Πολιτική Υγείας

Βάνα Παπαευαγγέλου: Περίπου 10.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική

Βάνα Παπαευαγγέλου: Περίπου 10.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου σημειώνεται το τελευταίο διάστημα μια πτωτική πορεία των κρουσμάτων, μια ύφεση της τάξεως του 5%. Αυτό ωστόσο που απασχολεί είναι ότι από τα μέσα Απριλίου έχουμε μείωση κρουσμάτων αλλά τις 3 τελευταίες εβδομάδες ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων φαίνεται να ανακόπτεται ειδικά στην Αττική. Σύμφωνα με την ίδια τα ενεργά κρούσματα στην Αττική αγγίζουν επικίνδυνα τις 10.000, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι 2.000. Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζουν επίσης και η Αιτωλοακαρνανία, η Λάρισα, η Αχαΐα και η Μαγνησία.

«Ανακόπτεται το επιδημιολογικό φορτίο. Εμφανίζει ύφεση 5%. Όμως ενώ από τα μέσα Απριλίου και τουλάχιστον για 3 εβδομάδες συνεχώς, είχαμε σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων από το Πάσχα και μετά ο ρυθμός της μείωσης φαίνεται να ανακόπτεται» τόνισε η καθηγήτρια.

Ιδιαίτερα εμφανές είναι αυτό στην Αττική όπου η εικόνα σταθεροποιείται σε σταθερά υψηλό επίπεδο.

Με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σημειώνουν Αττική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Μαγνησία και Αχαΐα.

Η διασπορά του ιού δεν έχει μειωθεί στα επιθυμητά επίπεδα. Ο μέσος ορός ηλικίας των κρουσμάτων μειώνεται στα 39 έτη. Την εβδομάδα 10 με 16 Μαΐου το 31% των νέων κρουσμάτων δηλαδή 1 στους 3, αφορούσε την ομάδα 20 με 40 ετών. Επί συνόλου 50.000 τεστ ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός και κάτω από 4%. Σε κάποιες περιοχές όπως η Πτολεμαΐδα, η Ξάνθη και η Κόρινθος η θετικότητα είναι σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο της επικράτειας ξεπερνά και το 7% ανέφερε.

Στη συνέχεια η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι οι εισαγωγές έχουν μειωθεί με λιγότερες από 300 σε όλη την επικράτεια, ενώ οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%.

«Οι νέες εισαγωγές δε μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν βαριά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βάνα Παπαευαγγέλου: Self test πριν το πασχαλινό τραπέζι

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μειώθηκε στο 5,3 % ο δείκτης θετικότητας

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

N. Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται δια ΠΝΠ μετακινήσεις σε δάση και περιοχές Natura ως τις 9 Αυγούστου

N. Χαρδαλιάς: Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, σε περίπτωση παράβασης, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη, το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

N. Χαρδαλιάς: 99 νέες πυρκαγιές σήμερα - Δύσκολη η αυριανή ημέρα

N. Χαρδαλιάς: Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.

Κ. Μητσοτάκης: Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις - 6 περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Κ. Μητσοτάκης: Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης.

Κίνα Κορωνοϊός: Kαμπάνια εμβολιασμού για εφήβους 12-17, για να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός Κίνα: Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: 12.500 στρέμματα κάηκαν - 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Έχουν καεί 12.500 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτίμησεςι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια εμφανίζουν μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές.