Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Βράβευση υγειονομικών ΕΣΥ: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά & την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ [vid]

Βράβευση υγειονομικών ΕΣΥ: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά & την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ [vid]

Βράβευση υγειονομικών ΕΣΥ: Η Κυβέρνηση και η Πολιτεία συνολικά εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς, που πάντοτε ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας.

Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν ορισμένοι άνθρωποι και οι υγειονομικοί σαφώς και έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Η Κυβέρνηση και η Πολιτεία συνολικά εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς, που πάντοτε ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Φέτος ξεκινά ο θεσμός της βράβευσης των υγειονομικών του ΕΣΥ, με στόχο να καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Μίλησαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και ο Πρωθυπουργός.

 

Μίνα Γκάγκα: Περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις υγειονομικών

Η πανδημία υπήρξε μια ιδιαίτερη περίοδος για το ΕΣΥ. Μέσα από την προσωπική της εμπειρία ως γιατρός, η κα Μίνα Γκάγκα αρχικά θέλησε να αναφερθεί στους δικούς της ανθρώπους και στους συνεργάτες της, ενώ παράλληλα τόνισε την αντίστοιχη προσπάθεια που έκαναν όλοι οι υγειονομικοί σε αυτή την τεράστια πρόκληση της πανδημίας. Η κα Γκάγκα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: “Το ΕΣΠΑ βοηθά στην αναβάθμιση των δομών. Η κινητήρια δύναμη του ΕΣΥ είναι οι υγειονομικοί. Ακούμε τους υγειονομικούς και το σύστημα Υγείας το φτιάχνουμε μαζί.”

Θάνος Πλεύρης: Η πανδημία ανέδειξε τις αδυναμίες, αλλά και τις δυνατότητες του ΕΣΥ

Προκειμένου να στηρίξουμε όλες τις δομές, έχουμε εξασφαλίσει 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθούμε να βρούμε τις συνέργειες που απαιτούνται για τη βελτίωση των συνθηκών των πολιτών. Πέρα όμως από τις υποδομές, είναι και οι άνθρωποι. Με την πρώτη αύξηση του μισθού των υγειονομικών μετά από 15 χρόνια, καθώς και με στοχευμένες προσπάθειες για επιδόματα και για τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, προσπαθούμε για το καλύτερο.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ελάχιστο “ευχαριστώ” μπροστά σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση

Βρισκόμενοι αντιμέτωποι με μια πανδημία, με μια κρίση υγείας που ποτέ δεν είχαμε αντιμετωπίσει και που κανένα κράτος δεν είχε προετοιμαστεί 100% να αντιμετωπίσει, κάναμε μεγάλο αγώνα με το ΕΣΥ. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άλλαξε μορφή με φόντο την πανδημία, καθώς καθημερινά και μετά το πρώτο κύμα καταφέραμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με κλίνες, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με την σωστή εκπαίδευση και με περισσότερο προσωπικό.

Καθώς αυτός ο κύκλος κλείνει, μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό για να οικοδομήσουμε μαζί την επόμενη ημέρα του ΕΣΥ. Επενδύσεις σε υποδομές γίνονται και θα γίνουν ακόμη περισσότερες. 5,5 δισ. ευρώ διοχετεύονται στον τομέα της Υγείας για σημαντικές παρεμβάσεις του ΕΣΥ με έμφαση τα Κέντρα Υγείας και τα ΤΕΠ. Ξεκινώντας από την πρόληψη και καταλήγοντας στη θεραπεία, η υγεία θα αντιμετωπίζεται ολιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του πολίτη.

Σήμερα η ημέρα ανήκει στους υγειονομικούς του ΕΣΥ. Είναι πάντα δύσκολο να επιλέξει κανείς κάποιους ανάμεσα στους διακριθέντες. Όλοι οι υγειονομικοί έκαναν μια υπέρβαση στην εργασία τους μέσα στην πανδημία. Μαζί πετύχαμε κάτι εξαιρετικό και αυτή η επιτυχία ανήκει στους υγειονομικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας θα αυξήσει τις ιδιωτικές δαπάνες

Σε εξέλιξη η αξιολόγηση στα νοσοκομεία – Ειδικά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Θα δώσουμε αντιφυματικά φάρμακα χωρίς συμμετοχή

Απογευματινά Χειρουργεία: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο μέτρο και πού – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία Τραπεζών Ιστών και Κυττάρων

Άδωνις Γεωργιάδης: Mε τις προτεινόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες τίθεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και τη λειτουργία Τραπεζών Ιστών και Κυττάρων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας προς την οδηγία 2004/23/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 31.3.2004.

Παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ.Α για ακραία βία δικηγόρου κατά της συζύγου του

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί και ότι τα τραύματά της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Close Icon