Πολιτική Υγείας

Χειραψία Πανδημία: Μια πανάρχαια ανθρώπινη χειρονομία τώρα σε αδιέξοδο

Χειραψία Πανδημία: Μια πανάρχαια ανθρώπινη χειρονομία τώρα σε αδιέξοδο

Συναντήσεις, γενέθλια, πάρτι συνταξιοδότησης, ακόμη και κηδείες έχουν μεταφερθεί στο Zoom.

 Χειραψία Πανδημία: Τα χέρια μπορεί να είναι βακτηριακά επικαλυμμένα με κόπρανα και E. coli. Καθώς η πανδημία ξεκίνησε, μια επιχείρηση συνάντησης και προγραμματισμού εκδηλώσεων στην περιοχή του Κάνσας άρχισε να σφυροκοπάει αυτοκόλλητα “Κρατάω τα χέρια” για να διευκολύνω τις αμήχανες κοινωνικές συναντήσεις. “Δεν θέλαμε το αυτοκόλλητο να λέει” Δεν κουνάμε τα χέρια “γιατί αυτό είναι κάπως απογοητευτικό”, δήλωσε ο John DeLeon, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων και πωλήσεων στο MTI Events, προσθέτοντας ότι η ιδέα ήταν ότι -οι κουνητές θα μπορούσαν απλά να επιλέξουν να μην φορέσουν ένα από τα αυτοκόλλητα. “Αλλά αν κάποιος είχε το αυτοκόλλητο σε αυτήν την ομάδα, τότε αυτή ήταν η ένδειξη ότι ήταν εντάξει.” Τώρα, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο γραφείο, οι φίλοι επανενώνονται και περισσότερες εκκλησιαστικές υπηρεσίες μετατοπίζονται από το Zoom στο πρόσωπο, αυτή η ακριβής ερώτηση προκαλεί αμηχανία στον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων: να τιναχτούν ή όχι να κουνηθούν; Η χειραψία υπάρχει εδώ και αιώνες. Μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι δημιουργήθηκε για να αποδείξει σε κάποιον ότι ένα άτομο προσφέρει ειρήνη και δεν κρατά κρυφό όπλο. Αλλά τα χέρια μπορεί να είναι μικροβιακά επικαλυμμένα με κόπρανα και E. coli.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες της χώρας, προειδοποίησε πέρυσι: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να σφίξουμε ποτέ ξανά τα χέρια, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας».

Από την άλλη πλευρά είναι ο Δρ Amesh Adalja, ειδικός λοιμώδους νόσου στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Πιστεύει ότι ολόκληρη η αμφιλεγόμενη διαμάχη είναι υπερβολική. Η λύση, λέει, είναι απλή: “Εάν ανησυχείτε για την COVID, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις χειραψίες ασφαλείς είναι να εμβολιαστείτε πλήρως. Και για τυχόν άλλα πράγματα που μπορεί να υπάρχουν στα χέρια των ανθρώπων, απλώς πλύνετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε, αυτό είναι το απολυμαντικό χεριών. ” Ο χαιρετισμός είναι σχεδόν ενστικτώδης και δύσκολο να τον αρνηθεί κανείς.

Όμως, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι που έχουν κολλήσει σε αυτοσχέδια γραφεία κουζίνας και κρεβατοκάμαράς τους αρνούνται εδώ και μήνες. Συναντήσεις, γενέθλια, πάρτι συνταξιοδότησης, ακόμη και κηδείες έχουν μεταφερθεί στο Zoom.

Η απώλεια των συνδέσεων ήταν σπαρακτική και η αναζωπύρωση της παραλλαγής δέλτα εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την επιστροφή σε κάτι που μοιάζει με το φυσιολογικό.

Ο DeLeon δεν είναι σίγουρος ότι η χειραψία θα επιστρέψει ποτέ. Τα αυτοκόλλητα που πούλησε η εταιρεία του δεν ήταν ποτέ καυτοί πωλητές. Άλλες εταιρείες σήκωσαν σημάδια και αυτοκόλλητα που αποθάρρυναν πιο σταθερά τη χειραψία-συμπεριλαμβανομένης της μιας με το χέρι σκελετού και μιας άλλης καλυμμένης με μικρόβια COVID-19.

“Έπαιξα γκολφ με έναν τύπο τις προάλλες, τον οποίο δεν είχα ξανασυναντήσει και τα πήγαμε πολύ καλά. Και στο 18ο πράσινο είναι παραδοσιακό να βγάζεις το χέρι σου και να βγάζεις το καπέλο σου και να δίνεις τα χέρια με όποιον έπαιξες », είπε. «Και απλά κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και χτυπήσαμε γροθιά και φύγαμε». Όχι τόσο γρήγορα, λένε ειδικοί εθιμοτυπίας και επιχειρηματίες όπως ο Dave McClain, 52 ετών, από το Overland Park, Κάνσας.

Ο ΜακΚλέιν θυμάται ότι συνάντησε ένα από τα αυτοκόλλητα “Κρατάω τα χέρια” σε μια εκδήλωση δικτύωσης και το χτύπησε στο πουκάμισό του. “Μπορείτε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις ό, τι θέλετε και μπορείτε να συναντάτε ανθρώπους στο διαδίκτυο μέσω κλήσης Zoom, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να μπορείτε να απλώσετε το χέρι σας και να τους σφίξετε το χέρι, να τους κοιτάξετε στα μάτια και να δημιουργήσετε πραγματικά αυτή τη σχέση, ” αυτός είπε.

Η Diane Gottsman, της εθνικής εθιμοτυπίας και συγγραφέας του “Modern Etiquette for a Better Life”, επίσης δεν πιστεύει ότι η χειραψία θα είναι ένα θύμα της πανδημίας, αλλά είπε να το πάρει αργά. «Μην είσαι ο πρώτος που απλώνεις το χέρι σου, ακόμα κι αν νιώθεις άνετα», είπε ο Γκότσμαν, που ζει στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. «Προσέξτε το άλλο άτομο και αφήστε το να εκφράσει τον χαιρετισμό της επιλογής του».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είπε δημόσια ότι δεν του αρέσει το έθιμο και μάλιστα το χαρακτήρισε «βάρβαρο», αντιμετώπισε κριτική τις πρώτες μέρες της πανδημίας, όταν συνέχισε να σφίγγει τα χέρια. Η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε αρχικά μια πολύ πιο κοινωνικά αποστασιοποιημένη προσέγγιση στην πανδημία.

Αλλά μετά τη χαλάρωση της ομοσπονδιακής καθοδήγησης σχετικά με τις μάσκες και την ευρύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων, οι χειραψίες και ακόμη και οι αγκαλιές επέστρεψαν.

Η Lizzie Post, η δισέγγονη της εθιμοτυπίας της Emily Post, είπε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια δύσκολη εποχή παρόμοια με την έναρξη της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να αξιολογήσουν πόσο οι άλλοι απομακρύνονταν κοινωνικά πριν τους πλησιάσουν Ε Τώρα το ερώτημα είναι εάν η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες της επιχείρησης εμβολιάζονται. Η προσέγγισή της είναι να ανακοινώσει από πριν ότι είναι, και στη συνέχεια να ρωτήσει ξεκάθαρα αν είναι επιθυμητή μια αγκαλιά ή χειραψία.

Δεν πιστεύει ότι η χειραψία φεύγει. «Είναι πραγματικά ένας δυνατός χαιρετισμός για να τον αρνηθεί κανείς, γιατί ήταν τόσο ριζωμένος από τότε που ήμασταν παιδιά ή νεαροί ενήλικες», δήλωσε η Post, που ζει στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ. “Και βλέπω ότι το να μην το εξασκείς είναι πιο ισχυρό από το προηγούμενο έτος γιατί για πολλούς ανθρώπους το περασμένο έτος επίσης πέρασε έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κανέναν που θα του σφίγγει το χέρι. Δεν είναι σαν εσύ και ο συγκάτοικός σου να δίνεις τα χέρια κάθε φορά που είναι η ώρα να μπεις στην πόρτα ». Είπε όμως ότι έχει επίσης ερωτήσεις σχετικά με το πώς να αποβάλει το κούνημα στο podcast που παράγει με τον ξάδερφό της, Daniel Post Senning, που ονομάζεται “Awesome Etiquette”. «Η συμβουλή μας είναι να νιώσουν άνετα με την ενημέρωση των ανθρώπων, γιατί νομίζω ότι το αγενές πράγμα θα ήταν να σταθείς εκεί και να συμπεριφερθείς σαν να αγνοείς ένα απλωμένο χέρι», είπε. “Εάν το απλωμένο χέρι έρχεται σε εσάς και δεν θέλετε να σφίξετε τα χέρια, θέλετε να το αναγνωρίσετε λέγοντας” στην πραγματικότητα δεν δίνω τα χέρια “ή” Λυπάμαι που δεν δίνω τα χέρια, αλλά χάρηκα πολύ που σε γνώρισα. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Ανάγκη για παγκόσμια συμβολική χειραψία [vid]

Πανδημία: Όταν η χειραψία έγινε παρελθόν

Σύνοψη απαντήσεων 700 επιδημιολόγων για την επιστροφή στην κανονικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»