Πολιτική Υγείας

Χαρδαλιάς σήμερα: «Καμπανάκι» του Υφυπουργού για 4 περιοχές

Χαρδαλιάς σήμερα: «Καμπανάκι» του Υφυπουργού για 4 περιοχές

Χαρδαλιάς σήμερα: Ειδική αναφορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και των Σερρών, έκανε ο Υφυπουργός κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού για την αποφυγή της κλιμάκωσης της πανδημίας ζήτησε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και των Σερρών ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης στη σύσκεψη με τους ειδικούς. Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό αύριο, Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

Επίσκεψη Χαρδαλιά στις περιοχές

Ο αριθμός των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες δείχνει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού επιτίθεται. Συγκεκριμένα στις περιοχές δηλώιηκαν:

  • 125 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων  24 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 27  αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • 15 κρούσματα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων.
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς.
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι θα μεταβεί ο ίδιος για συσκέψεις επί τόπου τόσο στην Καστοριά, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Κρίσιμη η κατάσταση

Ο Υφυπουργός έκανε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων τόσο στους Αθηναίους, όσο και στους πολίτες των Σερρών και της Βοιωτίας σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «lockdown», σηματοδοτώντας τα χειρότερα, σε περίπτωση που δεν επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Μάλιστα με έντονο ύφος υπογράμμισε: «Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι στο χέρι μας. Ένα lockdown μας επηρεάζει οικονομικά και ψυχολογικά. Κανένας ασυνείδητος δεν πρέπει παίζοντας με τα μέτρα να παίζει με την υγεία και την ψυχολογία και τη ζωή των Ελλήνων».

Διαβάστε και το άρθρο μας για την προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έκρηξη με 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.