Πολιτική Υγείας

Το τέλος της πανδημίας COVID-19: Θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στην υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ

Το τέλος της πανδημίας COVID-19: Θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στην υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ

Ένας τομέας που είναι ιδιαίτερα θολός είναι αυτό που συμβαίνει με τις δοκιμές, τις θεραπείες και τα εμβόλια που καλύπτονται από την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι οι εγκρίσεις χρήσης έκτακτης ανάγκης διαρκούν μόνο κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Το τέλος της πανδημίας: Το τέλος της πανδημίας COVID-19 θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στην υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ Η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία για τον κορωνοϊό πρόκειται να λήξει στις 16 Απριλίου Όταν έρθει το τέλος της πανδημίας COVID-19, θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες διαταραχές σε ένα δυσκίνητο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ που έγινε πιο γενναιόδωρο, ευέλικτο και ενημερωμένο τεχνολογικά μέσω μιας σειράς προσωρινών μέτρων έκτακτης ανάγκης. Η κατάργηση αυτών των πολιτικών θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι.

Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει περίπου 15 εκατομμύρια παραλήπτες Medicaid να βρουν νέες πηγές κάλυψης, να απαιτήσει δράση του Κογκρέσου για τη διατήρηση της ευρείας τηλεϋγειονομικής πρόσβασης για τους εγγεγραμμένους στο Medicare και να ανακατέψουν ειδικούς κανόνες και πολιτικές πληρωμής COVID-19 για νοσοκομεία, γιατρούς και ασφαλιστές. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των εγκρίσεων χρήσης έκτακτης ανάγκης για θεραπείες COVID-19.

Η σειρά των θεμάτων συνδέεται με την έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας του κορωνοϊού που δηλώθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από δύο χρόνια και ανανεώθηκε περιοδικά από τότε. Έχει οριστεί να τελειώσει στις 16 Απριλίου και η προσδοκία είναι ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα την παρατείνει μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Κάποιοι θα ήθελαν μεγαλύτερη ράμπα εκτός ράμπας.

Οι μεταβάσεις δεν προοιωνίζονται καλά για το περίπλοκο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, με τον συνδυασμό ιδιωτικής και κρατικής ασφάλισης και τον λαβύρινθο πολιτικών και διαδικασιών.

Το χάος της υγειονομικής περίθαλψης, εάν ξεσπάσει, θα μπορούσε να δημιουργήσει πονοκεφάλους στις ενδιάμεσες εκλογές για τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς. «Οι ευελιξίες που παρέχονται μέσω της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία βοήθησαν τους ανθρώπους να παραμείνουν καλυμμένοι και να αποκτήσουν πρόσβαση στην περίθαλψη, επομένως το βασικό ερώτημα είναι πώς να χτίσουμε σε αυτό που ήταν επιτυχημένο και να μην χάσουμε έδαφος», δήλωσε η Juliette Cubanski, ειδικός στο Medicare.

Το ακομμάτιστο Ίδρυμα της Οικογένειας Kaiser, έχει ερευνήσει τις πιθανές συνέπειες της κατάργησης της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας. MEDICAID CHRN Το Medicaid, το κρατικό-ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για άτομα με χαμηλό εισόδημα, καλύπτει περίπου 79 εκατομμύρια ανθρώπους, ρεκόρ εν μέρει λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, η μη κομματική δεξαμενή σκέψης Urban Institute εκτιμά ότι περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν το Medicaid όταν τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, με ρυθμό τουλάχιστον 1 εκατομμύριο τον μήνα.

