σχέση με τις ιδιότητες που παρουσιάζει αλλά και την σοβαρότητα που δείχνει να έχει η νόσηση με αυτό το στέλεχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις του συνδρόμου της Αβάνας δεν προκαλούνται από ξένο αντίπαλο

"Ενώ έχουμε καταλήξει σε ορισμένα σημαντικά ενδιάμεσα ευρήματα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσουμε την αποστολή για τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών και την παροχή πρόσβασης σε φροντίδα παγκόσμιας κλάσης για όσους τη χρειάζονται", είπε ο Μπερνς.