Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Θα επικρατήσει στις εκλογές ο ‘Δεληγιανισμός’ ή το ήθος ;

Θα επικρατήσει στις εκλογές ο ‘Δεληγιανισμός’ ή το ήθος ;

της Νικολέτας Ντάμπου

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Κώστας Μπαργιώτας κατά την ψήφιση του νόμου 4542 , είχε μιλήσει για έναν απίστευτο «Δεληγιαννισμό» σχετικά με την προκήρυξη για τους επικουρικούς. Είχε πει ότι καταργείται κάθε είδους έλεγχος και κάθε είδους επίπτωση για τους παρανομούντες, είτε είναι δημόσιοι λειτουργοί, είτε είναι οι αιτούντες.

Αυτή είναι η αλήθεια. Πώς λειτουργεί αυτό στην πραγματική ζωή; Θα πάω να κάνω μια δηλωσούλα ψεύτικη, επειδή θα μου πει ο δικός μου στο κόμμα να την κάνω, θα με πάρουν, θα με πληρώσουν για εννιά από τους δώδεκα μήνες -στη χειρότερη, αν είμαι άτυχος- και μετά θα πάρουν άλλον. Έτσι και έγινε. Έτσι είχε γίνει και με τους ΟΤΑ. Εκεί υπήρχαν οι προσωρινοί κατάλογοι, με τους οποίους γίνονταν οι προσλήψεις και η αναμονή των οριστικών, οι οποίες αναμένονταν μετά τη λήξη του έτους της ετήσιας σύμβασης. 

Το χειρότερο ήταν ότι απέτρεπε και όποιον είχε τα προσόντα να κάνει ένσταση αφού ο νόμος γράφει ότι «η σύμβαση του προσωπικού, που προσλαμβάνεται συνεπεία της εν λόγω απόφασης του Α.Σ.Ε.Π., έχει τη διάρκεια που έχει ορισθεί στην αρχικά συναφθείσα σύμβαση.» Μέχρι να δικαιωθεί θα έχει λήξει η σύμβαση του πλαστογράφου και επόμενος δεν θα μπορεί να διοριστεί ο ίδιος .

Φρόντισε δε ο κ.Πετρόπουλος με εγκύκλιο του οι πλαστογράφοι να μην χάνουν τις καταβληθείσες εισφορές εφόσον τα πλαστά δικαιολογητικά δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα προσμετρώνται στο χρόνο ασφάλισης και θα χορηγείται η σύνταξη στο δικαιούχο της. Καμμία ποινή για τους πλαστογράφους, μόνο ευεργετήματα.

Πως έγιναν όμως οι προσλήψεις στα νοσοκομεία;

Για να διασφαλίσει ότι θα προσληφθούν οι υπηρετούντες στα νοσοκομεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζήτησε να αυξηθούν τα μόρια των υπηρετούντων στο τριπλάσιο για την προϋπηρεσία σε σχέση με τα ήδη αυξημένα μόρια που είχαν οι υπάλληλοι των δήμων (308 μόρια οι υπάλληλοι των δήμων έναντι 960 μορίων αυτών του υπουργείου Υγείας). Δεν εφαρμόστηκαν οι ποσοστώσεις πολυτέκνων, τριτέκνων, παλιννοστούντων Ποντίων, ομογενών κ.λπ., ως προς το σύνολο των προσλήψεων που διενεργούνται με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών για τους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.

Είχαμε γράψει εγκαίρως ότι η κυβέρνηση σπαταλάει χρήματα μόνο και μόνο για να δείξει μείωση του ποσοστού των ανέργων, όπως η ενοικίαση του δευτέρου κτηρίου του ΕΟΦ και οι προσλήψεις ανθρώπων από τον ΟΑΕΔ και όχι μόνο … οι οποίοι δεν γνωρίζουν το δύσκολο αντικείμενο του φαρμάκου και σ’ έναν οργανισμό που ο κύριος σκοπός του είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας .

Διαβάστε εδώ : Αποκλειστικό: Φουρνιές ανέργων ‘στοιβάζονται’ στον ΕΟΦ 

Επίσης , αναρωτιόμασταν αφού θα νοικιάσει ο ΕΟΦ ένα κτήριο για 5 χρόνια του οποίου ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι 70.000,00 € και θα δαπανήσει και περισσότερα μεγάλα ποσά για τον εξοπλισμό , μισθούς κ.λ.π όπου μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά θα τελειώσει θεωρητικά και η 8μηνη σύμβαση των ανθρώπων από τον ΟΑΕΔ , τι πρόκειται να γίνει ; Μήπως θα τους μονιμοποιήσει;. Και ναι δυστυχώς δικαιωνόμαστε . Το μεθόδευσαν άριστα με την νομοθετική εξουσία , την δικαστική , μέχρι και με την Κομισιόν .

