Πολιτική Υγείας

Θα επικρατήσει στις εκλογές ο ‘Δεληγιανισμός’ ή το ήθος ;

Θα επικρατήσει στις εκλογές ο ‘Δεληγιανισμός’ ή το ήθος ;

της Νικολέτας Ντάμπου

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Κώστας Μπαργιώτας κατά την ψήφιση του νόμου 4542 , είχε μιλήσει για έναν απίστευτο «Δεληγιαννισμό» σχετικά με την προκήρυξη για τους επικουρικούς. Είχε πει ότι καταργείται κάθε είδους έλεγχος και κάθε είδους επίπτωση για τους παρανομούντες, είτε είναι δημόσιοι λειτουργοί, είτε είναι οι αιτούντες.

Αυτή είναι η αλήθεια. Πώς λειτουργεί αυτό στην πραγματική ζωή; Θα πάω να κάνω μια δηλωσούλα ψεύτικη, επειδή θα μου πει ο δικός μου στο κόμμα να την κάνω, θα με πάρουν, θα με πληρώσουν για εννιά από τους δώδεκα μήνες -στη χειρότερη, αν είμαι άτυχος- και μετά θα πάρουν άλλον. Έτσι και έγινε. Έτσι είχε γίνει και με τους ΟΤΑ. Εκεί υπήρχαν οι προσωρινοί κατάλογοι, με τους οποίους γίνονταν οι προσλήψεις και η αναμονή των οριστικών, οι οποίες αναμένονταν μετά τη λήξη του έτους της ετήσιας σύμβασης. 

Το χειρότερο ήταν ότι απέτρεπε και όποιον είχε τα προσόντα να κάνει ένσταση αφού ο νόμος γράφει ότι «η σύμβαση του προσωπικού, που προσλαμβάνεται συνεπεία της εν λόγω απόφασης του Α.Σ.Ε.Π., έχει τη διάρκεια που έχει ορισθεί στην αρχικά συναφθείσα σύμβαση.» Μέχρι να δικαιωθεί θα έχει λήξει η σύμβαση του πλαστογράφου και επόμενος δεν θα μπορεί να διοριστεί ο ίδιος .

Φρόντισε δε ο κ.Πετρόπουλος με εγκύκλιο του οι πλαστογράφοι να μην χάνουν τις καταβληθείσες εισφορές εφόσον τα πλαστά δικαιολογητικά δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα προσμετρώνται στο χρόνο ασφάλισης και θα χορηγείται η σύνταξη στο δικαιούχο της. Καμμία ποινή για τους πλαστογράφους, μόνο ευεργετήματα.

Πως έγιναν όμως οι προσλήψεις στα νοσοκομεία;

Για να διασφαλίσει ότι θα προσληφθούν οι υπηρετούντες στα νοσοκομεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζήτησε να αυξηθούν τα μόρια των υπηρετούντων στο τριπλάσιο για την προϋπηρεσία σε σχέση με τα ήδη αυξημένα μόρια που είχαν οι υπάλληλοι των δήμων (308 μόρια οι υπάλληλοι των δήμων έναντι 960 μορίων αυτών του υπουργείου Υγείας). Δεν εφαρμόστηκαν οι ποσοστώσεις πολυτέκνων, τριτέκνων, παλιννοστούντων Ποντίων, ομογενών κ.λπ., ως προς το σύνολο των προσλήψεων που διενεργούνται με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών για τους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.

Είχαμε γράψει εγκαίρως ότι η κυβέρνηση σπαταλάει χρήματα μόνο και μόνο για να δείξει μείωση του ποσοστού των ανέργων, όπως η ενοικίαση του δευτέρου κτηρίου του ΕΟΦ και οι προσλήψεις ανθρώπων από τον ΟΑΕΔ και όχι μόνο … οι οποίοι δεν γνωρίζουν το δύσκολο αντικείμενο του φαρμάκου και σ’ έναν οργανισμό που ο κύριος σκοπός του είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας .

Διαβάστε εδώ : Αποκλειστικό: Φουρνιές ανέργων ‘στοιβάζονται’ στον ΕΟΦ 

Επίσης , αναρωτιόμασταν αφού θα νοικιάσει ο ΕΟΦ ένα κτήριο για 5 χρόνια του οποίου ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι 70.000,00 € και θα δαπανήσει και περισσότερα μεγάλα ποσά για τον εξοπλισμό , μισθούς κ.λ.π όπου μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά θα τελειώσει θεωρητικά και η 8μηνη σύμβαση των ανθρώπων από τον ΟΑΕΔ , τι πρόκειται να γίνει ; Μήπως θα τους μονιμοποιήσει;. Και ναι δυστυχώς δικαιωνόμαστε . Το μεθόδευσαν άριστα με την νομοθετική εξουσία , την δικαστική , μέχρι και με την Κομισιόν .

