Πολιτική Υγείας

Τέλος Πανδημία: Η Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα ανοίγματος της Καλιφόρνιας

Τέλος Πανδημία: Η Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα ανοίγματος της Καλιφόρνιας

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Τέλος Πανδημία: Οι περισσότεροι από τους κανόνες κορωνοϊού της Καλιφόρνιας που διέπουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις θα εξαφανιστούν την Τρίτη αφού ο Κυβερνήτης Gavin Newsom υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή το απόγευμα που αναγγέλλει το τέλος της επιδημίας της πανδημίας για μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής για το πολυπληθέστερο κράτος του έθνους. Έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εντολή διαμονής στο σπίτι, καθώς και οι συνοδευτικές αλλαγές.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση. Και για Καλιφορνέζους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν απαιτούνται μάσκες, ακόμη κι αν βρίσκονται μέσα.

Οι Los Angeles Times καλούν την εκτελεστική εντολή του κυβερνήτη να ανοίξει εκ νέου το κράτος ως το τέλειο χρονικό διάστημα – λόγω των εξαιετικά ευνοϊκών συθηκών μια και τα νέα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού κατατάσσονται μεταξύ των υψηλότερων στη χώρα. Ενώ μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής θα επιστρέψει επίσημα στο φυσιολογικό την Τρίτη, το κράτος θα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό μια δήλωση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι η Newsom διατηρεί την εξουσία του να τροποποιεί ή να αναστέλλει τους κρατικούς νόμους επ ‘αόριστον είτε έως ότου αποφασίσει να τερματίσει τη διακήρυξη έκτακτης ανάγκης είτε το κρατικό νομοθετικό σώμα το κάνει για αυτήν.

Επίσης την Παρασκευή, ο Δρ Tomás Aragón, υπεύθυνος δημόσιας υγείας της Καλιφόρνιας, εξέδωσε μια νέα εντολή που, μεταξύ άλλων, θέτει σε εφαρμογή νέες απαιτήσεις για τη χρήση μάσκας που τίθενται σε ισχύ την Τρίτη.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

«Γνωρίσαμε τις μετρήσεις μας, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Δρ Mark Ghaly, γραμματέας της Υπηρεσίας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια.

“Τα πράγματα στην Καλιφόρνια, από την άποψη της μετάδοσης COVID, πηγαίνουν αρκετά καλά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

Δραματική πτώση των κρουσμάτων και θανάτων covid στις ΗΠΑ

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τη μετάλλαξη της Βρετανίας ως πιο θανατηφόρα

Ξενοδοχεία ‘κόβουν κορδέλα΄ εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.