Το Κογκρέσο αύξησε τις πληρωμές του ομοσπονδιακού Medicaid σε πολιτείες λόγω της COVID-19, αλλά επίσης ζήτησε από τις πολιτείες να κρατούν τους ανθρώπους στη λίστα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Σε κανονικούς καιρούς, οι πολιτείες καταργούν τακτικά τους παραλήπτες Medicaid των οποίων τα εισοδήματα αυξάνονται πέρα ​​από ορισμένα επίπεδα ή για άλλες αλλαγές στη ζωή που επηρεάζουν την καταλληλότητα. Αυτή η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί ξανά όταν τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ορισμένες πολιτείες είναι πρόθυμες να προχωρήσουν. Σχεδόν όλοι όσοι χάνουν το Medicaid αναμένεται να είναι επιλέξιμοι για κάποια άλλη πηγή κάλυψης είτε μέσω των εργοδοτών, του Affordable Care Act ή — για τα παιδιά — του Προγράμματος Παιδικής Ασφάλισης Υγείας.

Μια νοσοκόμα ελέγχει τα ενδοφλέβια υγρά ενώ μιλά με έναν ασθενή με COVID-19 στο Ιατρικό Κέντρο Providence Holy Cross στο Λος Άντζελες, 13 Δεκεμβρίου 2021. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αυτόματα, είπε ο Matthew Buettgens, επικεφαλής ερευνητής στη μελέτη του Urban Institute.

Το κόστος και η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις επιλογές θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν.

Τα άτομα που αποσύρθηκαν από το Medicaid μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να λάβουν επιδοτούμενη από τους φορολογούμενους κάλυψη ACA.

Το Medicaid είναι συνήθως δωρεάν, επομένως οι άνθρωποι που προσφέρουν ασφάλιση στον χώρο εργασίας θα μπορούσαν να βρουν τα ασφάλιστρα πολύ υψηλά.

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κατάσταση», είπε ο Μπούετγκενς.

«Η αβεβαιότητα είναι πραγματική». Τα ομοσπονδιακά Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid, ή CMS, συμβουλεύουν τις πολιτείες να το κάνουν αργά και να συνδέσουν τους παραλήπτες του Medicaid που έχουν απογραφεί με άλλες πιθανές καλύψεις.

Ο οργανισμός θα παρακολουθεί την ακρίβεια των κρατών στη λήψη αποφάσεων επιλεξιμότητας.

Οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν θέλουν μετατοπίσεις κάλυψης και όχι απώλειες.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τα κέρδη στην κάλυψη που πετύχαμε υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις», δήλωσε η διαχειριστής του CMS, Chiquita Brooks-LaSure. «Είμαστε στο πιο δυνατό σημείο της ιστορίας μας και θα διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τα κέρδη κάλυψης».

Η κάλυψη ACA – ή “Obamacare” – είναι μια επιλογή για πολλούς που θα έχαναν το Medicaid. Αλλά θα είναι λιγότερο προσιτό εάν οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου αποτύχουν να επεκτείνουν τη γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια που απαιτείται από την κοινωνική νομοθεσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί που καθυστερούν το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσουν την ευθύνη.

Οι Ρεπουμπλικανοί στις κυρίως νότιες πολιτείες που έχουν αρνηθεί να επεκτείνουν το Medicaid είναι επίσης ευάλωτοι.

Σε αυτές τις πολιτείες, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τους ενήλικες με χαμηλό εισόδημα να λάβουν κάλυψη και περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταλήξουν ανασφάλιστοι.

Οι αξιωματούχοι του State Medicaid δεν θέλουν να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

«Η Medicaid έκανε τη δουλειά της», δήλωσε ο Matt Salo, επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών της Medicaid. ”

Έχουμε φροντίσει για σωματικές, ψυχικές και συμπεριφορικές ανάγκες υγείας. Καθώς βγαίνουμε από αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υποτίθεται ότι έχουμε το σωστό μέγεθος του προγράμματος.” Εκατομμύρια Αμερικανοί ανακάλυψαν την τηλεϋγεία το 2020, όταν οι διακοπές λειτουργίας του κορωνοϊού οδήγησαν στην αναστολή των τακτικών ιατρικών διαβουλεύσεων.

Οι προσωπικές επισκέψεις είναι και πάλι ο κανόνας, αλλά η τηλεϋγεία έχει δείξει τη χρησιμότητά της και έχει κερδίσει ευρύτερη αποδοχή. Το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία θα έθετε σε κίνδυνο την πρόσβαση στην τηλε-υγεία για εκατομμύρια που είναι εγγεγραμμένοι στο παραδοσιακό Medicare.

Οι περιορισμοί που προηγούνται της COVID-19 περιορίζουν την τηλεϋγεία κυρίως στους κατοίκους της υπαίθρου, εν μέρει για τον μετριασμό της απάτης στην υγειονομική περίθαλψη.

Το Κογκρέσο έδωσε στον εαυτό του 151 ημέρες μετά το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία για να καταλήξει σε νέους κανόνες.

“Εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία μετά από αυτό, οι περισσότεροι δικαιούχοι του Medicare θα χάσουν την πρόσβαση στην κάλυψη για τηλεϋγεία”, δήλωσε ο Cubanski του Ιδρύματος Kaiser. Μια σημαντική εξαίρεση ισχύει για τους εγγεγραμμένους σε ιδιωτικά προγράμματα Medicare Advantage, τα οποία γενικά καλύπτουν την τηλεϋγεία. Ωστόσο, σχεδόν 6 στους 10 εγγεγραμμένους στο Medicare συμμετέχουν στο παραδοσιακό πρόγραμμα αμοιβής για υπηρεσία.

Η ευρεία πρόσβαση στα εμβόλια, τις δοκιμές και τις θεραπείες για την COVID-19 βασίζεται στη νομική εξουσία που σχετίζεται με την έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Ένα παράδειγμα είναι η απαίτηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τους ασφαλιστές να καλύπτουν έως και οκτώ δωρεάν κατ’ οίκον τεστ COVID-19 ανά μήνα.

Ένας τομέας που είναι ιδιαίτερα θολός είναι αυτό που συμβαίνει με τις δοκιμές, τις θεραπείες και τα εμβόλια που καλύπτονται από την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι οι εγκρίσεις χρήσης έκτακτης ανάγκης διαρκούν μόνο κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Άλλοι λένε ότι δεν είναι τόσο απλό, επειδή ένα διαφορετικό ομοσπονδιακό καταστατικό έκτακτης ανάγκης ισχύει επίσης για τα εμβόλια, τις δοκιμές και τις θεραπείες. Δεν υπάρχει ακόμη σαφής κατεύθυνση από τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Ο FDA χορήγησε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο COVID-19 της Pfizer-BioNTech για άτομα άνω των 16 ετών και στο Moderna για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, επομένως η συνεχής χρήση τους δεν θα επηρεαστεί. Αλλά τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να υποστούν οικονομικό πλήγμα. Επί του παρόντος πληρώνονται 20% περισσότερο για τη φροντίδα ασθενών με COVID-19.

Αυτή η πρόσθετη πληρωμή ισχύει μόνο για τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης.

Και οι εγγεγραμμένοι στο Medicare θα έχουν περισσότερα περιθώρια για να περάσουν για να εγκριθούν για απεξάρτηση σε οίκο ευγηρίας.

Ένας κανόνας Medicare που έχει ανασταλεί, ο οποίος απαιτεί προηγούμενη τριήμερη παραμονή στο νοσοκομείο θα επανέλθει σε ισχύ.

Ο Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra είπε πρόσφατα στο Associated Press ότι το τμήμα του έχει δεσμευτεί να δώσει “ευρεία ειδοποίηση” όταν τερματίσει την έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν φέρνουμε σε επιζήμια θέση τους Αμερικανούς που εξακολουθούν να χρειάζονται τη βοήθειά μας», είπε ο Μπεσέρα.

«Αυτό για το οποίο οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά είναι το Medicaid.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

 Οι Αμερικανοί χωρίς ασφάλιση υγείας έχουν τώρα λιγότερες επιλογές για να λάβουν δωρεάν τεστ COVID-19, αναφέρει το ABC News.

Οι ηγέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση σχετικά με την COVID-19

Eυάλωτες οι ΗΠΑ σε μια απρόβλεπτη αναζωπύρωση του ιού μετά τη χαλάρωση των μέτρων έναντι της covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.