Πολιτική Υγείας

Τουρισμός Πανδημία: Η Αλάσκα θα προσφέρει εμβόλια covid -19 στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου

Τουρισμός Πανδημία: Η Αλάσκα θα προσφέρει εμβόλια covid -19 στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Τουρισμός Πανδημία: Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να κάνουν τεστ covid -19, αλλά δεν είναι πλέον υποχρεωτικό Ο κυβερνήτης της Αλάσκας, Mike Dunleavy, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της πολιτείας από την 1η Ιουνίου, αποκαλύπτοντας σχέδια που στοχεύουν στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας του κράτους. Ο ΡεπουμπλικανόςDunleavy περιέγραψε σχέδια για μια εθνική εκστρατεία μάρκετινγκ με στόχο να προσελκύσει τουρίστες με χρήματα από την ομοσπονδιακή βοήθεια και είπε ότι η προσφορά εμβολίων είναι “πιθανώς ένας άλλος καλός λόγος να έρθει o τουρίστας στην πολιτεία της Αλάσκας το καλοκαίρι”.

Ο Dunleavy και άλλοι κρατικοί ηγέτες πιέζουν να επιτρέψουν στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να επιστρέψουν στην Αλάσκα αφού οι περιορισμοί της covid -19 τους κράτησαν μακριά πέρυσι, πλήττοντας σκληρές επιχειρήσεις και κοινότητες, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Αλάσκα, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον καλοκαιρινό τουρισμό.

Είπε ότι το κράτος δεν έχει αποκλείσει να μηνύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως έχει η Φλόριντα, για το θέμα. Περίπου το 40% αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβόλιο στην Αλάσκα, ηλικίας 16 ετών και άνω, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον κρατικό υπουργείο υγείας, και οι αξιωματούχοι υγείας αναζητούν νέους τρόπους για να ενθαρρύνουν περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν.

Η Αλάσκα ήταν η πρώτη πολιτεία που άφησε περιορισμούς σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να πάρει ένα εμβόλιο covid -19 όταν τον περασμένο μήνα άνοιξε την επιλεξιμότητα σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που ζουν ή εργάζονται στην πολιτεία.

Ο Heidi Hedberg, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα εμβολίων. Είπε ότι το πρόγραμμα του αεροδρομίου θα προσφέρει τα εμβόλια δύο δόσεων Pfizer ή Moderna.

Ο Hedberg είπε ότι αξιωματούχοι ακούνε από άλλα κράτη ότι υπάρχει “μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων”, οπότε αν οι ταξιδιώτες δεν είναι ακόμα στην Αλάσκα όταν έρθει η ώρα για τη δεύτερη δόση τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μια κλινική ή με τον πάροχό τους όταν επιστρέψουν σπίτι, είπε. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι εάν η πρώτη τους δόση ήταν με το Pfizer, για παράδειγμα, ότι η δεύτερη δόση τους είναι επίσης μια λήψη του Pfizer, είπε ο Hedberg.

Το κράτος σχεδιάζει να προσφέρει εμβόλια σε αεροδρόμια στο Άνκορατζ, στο Fairbanks, στο Juneau και στο Ketchikan, με τις κλινικές εκτός της περιοχής ασφαλείας, είπε.

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Ο Hedberg είπε ότι αξιωματούχοι θα κάνουν «μαλακή διάθεση» στο αεροδρόμιο του Άνκορατζ για πέντε ημέρες στα τέλη Απριλίου, μεταξύ 5 μ.μ. και 2 π.μ., για να εργαστούν μέσω της εφοδιαστικής.

Το κράτος θα χρησιμοποιήσει έναν υπάρχοντα ανάδοχο για κινητές κλινικές για τη δοκιμαστική περίοδο, και θα ήταν για τους κατοίκους της Αλάσκας που ταξιδεύουν μέσα ή μέσω του αεροδρομίου, είπε.

Οι εμβολιασμοί θα ανοίξουν ευρύτερα, σε όσους διέρχονται από την 1η Ιουνίου, είπε. Οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας έχουν επίσης ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ για την COVID-19, αν και το κράτος δεν το απαιτεί πλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πολιτείες για εργασία από το σπίτι στις ΗΠΑ

Αυστηροποιείται ο νόμος για τους καπνιστές στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA ενέκρινε την Πέμπτη την έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.