Πολιτική Υγείας

Βράβευση υγειονομικών ΕΣΥ: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά & την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ [vid]

Βράβευση υγειονομικών ΕΣΥ: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά & την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ [vid]

Βράβευση υγειονομικών ΕΣΥ: Η Κυβέρνηση και η Πολιτεία συνολικά εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς, που πάντοτε ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας.

Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν ορισμένοι άνθρωποι και οι υγειονομικοί σαφώς και έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Η Κυβέρνηση και η Πολιτεία συνολικά εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς, που πάντοτε ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Φέτος ξεκινά ο θεσμός της βράβευσης των υγειονομικών του ΕΣΥ, με στόχο να καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Μίλησαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και ο Πρωθυπουργός.

 

Μίνα Γκάγκα: Περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις υγειονομικών

Η πανδημία υπήρξε μια ιδιαίτερη περίοδος για το ΕΣΥ. Μέσα από την προσωπική της εμπειρία ως γιατρός, η κα Μίνα Γκάγκα αρχικά θέλησε να αναφερθεί στους δικούς της ανθρώπους και στους συνεργάτες της, ενώ παράλληλα τόνισε την αντίστοιχη προσπάθεια που έκαναν όλοι οι υγειονομικοί σε αυτή την τεράστια πρόκληση της πανδημίας. Η κα Γκάγκα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: “Το ΕΣΠΑ βοηθά στην αναβάθμιση των δομών. Η κινητήρια δύναμη του ΕΣΥ είναι οι υγειονομικοί. Ακούμε τους υγειονομικούς και το σύστημα Υγείας το φτιάχνουμε μαζί.”

Θάνος Πλεύρης: Η πανδημία ανέδειξε τις αδυναμίες, αλλά και τις δυνατότητες του ΕΣΥ

Προκειμένου να στηρίξουμε όλες τις δομές, έχουμε εξασφαλίσει 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθούμε να βρούμε τις συνέργειες που απαιτούνται για τη βελτίωση των συνθηκών των πολιτών. Πέρα όμως από τις υποδομές, είναι και οι άνθρωποι. Με την πρώτη αύξηση του μισθού των υγειονομικών μετά από 15 χρόνια, καθώς και με στοχευμένες προσπάθειες για επιδόματα και για τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, προσπαθούμε για το καλύτερο.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ελάχιστο “ευχαριστώ” μπροστά σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση

Βρισκόμενοι αντιμέτωποι με μια πανδημία, με μια κρίση υγείας που ποτέ δεν είχαμε αντιμετωπίσει και που κανένα κράτος δεν είχε προετοιμαστεί 100% να αντιμετωπίσει, κάναμε μεγάλο αγώνα με το ΕΣΥ. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άλλαξε μορφή με φόντο την πανδημία, καθώς καθημερινά και μετά το πρώτο κύμα καταφέραμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με κλίνες, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με την σωστή εκπαίδευση και με περισσότερο προσωπικό.

Καθώς αυτός ο κύκλος κλείνει, μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό για να οικοδομήσουμε μαζί την επόμενη ημέρα του ΕΣΥ. Επενδύσεις σε υποδομές γίνονται και θα γίνουν ακόμη περισσότερες. 5,5 δισ. ευρώ διοχετεύονται στον τομέα της Υγείας για σημαντικές παρεμβάσεις του ΕΣΥ με έμφαση τα Κέντρα Υγείας και τα ΤΕΠ. Ξεκινώντας από την πρόληψη και καταλήγοντας στη θεραπεία, η υγεία θα αντιμετωπίζεται ολιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του πολίτη.

Σήμερα η ημέρα ανήκει στους υγειονομικούς του ΕΣΥ. Είναι πάντα δύσκολο να επιλέξει κανείς κάποιους ανάμεσα στους διακριθέντες. Όλοι οι υγειονομικοί έκαναν μια υπέρβαση στην εργασία τους μέσα στην πανδημία. Μαζί πετύχαμε κάτι εξαιρετικό και αυτή η επιτυχία ανήκει στους υγειονομικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας θα αυξήσει τις ιδιωτικές δαπάνες

Σε εξέλιξη η αξιολόγηση στα νοσοκομεία – Ειδικά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Θα δώσουμε αντιφυματικά φάρμακα χωρίς συμμετοχή

Απογευματινά Χειρουργεία: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο μέτρο και πού – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.