Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Δωρεά απινιδωτών σε 58 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Υπουργείο Υγείας: Δωρεά απινιδωτών σε 58 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Υπουργείο Υγείας: Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης παρέδωσε 58 απινιδωτές σήμερα σε ερασιτεχνικά σωματεία στα πλαίσια της ενίσχυσης της ασφάλειας στον αθλητισμό.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παρουσία του αντιπροέδρου της Stoiximan Πάνου Κωνσταντόπουλου, παρέδωσε σήμερα απινιδωτές σε 58 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Αθήνας. Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε: “Είναι μία πρωτοβουλία της Stoixinan που στηρίζει το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία σειρά απινιδωτές, τους οποίους αποφασίσαμε να τους παραδώσουμε σε αυτούς που τους έχουν ανάγκη. Ξεκινάμε από τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Αθήνας.”

Ο κ. Θάνος Πλεύρης συνέχισε λέγοντας: “Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έχει τους ίδιους πόρους και πολλές φορές έχουμε ζήσει περιστατικά με αθλητές να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και να μην υπάρχει ιατροτεχνολογική υποστήριξη. Θεωρούμε ότι σήμερα με αυτή τη κίνηση, που έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, θα δοθεί η δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία να έχουν την υποστήριξη για να μπορούν να σωθούν συνάνθρωποί μας. Η πρωτοβουλία της Stoiximan αποδεικνύει ότι σε συνδυασμό με την κρατική πρωτοβουλία μπορεί να δοθεί στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θάνος Πλεύρης Ουκρανία: Εγκρίθηκε η άμεση αποστολή υγειονομικού υλικού

Η χρήση απινιδωτών στα σχολεία ωφελεί περισσότερο τους ενήλικες

Eρευνητές στη Σουηδία ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για να ξεπεράσουν ασθενοφόρα καθώς ανταποκρίνονται σε περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος : Ζητά να τοποθετηθούν απινιδωτές στα σχολεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.