Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax [live]

Θεμιστοκλέους: Γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax [live]

Θεμιστοκλέους: Δεν έχουμε ακόμα ημέρα παράδοσης του εμβολίου της Novavax και γι΄αυτό το λόγο δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών Covid στη χώρα.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (21/02), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι ξεπεράσαμε τους 20 εκατομμ χιλιάδες εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7 εκατομμ 837 χιλιάδες πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 74,6 % του γενικού πληθυσμού και 84,3% του ενήλικου πληθυσμού. Οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ είναι 74,9% του γενικού πληθυσμού και 85,4% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 7 εκατομμ. 500 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοσστό 71,3% του γενικού πληθυσμού και 80,3% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 71,4% του γενικού πληθυσμού και 82,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Για την αναμνηστική δόση

Τη στιγμή αυτοί οι δικαιούχοι είναι 5 εκατομμ. 828 χιλιάδες, ποσοστό 77,9 των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5 εκατομμ. 260 χιλιάδες εμβολιασμοί, δηλαδή 90,2% των δικαιούχων έχει κάνει την αναμνηστική δόση και ακόμη 100 χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 1,6 των δικαιούχων, συνολικά δηλαδή 92%.

Από τα 5.090.000 πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες για τα διδοσικά και 3 μήνες για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, εμβολιάστηκε με αναμνηστική δόση το 95,7% που αντιστοιχεί σε 4.871.000 και μόνο ένα 4,3% δεν έχει πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση.

Γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax

Δεν έχουμε ακόμα ημέρα παράδοσης του εμβολίου της Novavax και γι΄αυτό το λόγο δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Πότε θα χορηγείται το εμβόλιο Novavax και πότε το Sanofi

Όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό και το σκεύασμα των Sanofi και GlaxoSmithKline αναμένεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιηθεί για την αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από το είδος και τον τύπο των εμβολίων που έχουν χρησιμοποιηθεί στον βασικό εμβολιασμό.

Σε χαμηλά επίπεδα οι εμβολιασμοί των 60 άνω

Όπως είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς γίνονται περίπου 1.000 την ημέρα. Σε περίπου 300.000 άτομα θα επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο, σημείωσε.

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση από το υπ. Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/02: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/02: 88 νεκροί, 18.094 νέα κρούσματα και 460 διασωληνωμένοι

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Θεμιστοκλέους: Γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.