Ρεπορτάζ Υγείας

Αμερικανική Τραγωδία: Πάνω από 700.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και ήταν εντελώς αποφευκτέο

Αμερικανική Τραγωδία: Πάνω από 700.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και ήταν εντελώς αποφευκτέο

Δεν περίμενα πόσο τραυματική θα ήταν η απάντηση, πως οι ηγέτες δεν θα ήταν σε θέση ή θα ενδιαφέρονταν να ενοποιήσουν τη χώρα να συγκεντρωθούμε και να ξεπεράσουμε τις πολιτικές διαφορές προκειμένου να καταπολεμήσουμε τον ιό», είπε ο Shaman.

Αμερικανική Τραγωδία: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 700.000 θανάτους από Covid. Τα νοσοκομεία σε κατάσταση κρίσης έχουν αρχίσει να βλέπουν κάποια ανακούφιση καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων COVID που οφείλονται στην καλοκαιρινή αύξηση της παραλλαγής δέλτα αρχίζουν να μειώνονται, αλλά οι ΗΠΑ έχουν φτάσει στο «τελευταίο σπαρακτικό ορόσημο της πανδημίας».

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός νεκρών από τον κορωνοϊό έχει ξεπεράσει τώρα τις 700.000 την Παρασκευή, λίγο περισσότερο από ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, και παρά τη μεγάλη διαθεσιμότητα των εμβολίων, αναφέρει το ABC News. Είναι ο μη εμβολιασμένος πληθυσμός που χρησιμεύει ως ένα είδος “ανάφλεξης” για παραλλαγές – και αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μια παραλλαγή που είναι σημαντικά ανθεκτική στα εμβόλια.

Το Associated Press σημειώνει ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Βοστώνης και η απογοήτευση που νιώθουν οι ιατροί και οι δημόσιοι υπάλληλοι υγείας είναι αισθητή. Περίπου 117 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων 70 εκατομμυρίων που είναι πλέον επιλέξιμοι να κάνουν τον εμβολιασμό.

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια μείωσης των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, περίπου 1.500 Αμερικανοί πεθαίνουν από τον ιό καθημερινά, σύμφωνα με ομοσπονδιακά δεδομένα.

Ο Jeffrey Shaman, καθηγητής επιστημών περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο Columbia, μαζί με άλλους, ανησυχούσε πολύ για το πόσο σοβαρή μπορεί να αποδειχθεί η πανδημία όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2020.

«Η ομάδα μου και εγώ μπορούσαμε να δούμε πολύ νωρίς ότι αυτός ο παθογόνος παράγοντας είχε τη δυνατότητα να σκοτώσει τόσο πολλούς ανθρώπους στις ΗΠΑ… Δεν περίμενα πόσο τραυματική θα ήταν η απάντηση, πως οι ηγέτες δεν θα ήταν σε θέση ή θα ενδιαφέρονταν να ενοποιήσουν τη χώρα να συγκεντρωθούμε και να ξεπεράσουμε τις πολιτικές διαφορές προκειμένου να καταπολεμήσουμε τον ιό», είπε ο Shaman.

«Λυπάμαι που αυτό δεν συνέβη. Νομίζω ότι αν είχε, θα είχαν πεθάνει λιγότεροι άνθρωποι και οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα είχαν επίσης μειωθεί».  Επιτυγχάνεται το συγκλονιστικό παγκόσμιο ορόσημο Τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω στα 4,8 εκατομμύρια, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο πλανήτης στο σύνολό του έφτασε στο δικό του ζοφερό ορόσημο την Παρασκευή: με περισσότερους από 5 εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως.

Χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσει ο παγκόσμιος απολογισμός των νεκρών στα πρώτα 2,5 εκατομμύρια, αλλά μόλις οκτώ μήνες για να φτάσει στο δεύτερο. Και αυτό δείχνει τις μεγάλες ανισότητες στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ πλούσιων και φτωχών εθνών, ενώ περισσότεροι από τον μισό κόσμο δεν έχουν λάβει ακόμη τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με το «Ο Κόσμος μας σε δεδομένα στοιχεία» Our World in Data.

Σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις ανισότητες στα ποσοστά εμβολιασμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι το πρόγραμμα διανομής του COVAX θα διανέμει, για πρώτη φορά, πλάνα μόνο σε χώρες με το χαμηλότερο επίπεδο κάλυψης.

«Για την προμήθεια του Οκτωβρίου σχεδιάσαμε μια διαφορετική μεθοδολογία, που καλύπτει μόνο τους συμμετέχοντες με χαμηλές πηγές εφοδιασμού», δήλωσε η Μαριάνγκελα Σιμάο, Βοηθός Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ για την Πρόσβαση στα Εμβόλια, σε ηχογράφηση παρουσίασης διάσκεψης που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στον ιστότοπο του ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των 700.000 θανάτων από Covid-19

Η μεγαλύτερη πτώση του προσδόκιμου ζωής από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο σημειώθηκε το 2020 εν μέσω πανδημίας covid-19

Όπως και η ισπανική γρίπη, ο κορωνοϊός μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ εντελώς. Αντ 'αυτού, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα γίνει ένα ήπιο εποχιακό σφάλμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ενδείξεις έως τώρα είναι άκρως θετικές, καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί αισίως 59.864 ραντεβού από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό αποτελεί το 10% των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν παραμείνει απροστάτευτοι εδώ και 11 μήνες.

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

Ρωσία Όμικρον: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.