Πολιτική Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Το νοσοκομείο Σύρου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Θάνος Πλεύρης: Το νοσοκομείο Σύρου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Θάνος Πλεύρης: Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Πλεύρης (9/6) στο Υπουργείο Υγείας για το νοσοκομείο Σύρου, ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι το νοσοκομείο αποτελεί βασική προτεραιότητα καθώς είναι και από τα νοσοκομεία - βραχίονες που υπάρχουν στη νησιωτική περιοχή.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε σήμερα (9/6) σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το νοσοκομείο Σύρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, Αικατερίνη Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Μιχάλης Ζουλουφός, η εκπρόσωπος των εργαζομένων Κατερίνα Καλογεράκη, ο εκπρόσωπος των ιατρών Ιωάννης Γαβριήλ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι το νοσοκομείο Σύρου αποτελεί βασική προτεραιότητα καθώς είναι και από τα νοσοκομεία – βραχίονες που υπάρχουν στη νησιωτική περιοχή.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά ακολουθεί σαφέστατα το δρόμο της αναβάθμισης.

Αυτό είναι εμφανές, σύμφωνα με τον Υπουργό, από το γεγονός ότι το νοσοκομείο Σύρου λαμβάνει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή. Οι προοπτικές αναβάθμισης του γίνονται εμφανείς τόσο από στελέχωση του, που αυξήθηκε με τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2020 εως σήμερα, όσο και από το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί άμεσα, στη βάση ενός κεντρικού σχεδιασμού και κάλυψης αναγκών.

«Πέρα από τις έκτακτες ανάγκες και το επικουρικό προσωπικό που παρατάθηκε και θα εξακολουθήσει να παρατείνεται, η κάλυψη των μονίμων θέσεων θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να λειτουργήσει ομαλά το συγκεκριμένο νοσοκομείο και να εξακολουθεί να επιτελεί τον κομβικό του ρόλο στις Κυκλάδες.

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο προσεχές διάστημα, προκήρυξη θέσεων αποκλειστικά για νησιωτική περιοχή με συγκεκριμένο τρόπο ρύθμισης. Επιπλέον, αξιολογούμε τις εισηγήσεις του Δήμου, των βουλευτών, των εκπροσώπων του νοσοκομείου και γενικότερα των αρμόδιων φορέων και προσώπων, για ορθολογική κατανομή του προσωπικού. Ετοιμάζουμε παρεμβάσεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και έκτακτες μετακινήσεις με κίνητρα που θα δοθούν, όχι μόνο για την τουριστική περίοδο, αλλά και με μακρόπνοο ορίζοντα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φώφη Γεννηματά: Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Πλεύρης: Mεταφορά παραλαβής των εμβολίων από τον Σεπτέμβριο & όχι νέα προμήθεια

Πλεύρης: Προσανατολιζόμαστε σε 4η δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Θάνος Πλεύρης: Τι απαντά για τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν τα διαγνωστικά κέντρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.