Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, η δημόσια υγεία εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο — ένα κεφάλαιο που απαιτεί αλλαγή. Αυτή είναι η κατάσταση του μυαλού της Διευθύντριας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Mandy Cohen, MD, με τον Dean M. Daniele Fallin, PhD, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας δίπλα στο πυροβολισμό στις 17 Απριλίου στο Rollins School of Public Health.

Η εκδήλωση – με χορηγία του CDC Employee Association of Emory Alumni, που αντιπροσωπεύει τους πάνω από 1500 αποφοίτους Emory που εργάζονται επί του παρόντος στο CDC – συγκέντρωσε αυτούς τους δύο ηγέτες δημόσιας υγείας για να συζητήσουν το κοινό τους όραμα για το μέλλον.

Η Κοέν περιέγραψε πώς το CDC ανταποκρίνεται στο εξελισσόμενο κλίμα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τομέων εστίασης για το 2024:

  • ετοιμότητα να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απειλή για την υγεία,
  • βελτίωση της ψυχικής υγείας,
  • υποστήριξη νέων οικογενειών και
  • ανάπτυξη εργατικού δυναμικού.

 

Ετοιμότητα και ανταπόκριση

Η Κοέν τόνισε τη σημασία του να είσαι «αγνωστικιστής της νόσου» στις προσπάθειες ετοιμότητας και αντιμετώπισης. Αυτό σημαίνει ενίσχυση των υφιστάμενων συστημάτων και υποδομών ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται εξίσου καλά σε οποιαδήποτε απειλή ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων:

  • Δημιουργία διασυνδεδεμένων συστημάτων δεδομένων που μπορούν να δώσουν μια σαφή κατανόηση του τι συμβαίνει στις κοινότητες και την υγειονομική περίθαλψη.
  • Διαθέτοντας την απαραίτητη εργαστηριακή υποδομή για τον εντοπισμό αναδυόμενων απειλών για την υγεία.
  • Ανάπτυξη ενός ταλαντούχου εργατικού δυναμικού που έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε απειλές για την υγεία.

Βελτίωση της Ψυχικής Υγείας

Οι Fallin και Cohen μοιράζονται ένα πάθος και δέσμευση για τη βελτίωση της δημόσιας ψυχικής υγείας. Στο CDC, αυτό περιλαμβάνει εστίαση στην ψυχική υγεία των νέων. Φέτος, λανσάρουν έναν οδηγό δράσης που εξοπλίζει τους εκπαιδευτικούς με βέλτιστες πρακτικές που βασίζονται σε τεκμήρια για την υποστήριξη των αναγκών ψυχικής υγείας των μαθητών τους. Το CDC προωθεί επίσης βέλτιστες πρακτικές για παρεμβάσεις υπερδοσολογίας, όπως η σύνδεση ατόμων με υποστήριξη συνομηλίκων στο νοσοκομείο μετά από μη θανατηφόρες υπερβολικές δόσεις.

Υποστήριξη Νέων Οικογενειών

Η ψυχική υγεία είναι επίσης ένα επίκεντρο όταν πρόκειται για το CDC που υποστηρίζει τις νεαρές οικογένειες, καθώς ο Cohen αναγνωρίζει ότι οι κρίσεις της μητρικής ψυχικής υγείας αποτελούν κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας. Τόνισε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της υγείας κάθε μέλους της οικογένειας, από εγκύους, γονείς, παιδιά. Μοιράστηκε ότι «τα πρότυπα υγείας δια βίου ξεκινούν νωρίς» και αυτή είναι μια κινητήρια ιδέα πίσω από τα προγράμματα του CDC που υποστηρίζουν την υγεία των παιδιών.

Ανάπτυξη Εργατικού Δυναμικού

Κατά τον προβληματισμό σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις της δημόσιας υγείας, η Κοέν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να εξετάσουμε «πώς μετατρέπουμε την επιστήμη σε δράση». Αυτό σημαίνει επένδυση σε ένα εργατικό δυναμικό με ισχυρές δεξιότητες στην υλοποίηση και αποτελεσματική επικοινωνία.

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στρέφονται σε ιδρύματα όπως ο Rollins για να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν και να αναπτύσσουν μελλοντικούς επαγγελματίες δημόσιας υγείας, από επικοινωνιακούς, επιστήμονες δεδομένων και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC διερευνά 19 περιπτώσεις αλλαντίασης από πλαστό μπότοξ

Σύφιλη: Ομάδα γιατρών συμβουλεύει περισσότερο έλεγχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η φυματίωση μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία των πνευμόνων των ατόμων που υποβάλλονται σε επιτυχή θεραπεία

ΠΟΥ: Επιδημία λύσσας στο Ανατολικό Τιμόρ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο FDA προτρέπει τη χαλάρωση των περιορισμών της δωρεάς ιστού δεκαετιών για τους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους άνδρες

«Ελπίζουμε ειλικρινά σε μια αλλαγή στην πολιτική του FDA ώστε να ευθυγραμμιστεί με την πιο περιεκτική προσέγγιση που φαίνεται στις οδηγίες αιμοδοσίας, επιτρέποντάς μας να τιμήσουμε την απόφαση όλων των ατόμων που θέλουν να σώσουν ζωές μέσω της δωρεάς οργάνων και ιστών».

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Close Icon