Η κατάσταση θυμίζει έντονα το 1981 – 1985 όπου διοριζόντουσαν στο δημόσιο κατά εκατοντάδες χιλιάδες και οι περισσότεροι χωρίς προσόντα, γιγαντώνοντας το δημόσιο τομέα και βάζοντας μία βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν στις παραστάσεις και συνεντεύξεις του, το είχε προβλέψει ότι σε 30 χρόνια θα έχει καταστραφεί οικονομικά η Ελλάδα όπως και έγινε. Σατίριζε στις παραστάσεις του στο Άλσος τους δημόσιους υπαλλήλους να είναι δεμένοι με την καρέκλα τους ακόμα και όταν πήγαιναν στην τουαλέτα για να μη τους την πάρει κάποιος άλλος από αυτούς που είχαν διοριστεί και δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν. Σήμερα νοικιάζουν κτίρια για να τους ‘’ αποθηκεύσουν ‘’ –Διαβάστε εδώ : Αποκλειστικό: Φουρνιές ανέργων ‘στοιβάζονται’ στον ΕΟΦ  

Για καρέκλες δεν ξέρουμε αν θα τους αγοράσουν. Ίσως και να μην χρειάζεται γιατί μέχρι να τοποθετηθούν και να καταλάβουν τι γίνεται , θα έχει τελειώσει το οκτάμηνο ή δωδεκάμηνο για το οποίο θα έχουν προσληφθεί- Διαβάστε εδώ : Παρασκήνιο: Αποθήκη ψυχών ο ΕΟΦ για να μειωθεί η ανεργία 

Η κυβέρνηση δηλαδή προσέλαβε με εξόφθαλμο τρόπο ανθρώπους από παντού και με όλους τους τρόπους (ΟΑΕΔ, πίνακες σε ΥΠΕ) ,εκτός ΑΣΕΠ, δεν έλεγξε εάν έχουν νόμιμα δικαιολογητικά, τους δικαίωσε προκαταβολικά εάν είχαν παρανομήσει με το ν.4542/2018 για να εξασφαλίσουν μισθούς και ποινική ασυλία, έβγαλε εγκύκλιο για να πάρουν ένσημα και σύνταξη, ανανέωνε τις συμβάσεις πριν καν λήξουν για να συμπληρώσουν 2 χρόνια ,έβαλε μετά τον ευρωβουλευτή της κ. Χουντή να κάνει ερώτηση για να μονιμοποιηθούν με την βούλα της Κομισιόν και με το πρόσχημα των καθαριστριών που εργαζόντουσαν παράνομα ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αποφασίσει για το ποιος είναι ο αληθής χρόνος τέλεσης του αδικήματος με εισήγηση από την εισαγγελέα ότι η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο ελάμβαναν μηνιαίες τις αποδοχές τους!!

Όσοι λοιπόν είχαν πλαστά πτυχία έγιναν από καθαρίστριες μέχρι διοικητές νοσοκομείων, δεν απολυθήκαν αλλά θα δικαιωθούν και θα πάρουν και σύνταξη. Αποτελούν παράδειγμα οι παραπάνω,  για όλους τους Έλληνες ώστε να ξεκινήσουν να εργάζονται και να είναι συνεπείς φορολογούμενοι. Με σύνθημα , τρούπωσες , θα πάρεις παχυλούς μισθούς και σύνταξη, θα προσελκύσουν και άλλους ψηφοφόρους με την υπόσχεση να τους διορίσουν και αυτούς με τον ίδιο τρόπο. Ντερμπυ οι επόμενες εκλογές. Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να είναι έντιμοι και διεκδικούν με την αξία τους μια δουλειά  και σε αυτούς που θέλουν σαν τρωκτικά να τροπώσουν και να απολαμβάνουν μέχρι να πεθάνουν.

Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους , δεν χρησιμοποιήθηκαν κοινοβούλιο και δικαιοσύνη για να νομιμοποιηθούν όσοι παρανόμησαν. Έγιναν με την πρώτη φορά αριστερά που φάνηκαν πολύ διαβασμένοι πολύ πριν έρθουν στην εξουσία.

Θα επικρατήσει στις εκλογές ο Δεληγιανισμός ή οι Έλληνες θα φανούν αξιοπρεπείς, με αρχές και ήθος και θα απορρίψουν όλες αυτές τις πρωτόγνωρες πρακτικές;

Θα αναπαυτεί η ψυχή του πραγματικά αριστερού Χάρυ Κλύν ή όχι; Θα τελειώσει σύντομα ο ‘’Δεληγιανισμός ‘’ και ο Μαυρογιαλουρισμός ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σταματούν οι διαπραγματεύσεις τους στρατού

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.