Η κατάσταση θυμίζει έντονα το 1981 – 1985 όπου διοριζόντουσαν στο δημόσιο κατά εκατοντάδες χιλιάδες και οι περισσότεροι χωρίς προσόντα, γιγαντώνοντας το δημόσιο τομέα και βάζοντας μία βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν στις παραστάσεις και συνεντεύξεις του, το είχε προβλέψει ότι σε 30 χρόνια θα έχει καταστραφεί οικονομικά η Ελλάδα όπως και έγινε. Σατίριζε στις παραστάσεις του στο Άλσος τους δημόσιους υπαλλήλους να είναι δεμένοι με την καρέκλα τους ακόμα και όταν πήγαιναν στην τουαλέτα για να μη τους την πάρει κάποιος άλλος από αυτούς που είχαν διοριστεί και δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν. Σήμερα νοικιάζουν κτίρια για να τους ‘’ αποθηκεύσουν ‘’ –Διαβάστε εδώ : Αποκλειστικό: Φουρνιές ανέργων ‘στοιβάζονται’ στον ΕΟΦ  

Για καρέκλες δεν ξέρουμε αν θα τους αγοράσουν. Ίσως και να μην χρειάζεται γιατί μέχρι να τοποθετηθούν και να καταλάβουν τι γίνεται , θα έχει τελειώσει το οκτάμηνο ή δωδεκάμηνο για το οποίο θα έχουν προσληφθεί- Διαβάστε εδώ : Παρασκήνιο: Αποθήκη ψυχών ο ΕΟΦ για να μειωθεί η ανεργία 

Η κυβέρνηση δηλαδή προσέλαβε με εξόφθαλμο τρόπο ανθρώπους από παντού και με όλους τους τρόπους (ΟΑΕΔ, πίνακες σε ΥΠΕ) ,εκτός ΑΣΕΠ, δεν έλεγξε εάν έχουν νόμιμα δικαιολογητικά, τους δικαίωσε προκαταβολικά εάν είχαν παρανομήσει με το ν.4542/2018 για να εξασφαλίσουν μισθούς και ποινική ασυλία, έβγαλε εγκύκλιο για να πάρουν ένσημα και σύνταξη, ανανέωνε τις συμβάσεις πριν καν λήξουν για να συμπληρώσουν 2 χρόνια ,έβαλε μετά τον ευρωβουλευτή της κ. Χουντή να κάνει ερώτηση για να μονιμοποιηθούν με την βούλα της Κομισιόν και με το πρόσχημα των καθαριστριών που εργαζόντουσαν παράνομα ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αποφασίσει για το ποιος είναι ο αληθής χρόνος τέλεσης του αδικήματος με εισήγηση από την εισαγγελέα ότι η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο ελάμβαναν μηνιαίες τις αποδοχές τους!!

Όσοι λοιπόν είχαν πλαστά πτυχία έγιναν από καθαρίστριες μέχρι διοικητές νοσοκομείων, δεν απολυθήκαν αλλά θα δικαιωθούν και θα πάρουν και σύνταξη. Αποτελούν παράδειγμα οι παραπάνω,  για όλους τους Έλληνες ώστε να ξεκινήσουν να εργάζονται και να είναι συνεπείς φορολογούμενοι. Με σύνθημα , τρούπωσες , θα πάρεις παχυλούς μισθούς και σύνταξη, θα προσελκύσουν και άλλους ψηφοφόρους με την υπόσχεση να τους διορίσουν και αυτούς με τον ίδιο τρόπο. Ντερμπυ οι επόμενες εκλογές. Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να είναι έντιμοι και διεκδικούν με την αξία τους μια δουλειά  και σε αυτούς που θέλουν σαν τρωκτικά να τροπώσουν και να απολαμβάνουν μέχρι να πεθάνουν.

Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους , δεν χρησιμοποιήθηκαν κοινοβούλιο και δικαιοσύνη για να νομιμοποιηθούν όσοι παρανόμησαν. Έγιναν με την πρώτη φορά αριστερά που φάνηκαν πολύ διαβασμένοι πολύ πριν έρθουν στην εξουσία.

Θα επικρατήσει στις εκλογές ο Δεληγιανισμός ή οι Έλληνες θα φανούν αξιοπρεπείς, με αρχές και ήθος και θα απορρίψουν όλες αυτές τις πρωτόγνωρες πρακτικές;

Θα αναπαυτεί η ψυχή του πραγματικά αριστερού Χάρυ Κλύν ή όχι; Θα τελειώσει σύντομα ο ‘’Δεληγιανισμός ‘’ και ο Μαυρογιαλουρισμός ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ πανδημία: Γιατί παρά την συμφωνία των κρατών παραμένουμε απροετοίμαστοι;

Μητσοτάκης: "Μαζί στα καλύτερα" η προτροπή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ Ευρώπης: Εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των παιδιών. 

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Ήταν προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο για τις 11:00, το οποίο εκτάκτως ακυρώνεται. Στη θέση του έρχονται οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης στις 11:30 από τον Παύλο Μαρινάκη. 

Η βοήθεια στην Ουκρανία και οι φιλοδοξίες την Κίνα στην ατζέντα των G7

G7 Ιταλία: Εκτός από την Μελόνι, οι ηγέτες των άλλων έξι εθνών -Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Καναδάς- αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά δεινά που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.

Γεωργιάδης: "Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Υγεία είναι αδιανόητη"

Γεωργιάδης: Είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα πιστεύω ότι είναι σε κατάσταση πολύ πάνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου ως προς την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας.

Ο ΠΟΥ κατηγορεί 4 μεγάλες βιομηχανίες για 2,7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν προτεραιότητα πριν από το κέρδος, πάντα», είπε ο Kluge. Η έκθεση, "Εμπορικοί καθοριστικοί παράγοντες των μη μεταδοτικών ασθενειών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ", είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΠΟΥ.

Έκθεση του ECDC για την απειλή της αυξανόμενης μικροβιακής αντοχής της γονόρροιας

Ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και η έγκαιρη θεραπεία είναι επίσης υψίστης σημασίας. Επιπλέον, η συνετή χρήση αντιμικροβιακών ουσιών είναι απαραίτητη για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και εξάπλωσης ανθεκτικών στελεχών.

Close Icon