Πολιτική Υγείας

Υγειονομική περίθαλψη: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας βρίσκεται σε οριακό σημείο

Υγειονομική περίθαλψη: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας βρίσκεται σε οριακό σημείο

Υγειονομική περίθαλψη: Παρά την αναγνώριση των δυσκολιών της υγειονομικής υπηρεσίας, όπως η αύξηση των λιστών αναμονής, η απεργία νοσηλευτών και οι χρόνοι αναμονής, η κυβέρνηση εργάζεται για να επιλύσει τα ζητήματα σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ παραδέχτηκε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) βρίσκεται υπό «τεράστια πίεση», αλλά ότι η πανδημία του Covid ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στα ζητήματα που ώθησαν την υπηρεσία υγείας σε οριακό σημείο.

Πιεσμένο το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας

Παρά την αναγνώριση των δυσκολιών της υγειονομικής υπηρεσίας, όπως η αύξηση των λιστών αναμονής, η απεργία νοσηλευτών και οι χρόνοι αναμονής A&E, ο κ. Barclay είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να επιλύσει τα ζητήματα σε όλες τις υπηρεσίες υγείας. «Αναγνωρίζω ως συνέπεια της πανδημίας ότι τα ραντεβού για GP έχουν γίνει υπό πίεση», είπε στο Sky News.

«Ψάχνουμε τη νέα τεχνολογία για να αποφύγουμε τις κλήσεις σε γενικό γιατρό το πρωί. Πρόκειται για την εξέταση της νέας τεχνολογίας, την ενίσχυση νέων δεξιοτήτων στο NHS και την αύξηση του αριθμού των γενικών γιατρών». Έδειξε ένα γράφημα των αυξανόμενων χρόνων αναμονής A&E, ο κ. Barclay επέμεινε και πάλι ότι τα προβλήματα «οδηγούνται από την πανδημία».

Μιλώντας αργότερα στη Laura Kuenssberg, ο κ. Barclay είπε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο NHS, αλλά επέμεινε ότι στοιχεία της δήλωσης της Καγκελαρίου θα ωφεληθούν κατά κάποιο τρόπο στην αντιμετώπιση των κοινωνικών υπηρεσιών και των τμημάτων A&E. Πιέζοντας τα σχέδια για μείωση των στόχων του NHS, ο κ. Barclay είπε ότι «υπάρχει χώρος για στόχους, αλλά αν όλα είναι προτεραιότητα, τίποτα δεν είναι προτεραιότητα».

Είπε ότι σε τοπικό επίπεδο, οι αξιωματούχοι είναι “καλύτερα σε θέση να προσαρμόσουν τις προτεραιότητες για τις τοπικές τους ανάγκες”. «Κανείς δεν προτείνει ότι δεν έχουμε στόχους», είπε. Τα σχόλιά του έρχονται καθώς το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) έδωσε στην κυβέρνηση τελεσίγραφο να διεξαγάγει «λεπτομερείς διαπραγματεύσεις» σχετικά με τις αμοιβές ή θα ανακοινώσει ημερομηνίες απεργίας για τον Δεκέμβριο, αφού τα μέλη ψήφισαν υπέρ να το κάνει την περασμένη εβδομάδα.

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, μετά τη δήλωση του φθινοπώρου, ο γενικός γραμματέας του RCN Pat Cullen είπε ότι η Καγκελάριος έδειξε ότι «η κυβέρνηση παραμένει απροετοίμαστη να παράσχει στα μέλη μου την υποστήριξη που χρειάζονται στη δουλειά και στο σπίτι». Το RCN ανακοίνωσε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό στην πλειονότητα των εργοδοτών του NHS σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε να λάβει μέτρα απεργίας για τους μισθούς και την ασφάλεια των ασθενών.

Σχολιάζοντας την απεργία, ο κ. Μπάρκλεϊ είπε ότι είναι «σημαντικό να δούμε το πακέτο» που προσφέρεται στους νοσηλευτές στο σύνολό τους, αντί να πληρώνουν απλώς. «Είμαι πολύ πρόθυμος να συνεργαστώ με τα συνδικάτα η πόρτα μου είναι ανοιχτή», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλος οικονομικός πόνος ακολουθεί ένα μεγάλο τραυματισμό, σύμφωνα με μελέτη

Η συνεχής μόλυνση από τον Covid-19 προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις

Η ευρωπαϊκή επιδημία καρκίνου θα μπορούσε να εμφανιστεί την επόμενη δεκαετία εάν δεν αντιμετωπιστούν επειγόντως οι αδυναμίες του συστήματος υγείας και η έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.