Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Μετακινήσεις έμπειρων γιατρών του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”

Υπουργείο Υγείας: Μετακινήσεις έμπειρων γιατρών του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”

Το υπουργείο Υγείας απαντά ότι προχωρούν οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών, στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ προς το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς covid-19 δίνει το υπουργείο Υγείας.

Εξηγεί ότι η μετακίνηση 16 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, γίνεται με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 προσληφθέντες γιατρούς στη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Τονίζει ότι ο αριθμός των γιατρών που μετακινείται, ουδόλως αποδυναμώνει τις Μονάδες προέλευσης, με βάση την καταχώρηση αριθμού ατόμων ίδιας ειδικότητας, τα οποία υπηρετούν σε αυτές. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τους 29 αναισθησιολόγους, που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Λαϊκό», μετακινούνται οι δύο. Από τους 49 καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται ο ένας. Από τους 49 γιατρούς εσωτερικής παθολογίας, που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», μετακινείται ο ένας.

Πάντως, κατά της μετακίνησης προσωπικού σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19 τάσσονται γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι τμήματα νοσοκομείων αποδυναμώνονται ενώ ζητούν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Το υπουργείο Υγείας απαντά ότι προχωρούν οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζει ότι ολοκληρώνεται από τα Συμβούλια Κρίσεων η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων γιατρών και βρίσκονται σε εξέλιξη: Η προκήρυξη 81 θέσεων μονίμων γιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του ΕΣΥ στη νησιωτική Ελλάδα. Η προκήρυξη 400 θέσεων μονίμων γιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και από αυτούς οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Συνεπώς, πριν το τέλος του 2020 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα έχουν ενισχυθεί με 1.381 μόνιμους γιατρούς.

Επίσης αναφέρει ότι, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχουν προσληφθεί στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία», σε θέσεις επικουρικού προσωπικού 40 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 226 νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού), εκ των οποίων οι 63 απασχολούνται αποκλειστικά σε ΜΕΘ, 16 ειδικευόμενοι νοσηλευτές για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα/Εντατική Νοσηλευτική και 87 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

«Αδειάζει» το Υπουργείο Υγείας την δωρεά της Βουλής των 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Κοροναϊός : Πέθανε άνδρας στο «Σωτηρία».207 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ιδιωτικές κλινικές και Στρατιωτικά Νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και με ευρωπαϊκή επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της πανδημίας, δρομολόγησαν τις διαδικασίες μετάβασης ασθενών με Covid-19 σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ασθενών χωρίς Covid-19 σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες ανά δύο έτη

Στη συνάντηση τονίστηκε η τεράστια σημασία της πρόληψης, και ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το κόστος της ψηφιακής μαστογραφίας θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία θα γίνεται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και θα αφορά όλες τις γυναίκες που δεν έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού και δεν έχουν πραγματοποιήσει προληπτική μαστογραφία κατά τα τελευταία δύο έτη.

Οι νέοι είναι οι σύμμαχοί μας είπε ο Ν. Χαρδαλιάς

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στις Σέρρες. Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι αλλαγές στις μετακινήσεις μετά την επιβολή των νέων μέτρων

Για άλλα πρόσωπα που χρειάζεται να μετακινηθούν για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενους, αυτοί συμπληρώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ σχετικό έγγραφο με τους κωδικούς του TAXISNET.