Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Χαρδαλιάς σήμερα: «Καμπανάκι» του Υφυπουργού για 4 περιοχές

Χαρδαλιάς σήμερα: «Καμπανάκι» του Υφυπουργού για 4 περιοχές

Χαρδαλιάς σήμερα: Ειδική αναφορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και των Σερρών, έκανε ο Υφυπουργός κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού για την αποφυγή της κλιμάκωσης της πανδημίας ζήτησε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και των Σερρών ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης στη σύσκεψη με τους ειδικούς. Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό αύριο, Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

Επίσκεψη Χαρδαλιά στις περιοχές

Ο αριθμός των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες δείχνει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού επιτίθεται. Συγκεκριμένα στις περιοχές δηλώιηκαν:

  • 125 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων  24 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 27  αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • 15 κρούσματα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων.
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς.
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι θα μεταβεί ο ίδιος για συσκέψεις επί τόπου τόσο στην Καστοριά, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Κρίσιμη η κατάσταση

Ο Υφυπουργός έκανε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων τόσο στους Αθηναίους, όσο και στους πολίτες των Σερρών και της Βοιωτίας σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «lockdown», σηματοδοτώντας τα χειρότερα, σε περίπτωση που δεν επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Μάλιστα με έντονο ύφος υπογράμμισε: «Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι στο χέρι μας. Ένα lockdown μας επηρεάζει οικονομικά και ψυχολογικά. Κανένας ασυνείδητος δεν πρέπει παίζοντας με τα μέτρα να παίζει με την υγεία και την ψυχολογία και τη ζωή των Ελλήνων».

Διαβάστε και το άρθρο μας για την προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Έκρηξη με 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η απόφαση της Γκάμπια να υποστηρίξει την απαγόρευση του ΑΓΓΟ είναι κρίσιμη νίκη για τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών

Μαζί, δεν πρέπει να ησυχάσουμε μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν απαλλαγμένα από βία και βλαβερές πρακτικές και ότι τα δικαιώματά τους, η σωματική τους ακεραιότητα και η αξιοπρέπειά τους προασπίζονται».

Τα παγκόσμια επίπεδα παιδικού εμβολιασμού σταμάτησαν το 2023, αφήνοντας πολλούς χωρίς σωτήρια προστασία

Το πρόγραμμα Ανοσοποίησης 2030 IA2030 είναι μια παγκόσμια στρατηγική που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας με στόχο να διασφαλίσει ότι όλοι, παντού, σε κάθε ηλικία θα επωφεληθούν από τα εμβόλια για βελτιωμένη υγεία και ευεξία έως το 2030.

Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάριου Θεμιστοκλέους στη Σύρο

Υπουργείο Υγείας: "Υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει το σύστημα καλύτερο υπό τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε πανευρωπαϊκά σήμερα. Θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Σύρο.

ΔΥΠΕ: Σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου

ΔΥΠΕ: Είναι γεγονός ότι μετά την κρίση της πανδημίας το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα και υφίσταται ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου δικτύου ΠΦΥ το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η WHO AFRO ιδρύει ανεξάρτητο σώμα για την ενίσχυση της ασφάλειας υγείας της Αφρικής

ΠΟΥ: Με την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τη συνεργατική του προσέγγιση, το νέο σώμα θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία της υγείας και της ευημερίας εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική.

Close Icon