Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους πιστοποιητικά εξωτερικό: Από Τρίτη εκδίδονται πιστοποιητικά για εμβολιασμένους στο εξωτερικό

Θεμιστοκλέους πιστοποιητικά εξωτερικό: Από Τρίτη εκδίδονται πιστοποιητικά για εμβολιασμένους στο εξωτερικό

Θεμιστοκλέους πιστοποιητικά εξωτερικό: Για όσους έχουν εμβολιαστεί μερικώς στο εξωτερικό από την ερχόμενη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα υπάρχει η επιλογή έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, πρόκειται να είναι εύκολη και άμεση.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθάρισε το τοπίο σε σχέση με όσους έχουν εμβολιαστεί μερικώς στο εξωτερικό και επιθυμούν να λάβουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Για εκείνους λοιπόν από την ερχόμενη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα υπάρχει η επιλογή έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, πρόκειται να είναι εύκολη και άμεση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν ισχύει για όλους όσοι έχουν λάβει εμβόλιο στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στους πολίτες που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου στο εξωτερικό και την τρίτη δόση τους στην Ελλάδα. Για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης του ελληνικού πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό τους ακόμη, ενώ θα λειτουργήσει σύντομα πλατφόρμα για την εξυπηρέτησή τους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς;

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των εμβολιασμών για παιδιά 5 έως 11 ετών, σχολιάζοντας πως θα ανοίξουν πολλά περισσότερα ραντεβού στην πλατφόρμα από τις 5 Ιανουαρίου 2022. Επίσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε πως τα παιδιά δεν χρειάζεται να λάβουν τρίτη δόση του εμβολίου. Δεν κρίνεται απαραίτητη η τέταρτη δόση για τους ενήλικες έως τώρα, καθώς όπως επεσήμανε δεν υπάρχει λόγος με τα παρόντα δεδομένα. Ωστόσο, κράτησε μια επιφύλαξη αναφορικά με την μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον. Επομένως, έκρινε σκόπιμο ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ να επανεκτιμήσει την εξέλιξη της πανδημίας με τη νέα μετάλλαξη έπειτα από 3 με 4 εβδομάδες.

Τα στατιστικά για τα ραντεβού για εμβολιασμό κρίνονται επίσης ικανοποιητικά μέχρι τώρα, με μια καθημερινή συχνότητα που κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 ραντεβού. Ειδικότερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν προγραμματιστεί και / ή ολοκληρωθεί εμβολιασμοί σε 125.000 άτομα σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περίπου 20.000 αιτήσεις για εμβολιασμό κατ’ οίκον. Βεβαίως και θα ήθελαν στην Κυβέρνηση τα νούμερα να είναι υψηλότερα. Όμως σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμοί των εμβολιασμών έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα και αντανακλούν τον αντίκτυπο του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για να αποφευχθεί το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ από 16 Ιανουαρίου 2022.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών, εν αναμονή της δεύτερης δόσης

Εγκαινιάστηκε το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 29.000 ραντεβού για παιδιατρικά εμβόλια ηλικίας 5-11 ετών

Ανοικτή από σήμερα η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών-Στις 15/12 το πρώτο ραντεβού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα: Στο Πακιστάν εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα πολιομυελίτιδας και οι εκστρατείες εμβολιασμού έλαβαν δράση. Ο λαός αντιδρά! Το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από τη νόσο ή αποτελεί μία δυτική συνωμοσία;

Η απειλή της ευλογιάς των πιθήκων δεν ανεβαίνει στο επίπεδο της COVID-19

Τζο Μπάιντεν: Μιλώντας στο Τόκιο μια μέρα αφότου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι που "πρέπει να ανησυχεί όλους μας", είπε ο Μπάιντεν πως "απλώς δεν νομίζω ότι ανεβαίνει στο επίπεδο του είδους ανησυχίας που υπήρχε με την COVID-19".

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: Πηγή ανησυχίας για όλους, οι ΗΠΑ εξετάζουν θεραπείες και εμβόλια

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: "Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλάβουμε τι να κάνουμε και ποιο εμβόλιο, αν υπάρχει, μπορεί να είναι διαθέσιμο για αυτό. Είναι μια ανησυχία υπό μια έννοια ότι αν επρόκειτο να εξαπλωθεί, είναι επακόλουθο ότι όλοι πρέπει να ανησυχούμε".