Πολιτική Υγείας

Βασίλης Κικίλιας: 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Βασίλης Κικίλιας: 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Βασίλης Κικίλιας: Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό μετατρέπεται το Θριάσιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος είναι μέχρι τις 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σταδιακά θα μπορεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, να αναπτύξει 180 κλίνες covid. Τα non covid περιστατικά του Θριασίου θα διακομιστούν σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ μαζί με το Ασκληπιείο, θα υποστηρίζουν τις γενικές εφημερίες.

Παράλληλα με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών δημιουργούνται 51 καινούργιες κλίνες ΜΕΘ για covid στην Αττική. Από αυτές τις 51 κλίνες ΜΕΘ οι 16 δημιουργούνται στον «Ευαγγελισμό», οι 5 στο «Γεννηματάς», οι 7 στο «Ιπποκράτειο», οι 10 στο «Κωνσταντοπούλιο» και οι 4 στο «Αττικό».

Ο Βασίλης Κικίλιας παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του και για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από το Νίκο Χαρδαλιά να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε προσοχή για τις επόμενες ημέρες τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε απευθυνόμενος προς τους πολίτες:

«Οι άνθρωποι της υγείας και της πολιτικής προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες. Δεν έλλειψαν ποτέ από το πλευρό σας την στιγμή της ανάγκης και της μάχης. Τεστάροντάς σας για covid σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Εμβολιάζοντάς σας γρήγορα με ασφάλεια, ευγένεια και σεβασμό. Οι 100.000 υγειονομικοί επιτελούν ύψιστο καθήκον με αυταπάρνηση».

Εν συνεχεία αναφερόμενος ειδικότερα στη συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδειχτεί από τους πολίτες ενόψει των αλλαγών στα περιοριστικά μέτρα ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ που δοκιμάζεται αλλά και οι ευάλωτες ομάδες».

«Σας ζητώ κάτι απλό και δύσκολο. Ότι κι αν κάνετε, όπου κι αν πάτε πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Είναι πολύ πιο μεταδοτικές οι μεταλλάξεις. Τις λίγες επόμενες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας ζωών των αγαπημένων μας ανθρώπων. Σας ζητώ να προστατεύσετε τους γύρω σας και να προστατευθείτε» είπε και πρόσθεσε ότι και η «οικογενειακή φούσκα» απαιτεί προστασία καθώς «αν επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτια θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που αγαπάμε».

«Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με όλους τους δυνατούς τρόπους» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.691.000 εμβολιασμοί και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός 31/03 – 3.616 νέα κρούσματα – 76 νεκροί – 739 διασωληνωμένοι

Μητσοτάκης: Νέα εποχή για την Ελλάδα -Συνολικά 57 δισ. ευρώ με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.