Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας Τελετή παράδοσης-παραλαβής : Οι νέες προτεραιότητες

Υπουργείο Υγείας Τελετή παράδοσης-παραλαβής : Οι νέες προτεραιότητες

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Υγείας από τον Βασίλη Κικίλια στον νέο  Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη πραγαμτοποιηθηκε σήμερα στις 17:00 το απόγευμα με λίγο κόσμο λόγω Πανδημίας .

Ο νέος Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Υγείας  από τον Βασίλη Κικίλια ως εναρκτήριο  μήνυμα είπε ‘ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε.  Και ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία.  Και δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται. Αλλά όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να έχει και να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί. Θέλουμε να πειστεί όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί πρώτα από όλα για τη δική του την υγεία γιατί βρίσκεται στη μάχη αλλά και για τη Δημόσια Υγεία. ‘’Παράλληλα είπε ο νέος υπουργός Υγείας  ότι στόχος μας παράλληλα με την αντιμετώπιση της  πανδημίας είναι  να γίνουν και οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις βάσει του προγράμματός μας, τις οποίες έχουμε εξαγγείλει και λόγω του κορονοϊού υπήρχε πρόβλημα ως προς τη συνολική τους υλοποίηση αλλά οπωσδήποτε και αυτές τώρα θα συνεχιστούν . 

Αναλυτικότερα , είπε ο νέος Υπουργός Υγείας ‘’ Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, προκειμένου να συνεχιστεί ένα επιτυχημένο έργο που έχει γίνει εδώ στο Υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη τον Κικίλια, τον Βασίλη τον Κοντοζαμάνη και τη Ζωή τη Ράπτη.  Και πραγματικά μια επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, τομές που ξεκίνησαν να γίνουν και πρέπει να ολοκληρωθούν.’’ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ από την ομιλία του κ. Πλεύρη

Παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Υγείας από τον Βασίλη Κικίλια στον Θάνο Πλεύρη.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι  ‘’Έχουν περάσει δυο χρόνια από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μου εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Υγείας και 18 μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας.Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ειλικρινά και μέσα από την ψυχή μου, όλους τους ανθρώπους που έδωσαν μαζί με εμένα, μαζί με εμάς, αυτή την τεράστια μάχη μέσα σε μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας που ζήσαμε και ζούμε. Τους ανθρώπους Υπουργείου Υγείας, τους συνεργάτες μας, τους Υπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τους ΥΠΕάρχες, τους διοικητές νοσοκομείων, Προέδρους Οργανισμών, τα στελέχη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, όλους.’’Φεύγω , είπε ο  Κικίλιας  από ένα Υπουργείο, το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα και βέβαια εύχομαι και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στο νέο Υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη, καλή επιτυχία και θα τον στηρίξουμε δυνατά, σθεναρά σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία θα κάνει.Στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας τη Μίνα Γκάγκα επίσης. Και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, συνεργάτες, φίλους, αγωνιστές, οι οποίοι θα μείνουν εδώ και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα αντιμετωπίσουμε, φίλε Θάνο, και όμως συνέβη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον πλανήτη.Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δώσαμε όλο μας το είναι και όλη μας την ψυχή, προκειμένου να τα καταφέρουμε.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος παρέδωσε στην νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε ‘’ Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό τον Κυριακό Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που με  εμπιστεύθηκε για τη θέση του Υφυπουργού και στη συνέχεια του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Τα είπε ο Βασίλης. Φεύγω γεμάτος εμπειρίες από εδώ. Έχω μία διαδρομή στο χώρο της Υγείας, αλλά σίγουρα δώσαμε μια μάχη, μπήκαμε σε αυτή τη μάχη χωρίς προϋπηρεσία, θα έλεγα, και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε επαρκώς και αυτός είναι και ο λόγος που αισθάνομαι υπερηφάνεια κατ’ αρχάς,  γιατί όλοι μαζί δώσαμε αυτή τη μάχη Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής ηγεσίας. Όλοι οι συνεργάτες μας, όλα τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, η κεντρική υπηρεσία, όλες οι δομές στα νοσοκομεία, όλοι οι υγειονομικοί, το λέμε και το εννοούμε Γιατί πραγματικά ήτανε μία ομαδική μάχη και νομίζω ότι κερδίζουμε και θα τα καταφέρουμε. Έχουμε λίγο ακόμα, για αυτό και επιμένουμε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και κυρίως οι υγειονομικοί, πρώτον για  να προστατεύσουμε τους ίδιους τους τους εαυτούς τους και δεύτερον να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέρχονται για υπηρεσίες υγείας στις δομέςΕίμαι ευγνώμων για όλο το προσωπικό του συστήματος υγείας.  Γνωρίζω τόσο τον Θάνο τον Πλεύρη, όσο και τη Μίνα την Γκάγκα. Έχουν εμπειρία στο χώρο της Υγείας και πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουν νικηφόρα τη μάχη την οποία έχουμε ξεκινήσει εδώ και 18 και πλέον μήνες.

