Πολιτική Υγείας

Υγεία Μητσοτάκης ΔΕΘ : Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία

Υγεία Μητσοτάκης ΔΕΘ : Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία

Στο επίκεντρο  έβαλε την δημόσια  Υγεία o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ . Ενώ , ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown και τόνισε τη σημασία για τις μάσκες και τα τεστ που θα συνοδεύουν τους πολίτες για πολύ καιρό ακόμη.

Συγκεκριμένα , ο κ. Μητσοτάκης  από το βήμα της 85ης ΔΕΘ τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, με πρώτο βήμα δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες στο σύνολο του πληθυσμού . Ενώ για την παιδική παχυσαρκία είπε ότι θα δημιουργηθεί «ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας»

“Τώρα είναι η ώρα για καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα, λειτουργικότερα νοσοκομεία, αλλά και φθηνότερα φάρμακα. Με τέσσερις προτεραιότητες που δρομολογούνται εντός του 2022 τον  εκσυγχρονισμό των μεγάλων νοσοκομείων και των αυτοδύναμων κέντρων υγείας αλλά και ΣΔΙΤ για την κατασκευή και παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος για τους πολίτες καθώς και εξορθολογισμό φαρμακευτικής δαπάνηςκαι του claw back με γενναία εξάπλωση των γενόσημων φαρμάκων.”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός .

Παράλληλα , σε ερώτηση για νέο lockdown είπε ότι το μοναδικό μας  όπλο είναι το εμβόλιο δεν πρέπει η κοινωνία να διχαστεί επί ενός επιστημονικού ζητήματος. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. 9 στους 10 διασωληνώμενους είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά είναι δεδομένα επιστημονικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η λύση είναι στο χέρι μας: εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε διότι ‘’ Η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν, σημείωσε.Στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτείας για την επέκταση των εμβολιασμών, εξήγγειλε και κίνητρα στους εφήβους από 15 έως 17 ετών για να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αναλυτικότερα είπε ο πρωθυπουργός στα πρότυπα του freedom pass που δόθηκε στους νέους 18 έως 24 ετών, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν δωρεάν και στους εφήβους 15 – 17 ετών που έχουν εμβολιαστεί, ή πρόκειται να εμβολιαστούν, μια δωρεάν κάρτα στο κινητό τους με 50 GB. Επιπλέον, καθιερώνεται η ψηφιακή κάρτα νέων, όπως είπε παρουσιάζοντας ένα ευρύτερο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Νέους.

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες στο σύνολο του πληθυσμού ανήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, με πρώτο βήμα τον δωρεάν έλεγχο για όλους έναντι βασικών ασθενειών, «αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας» συμπλήρωσε.Για τα  πλαστά  πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης τόνισε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι «Ίσως θα θυμάστε πως, όταν ήμουν υπουργός, ήμουν ο πρώτος που ανακίνησε το ζήτημα των πλαστών βεβαιώσεων δημοσίων υπαλλήλων. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Θα εξαντλήσουμε την πειθαρχική μας αυστηρότητα και ταυτόχρονα θα κινηθεί και η δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης: «Το «Θεαγένειο» κλείνει τον κύκλο του. Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει», τόνισε συγκεκριμένα.

Πλεύρης: “Ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ έχει εξασφαλιστεί για την αναβάθμιση του ΕΣΥ καθώς και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις της πανδημίας στο σύστημα υγείας» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) . Να σημειώσουμε ότι ο κ. Πλεύρης εγκαινίασε το περίπτερο του ΙΣΘ. Στη διάρκεια των εγκαινίων ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και του εμβολιασμού κατά της Covid 19 λέγοντας : «Πρέπει να στηριζόμαστε στα εμβόλια. Πρέπει τα μηνύματά μας να είναι ξεκάθαρα στον κόσμο που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Είναι λανθασμένο να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχουν εμβόλια που δεν είναι ασφαλή, που δεν έχουν πάρει εγκρίσεις. Είναι λανθασμένο να λέγεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές φάσεις δοκιμών στα υπάρχοντα εμβόλια. Δεν χρειάζεται κάποιο άλλο στοιχείο για να το καταλάβουμε».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης Υγεία ΔΕΘ 2020: Το εμβόλιο, οι ΜΕΘ και το ισχυρό ΕΣΥ [pics,vid]

Μητσοτάκης ΔΕΘ 2020: Οι εξαγγελίες, 12 μέτρα + 12 μεταρρυθμίσεις [vid]

Μητσοτάκης: Προσωπικό στοίχημα η πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρία

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς στην ΔΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»