Πολιτική Υγείας

Τουρισμός Πανδημία: Η Αλάσκα θα προσφέρει εμβόλια covid -19 στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου

Τουρισμός Πανδημία: Η Αλάσκα θα προσφέρει εμβόλια covid -19 στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Τουρισμός Πανδημία: Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να κάνουν τεστ covid -19, αλλά δεν είναι πλέον υποχρεωτικό Ο κυβερνήτης της Αλάσκας, Mike Dunleavy, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της πολιτείας από την 1η Ιουνίου, αποκαλύπτοντας σχέδια που στοχεύουν στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας του κράτους. Ο ΡεπουμπλικανόςDunleavy περιέγραψε σχέδια για μια εθνική εκστρατεία μάρκετινγκ με στόχο να προσελκύσει τουρίστες με χρήματα από την ομοσπονδιακή βοήθεια και είπε ότι η προσφορά εμβολίων είναι “πιθανώς ένας άλλος καλός λόγος να έρθει o τουρίστας στην πολιτεία της Αλάσκας το καλοκαίρι”.

Ο Dunleavy και άλλοι κρατικοί ηγέτες πιέζουν να επιτρέψουν στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να επιστρέψουν στην Αλάσκα αφού οι περιορισμοί της covid -19 τους κράτησαν μακριά πέρυσι, πλήττοντας σκληρές επιχειρήσεις και κοινότητες, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Αλάσκα, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον καλοκαιρινό τουρισμό.

Είπε ότι το κράτος δεν έχει αποκλείσει να μηνύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως έχει η Φλόριντα, για το θέμα. Περίπου το 40% αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβόλιο στην Αλάσκα, ηλικίας 16 ετών και άνω, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον κρατικό υπουργείο υγείας, και οι αξιωματούχοι υγείας αναζητούν νέους τρόπους για να ενθαρρύνουν περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν.

Η Αλάσκα ήταν η πρώτη πολιτεία που άφησε περιορισμούς σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να πάρει ένα εμβόλιο covid -19 όταν τον περασμένο μήνα άνοιξε την επιλεξιμότητα σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που ζουν ή εργάζονται στην πολιτεία.

Ο Heidi Hedberg, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα εμβολίων. Είπε ότι το πρόγραμμα του αεροδρομίου θα προσφέρει τα εμβόλια δύο δόσεων Pfizer ή Moderna.

Ο Hedberg είπε ότι αξιωματούχοι ακούνε από άλλα κράτη ότι υπάρχει “μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων”, οπότε αν οι ταξιδιώτες δεν είναι ακόμα στην Αλάσκα όταν έρθει η ώρα για τη δεύτερη δόση τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μια κλινική ή με τον πάροχό τους όταν επιστρέψουν σπίτι, είπε. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι εάν η πρώτη τους δόση ήταν με το Pfizer, για παράδειγμα, ότι η δεύτερη δόση τους είναι επίσης μια λήψη του Pfizer, είπε ο Hedberg.

Το κράτος σχεδιάζει να προσφέρει εμβόλια σε αεροδρόμια στο Άνκορατζ, στο Fairbanks, στο Juneau και στο Ketchikan, με τις κλινικές εκτός της περιοχής ασφαλείας, είπε.

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Ο Hedberg είπε ότι αξιωματούχοι θα κάνουν «μαλακή διάθεση» στο αεροδρόμιο του Άνκορατζ για πέντε ημέρες στα τέλη Απριλίου, μεταξύ 5 μ.μ. και 2 π.μ., για να εργαστούν μέσω της εφοδιαστικής.

Το κράτος θα χρησιμοποιήσει έναν υπάρχοντα ανάδοχο για κινητές κλινικές για τη δοκιμαστική περίοδο, και θα ήταν για τους κατοίκους της Αλάσκας που ταξιδεύουν μέσα ή μέσω του αεροδρομίου, είπε.

Οι εμβολιασμοί θα ανοίξουν ευρύτερα, σε όσους διέρχονται από την 1η Ιουνίου, είπε. Οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας έχουν επίσης ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ για την COVID-19, αν και το κράτος δεν το απαιτεί πλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πολιτείες για εργασία από το σπίτι στις ΗΠΑ

Αυστηροποιείται ο νόμος για τους καπνιστές στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.