  •    Είμαστε στη διάθεση της νέας ηγεσίας. Θα τη στηρίξουμε όλοι μαζί, όλοι εσείς και τη μάχη θα τη κερδίσουμε, να είστε σίγουροι, διότι υπήρχε σχέδιο, έχουμε σχέδιο.
  •        Μας  δόθηκε η ευκαιρία, ξέρετε όλα τα χρόνια λέγαμε για τις αδυναμίες του εθνικού συστήματος υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα στην πανδημία κατέδειξε ότι έχει και δυνατά σημεία και αυτά τα δυνατά σημεία πρέπει να βελτιώσουμε.
  •       Μας έκανε και υπερήφανους ως χώρα στο εξωτερικό. Αναδείχθηκε η Ελλάδα. Επομένως νομίζω τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε πραγματικά ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας.

 

Η υφυπουργός Υγείας  Ζωή Ράπτη είπε τα εξής :

Σειρά μου να συγχαρώ θερμά το νέο Υπουργό, κύριο Αθανάσιο Πλεύρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Υγείας. Η παιδεία του, η νομική του κατάρτιση, η εργατικότητά του, αλλά και η κοινοβουλευτική του πορεία, αποτελούν πιστεύω εγγύηση για τη δύσκολη μάχη που δίνει η χώρα απέναντι στην πανδημία, αλλά και για τη μάχη που δίνουμε όλοι καθημερινά για την παροχή, ποιοτική παροχή υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής υγείας στους πολίτες.Εύχομαι επίσης καλή επιτυχία στη νέα Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας την κυρία Ασημίνα Γκάγκα, μια εξαίρετη επιστήμονα με εξειδικευμένη εμπειρία, που μέχρι σήμερα έδινε από άλλο μετερίζι τη μάχη εναντίον της πανδημίας.Και βέβαια θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Υπουργό κύριο Βασίλη Κικίλια, για τον πραγματικά πρωτόγνωρο αγώνα που έδωσε για να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την εμπιστοσύνη του, την υποστήριξή του και την ηγεσία του στο Υπουργείο Υγείας και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Τέλος, να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό κύριος Βασίλειο Κοντοζαμάνη για τη συνεργασία μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη δημόσια υγεία και να του ευχηθώ τα καλύτερα από την καρδιά μου.

  Η  νέα αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα      

Ηνέα αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα τόνισε ‘’Εγώ δουλεύω με αυτό το Υπουργείο και τους ανθρώπους του εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με το ΚΕΣΥ και η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό που νομίζω ότι με τιμά με την εμπιστοσύνη του και νομίζω ότι τιμά όλο το ΕΣΥ μαζί.  Γιατί η εμπιστοσύνη είναι προς όλο το ΕΣΥ που νομίζω ότι φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών όλων μας. ‘’

Παράλληλα σημείωσε ‘’ Να ευχαριστήσω το Υπουργείο γιατί είναι ένα σύστημα που επί δέκα χρόνια κρίσης μειωνόντουσαν οι δυνάμεις του συνεχώς και είμαστε σε καλύτερη θέση τώρα από ό,τι ήμασταν ξεκινώντας η πανδημία.Έχουμε δρόμο μπροστά μας γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Και άρα είναι ένα σημαντικό μέλημα.  Είναι όμως και ένα σημαντικό μέλημα επίσης η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στον τόπο που ζουν για τις πρώτες βοήθειες και σε πολύ καλά κέντρα για τα πιο εξειδικευμένα πράγματα.Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας για ό,τι κάνατε, και τους τρεις σας μάλλον, για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα.Και νομίζω ότι συνεργαζόμενοι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε ακόμα καλύτερα και να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα έχουμε εμπιστοσύνη όλοι, όπως έχουμε τώρα.  Και θα έχουμε πραγματικά συνθήκες νοσηλείας καλές, πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας καλή.Να ευχαριστήσω τον Μάριο τον Θεμιστοκλέους για αυτό το εκπληκτικό πρόγραμμα των εμβολιασμών που ήδη τρέχει στη χώρα αλλά και την κυρία Θεοδωρίδου.Και να πω και εγώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε όλους τους γύρω μας να εμβολιαστούμε. Βλέπουμε καθημερινά ασθενείς στο νοσοκομείο που «βαραίνουν», που είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι.Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Θα ήθελα και πάλι να το ξαναπώ, είναι σημαντικό ο εμβολιασμός.Να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους και να ευχηθώ σε όλους μας καλή δουλειά. ‘’

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θανάσης Πλεύρης : Στόχος να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Ο Θάνος Πλεύρης είναι ο νέος Υπουργός Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.