Πολιτική Υγείας

Υγεία Μητσοτάκης ΔΕΘ : Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία

Υγεία Μητσοτάκης ΔΕΘ : Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία

Στο επίκεντρο  έβαλε την δημόσια  Υγεία o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ . Ενώ , ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown και τόνισε τη σημασία για τις μάσκες και τα τεστ που θα συνοδεύουν τους πολίτες για πολύ καιρό ακόμη.

Συγκεκριμένα , ο κ. Μητσοτάκης  από το βήμα της 85ης ΔΕΘ τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, με πρώτο βήμα δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες στο σύνολο του πληθυσμού . Ενώ για την παιδική παχυσαρκία είπε ότι θα δημιουργηθεί «ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας»

“Τώρα είναι η ώρα για καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα, λειτουργικότερα νοσοκομεία, αλλά και φθηνότερα φάρμακα. Με τέσσερις προτεραιότητες που δρομολογούνται εντός του 2022 τον  εκσυγχρονισμό των μεγάλων νοσοκομείων και των αυτοδύναμων κέντρων υγείας αλλά και ΣΔΙΤ για την κατασκευή και παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος για τους πολίτες καθώς και εξορθολογισμό φαρμακευτικής δαπάνηςκαι του claw back με γενναία εξάπλωση των γενόσημων φαρμάκων.”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός .

Παράλληλα , σε ερώτηση για νέο lockdown είπε ότι το μοναδικό μας  όπλο είναι το εμβόλιο δεν πρέπει η κοινωνία να διχαστεί επί ενός επιστημονικού ζητήματος. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. 9 στους 10 διασωληνώμενους είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά είναι δεδομένα επιστημονικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η λύση είναι στο χέρι μας: εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε διότι ‘’ Η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν, σημείωσε.Στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτείας για την επέκταση των εμβολιασμών, εξήγγειλε και κίνητρα στους εφήβους από 15 έως 17 ετών για να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αναλυτικότερα είπε ο πρωθυπουργός στα πρότυπα του freedom pass που δόθηκε στους νέους 18 έως 24 ετών, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν δωρεάν και στους εφήβους 15 – 17 ετών που έχουν εμβολιαστεί, ή πρόκειται να εμβολιαστούν, μια δωρεάν κάρτα στο κινητό τους με 50 GB. Επιπλέον, καθιερώνεται η ψηφιακή κάρτα νέων, όπως είπε παρουσιάζοντας ένα ευρύτερο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Νέους.

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες στο σύνολο του πληθυσμού ανήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, με πρώτο βήμα τον δωρεάν έλεγχο για όλους έναντι βασικών ασθενειών, «αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας» συμπλήρωσε.Για τα  πλαστά  πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης τόνισε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι «Ίσως θα θυμάστε πως, όταν ήμουν υπουργός, ήμουν ο πρώτος που ανακίνησε το ζήτημα των πλαστών βεβαιώσεων δημοσίων υπαλλήλων. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Θα εξαντλήσουμε την πειθαρχική μας αυστηρότητα και ταυτόχρονα θα κινηθεί και η δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης: «Το «Θεαγένειο» κλείνει τον κύκλο του. Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει», τόνισε συγκεκριμένα.

Πλεύρης: “Ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ έχει εξασφαλιστεί για την αναβάθμιση του ΕΣΥ καθώς και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις της πανδημίας στο σύστημα υγείας» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) . Να σημειώσουμε ότι ο κ. Πλεύρης εγκαινίασε το περίπτερο του ΙΣΘ. Στη διάρκεια των εγκαινίων ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και του εμβολιασμού κατά της Covid 19 λέγοντας : «Πρέπει να στηριζόμαστε στα εμβόλια. Πρέπει τα μηνύματά μας να είναι ξεκάθαρα στον κόσμο που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Είναι λανθασμένο να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχουν εμβόλια που δεν είναι ασφαλή, που δεν έχουν πάρει εγκρίσεις. Είναι λανθασμένο να λέγεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές φάσεις δοκιμών στα υπάρχοντα εμβόλια. Δεν χρειάζεται κάποιο άλλο στοιχείο για να το καταλάβουμε».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης Υγεία ΔΕΘ 2020: Το εμβόλιο, οι ΜΕΘ και το ισχυρό ΕΣΥ [pics,vid]

Μητσοτάκης ΔΕΘ 2020: Οι εξαγγελίες, 12 μέτρα + 12 μεταρρυθμίσεις [vid]

Μητσοτάκης: Προσωπικό στοίχημα η πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρία

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς στην ΔΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης