Πολιτική Υγείας

Υφ. Δικαιοσύνης Ανήλικοι: Σχέδιο για την προστασία των παιδιών και εφήβων έναντι κάθε κακοποίησης

Υφ. Δικαιοσύνης Ανήλικοι: Σχέδιο για την προστασία των παιδιών και εφήβων έναντι κάθε κακοποίησης

Για τον χρόνο παραγραφής των αδικημάτων ανέφερε ότι ήδη έχει ζητηθεί από τη διαρκή επιτροπή Παρακολούθησης των Αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα «να εξετάσει τη δυνατότητα έναρξης παραγραφής του αδικήματος από την ενηλικίωση του θύματος».

Υφ. Δικαιοσύνης Ανήλικοι: Για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης «υπάρχει μια κοινωνική διάσταση αυτού του μείζονος προβλήματος, να βγούμε από το καθεστώς φόβου και να καλλιεργήσουμε μια τέτοια κουλτούρα, ώστε ο κάθε πολίτης που έχει υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές στο πρόσφατο ή στο πιο μακρινό παρελθόν να έχει την δυνατότητα, την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια να μπορέσει να τις καταγγείλει», τόνισε μέσω δηλώσεών του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας.

«Είναι ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα και η καταγγελία στις αρμόδιες αρχές είναι πάντα επ’ ωφελεία του πολίτη και του θύματος» πρόσθεσε. Υπενθύμισε επίσης ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη δρομολογηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα δικαιώματα των παιδιών και την προστασία της ανηλικότητας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθείται ένα ενισχυμένο πλαίσιο δράσεων για «την ολοκληρωμένη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού με άξονα υψηλής προτεραιότητας μία Δικαιοσύνη φιλικότερη προς τα παιδιά (child friendly justice)».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κώτσηρας στάθηκε στις περιπτώσεις σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων, για τα οποία θα υπάρξει ειδικότερη δράση από το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ ως προς τον χρόνο παραγραφής των αδικημάτων ανέφερε ότι ήδη έχει ζητηθεί από τη διαρκή επιτροπή Παρακολούθησης των Αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα «να εξετάσει τη δυνατότητα έναρξης παραγραφής του αδικήματος από την ενηλικίωση του θύματος».

Ως προς τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων, σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση τέτοιων ειδεχθών πράξεων έναντι ανηλίκων ειδικά, χρήζει ιδιαίτερης αξιολόγησης, ώστε να δημιουργηθούν πλαίσια στη Δικαιοσύνη που να προστατεύουν τους ανηλίκους, και να διευκολύνονται οι καταγγελίες τέτοιων πράξεων, αλλά και μαρτυρίες από άλλους, όσοι έχουν αντιληφθεί τέτοιες πράξεις, ώστε να υπάρχει ταχύτητα, εμπιστευτικότητα και ασφάλεια στο να πάει κάποιος να τις καταγγείλει».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κώτσηρας, «η προστασία των ανηλίκων αποτελεί για εμάς μείζονα προτεραιότητα», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο δράσης σε σχέση με τα δικαιώματα του παιδιού και ότι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του σχεδίου αφορά σε ζητήματα Δικαιοσύνης και πρόσβασης των ανηλίκων στη Δικαιοσύνη και προστασίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος επισημαίνει την άμεση ανάγκη λειτουργίας των «Αυτοτελών Γραφείων Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων - Σπίτι του Παιδιού»

Βύρωνας δομή φιλοξενίας ανηλίκων: σε καραντίνα λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Έρχεται νομοσχέδιο με δραστική μείωση του χρόνου για υιοθεσίες

Έτοιμη η Μονάδα Αναμονής Παιδιού στο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.