Πολιτική Υγείας

Υπ. Παιδείας Ιταλία: Προτείνεται ως υποχρεωτικό το μάθημα της κλιματικής αλλαγής στα σχολεία

Υπ. Παιδείας Ιταλία: Προτείνεται ως υποχρεωτικό το μάθημα της κλιματικής αλλαγής στα σχολεία

Αυτή τη στιγμή, το πολιτικό περιβάλλον στην Ιταλία φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να είναι διχασμένο όσον αφορά τις ιδέες και τις προτάσεις του Φιοραμόντι. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή είναι απλώς μία από τις πολλές υπαρξιακές απειλές σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπουργείο Παιδείας Ιταλία: Η κυβέρνηση της Ιταλίας πήρε μια τολμηρή και προοδευτική απόφαση, δίνοντας εντολή σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή. Το σχολικό πρόγραμμα σπουδών θα προσαρμοστεί κατά το προσεχές σχολικό έτος. Ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας, Λορέντζο Φιοραμόντι, σε δημόσια δήλωσή του ανέφερε ότι ολόκληρο το ιταλικό υπουργείο θα αλλάξει, προκειμένου το κλίμα και η βιωσιμότητα να αποτελέσουν τον άξονα του εκπαιδευτικού τους μοντέλου. Ο Φιοραμόντι πρόσθεσε ότι θα κάνει τέτοιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας ώστε να θέσει την κοινωνία και το περιβάλλον στο επίκεντρο της μαθησιακής διαδικασίας.

Ο Φιοραμόντι ανήκει στο αντικαθεστωτικό κίνημα των Πέντε Αστέρων και πάντα υποστηρίζει δυναμικά τις προοδευτικές και «πράσινες» πολιτικές. Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο δέχτηκε τόσο επαίνους όσο και αυστηρή κριτική επειδή ενθάρρυνε τους μαθητές να μην πάνε στο σχολείο για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις για το κλίμα.

Η νέα ακαδημαϊκή περίοδος στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Όταν οι μαθητές επιστρέψουν στο σχολείο, θα τους προσφέρεται 1 ώρα κάθε εβδομάδα που θα είναι αφιερωμένη στο μάθημα που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αναπτύξει αυτό το πρόγραμμα σπουδών με τη βοήθεια επιστημονικών εμπειρογνωμόνων, ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις.

Ο Βιντσέντζο Κραμαρόζα, εκπρόσωπος του Φιοραμόντι, ανέφερε ότι κι άλλα μαθήματα θα προσαρμοστούν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μαθήματα όπως η φυσική, τα μαθηματικά και η γεωγραφία θα ενσωματώσουν μια καλύτερη οπτική γωνία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Σημείωσε επίσης ότι ο κύριος σκοπός πίσω από την εισαγωγή τέτοιων αλλαγών στο πρόγραμμα σπουδών είναι να καταστήσουν τους πολίτες τους καλύτερα προετοιμασμένους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον. Θέλουν τα παιδιά τους να είναι έτοιμα για κάθε έκτακτη ανάγκη που σχετίζεται με το κλίμα.

Ο προοδευτικός Φιοραμόντι, πρώην καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια στη Νότια Αφρική έχει επίσης σχεδιάσει την προσθήκη νέων φόρων στα ζαχαρούχα τρόφιμα, τα αεροπορικά εισιτήρια και το πλαστικό, με τα έσοδα να χρηματοδοτούν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ζήτησε επίσης από τα σχολεία να αφαιρέσουν όλους τους σταυρούς για να γίνουν πιο συμπεριληπτικά για τους μη χριστιανούς.

Ενώ ο Φιοραμόντι λέει ότι σκοπεύει να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές σε όλη τη χώρα, αρκετοί από τους αντιπάλους του έχουν απορρίψει τις ιδέες του. Εντούτοις, η κυβέρνηση της Ιταλίας παρουσίασε πρόσφατα στο κοινοβούλιο πρόταση προϋπολογισμού που περιλαμβάνει φορολόγηση τόσο των ζαχαρούχων ποτών όσο και των πλαστικών.

Μετά την παρουσίαση αυτής της πρότασης προϋπολογισμού, ο Φιοραμόντι  εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι πολλοί αντιμετώπισαν τις ιδέες του με περιφρόνηση. Όμως, είναι χαρούμενος που η κυβέρνηση αποδέχθηκε 2 από τις προτάσεις του και ο λαός επίσης αγκάλιασε τις ιδέες του. Λέει ότι το όραμά του για ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο πρόγραμμα σπουδών το εμπνεύστηκε από την Greta Thunberg.

Παρακινήθηκε έντονα από τον πολιτικό ακτιβισμό που προέρχεται από μαθητές και νέους ακτιβιστές που παίρνουν πολύ σοβαρά την κλιματική αλλαγή. Αυτή τη στιγμή, το πολιτικό περιβάλλον στην Ιταλία φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να είναι διχασμένο όσον αφορά τις ιδέες και τις προτάσεις του Φιοραμόντι. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή είναι απλώς μία από τις πολλές υπαρξιακές απειλές σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Φιοραμόντι  φαίνεται πολύ ενθουσιασμένος και αφοσιωμένος στο να επιφέρει αυτές τις αλλαγές στη χώρα και σχεδιάζει να κάνει περισσότερες τέτοιες αλλαγές για να αποτρέψει την κλιματική αλλαγή και να δώσει το παράδειγμα και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τις αλλεργίες σύμφωνα με νέα έρευνα

Κατασκευή πλωτής πόλης στις Μαλβίδες λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας

Το μολύβι που γίνεται δέντρο

Φιλιππίνες: Δεντροφύτευση από μαθητές προκειμένου ν΄αποφοιτήσουν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.