Πολιτική Υγείας

Τέλος Πανδημία: Η Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα ανοίγματος της Καλιφόρνιας

Τέλος Πανδημία: Η Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα ανοίγματος της Καλιφόρνιας

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Τέλος Πανδημία: Οι περισσότεροι από τους κανόνες κορωνοϊού της Καλιφόρνιας που διέπουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις θα εξαφανιστούν την Τρίτη αφού ο Κυβερνήτης Gavin Newsom υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή το απόγευμα που αναγγέλλει το τέλος της επιδημίας της πανδημίας για μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής για το πολυπληθέστερο κράτος του έθνους. Έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εντολή διαμονής στο σπίτι, καθώς και οι συνοδευτικές αλλαγές.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση. Και για Καλιφορνέζους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν απαιτούνται μάσκες, ακόμη κι αν βρίσκονται μέσα.

Οι Los Angeles Times καλούν την εκτελεστική εντολή του κυβερνήτη να ανοίξει εκ νέου το κράτος ως το τέλειο χρονικό διάστημα – λόγω των εξαιετικά ευνοϊκών συθηκών μια και τα νέα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού κατατάσσονται μεταξύ των υψηλότερων στη χώρα. Ενώ μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής θα επιστρέψει επίσημα στο φυσιολογικό την Τρίτη, το κράτος θα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό μια δήλωση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι η Newsom διατηρεί την εξουσία του να τροποποιεί ή να αναστέλλει τους κρατικούς νόμους επ ‘αόριστον είτε έως ότου αποφασίσει να τερματίσει τη διακήρυξη έκτακτης ανάγκης είτε το κρατικό νομοθετικό σώμα το κάνει για αυτήν.

Επίσης την Παρασκευή, ο Δρ Tomás Aragón, υπεύθυνος δημόσιας υγείας της Καλιφόρνιας, εξέδωσε μια νέα εντολή που, μεταξύ άλλων, θέτει σε εφαρμογή νέες απαιτήσεις για τη χρήση μάσκας που τίθενται σε ισχύ την Τρίτη.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

«Γνωρίσαμε τις μετρήσεις μας, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Δρ Mark Ghaly, γραμματέας της Υπηρεσίας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια.

“Τα πράγματα στην Καλιφόρνια, από την άποψη της μετάδοσης COVID, πηγαίνουν αρκετά καλά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

Δραματική πτώση των κρουσμάτων και θανάτων covid στις ΗΠΑ

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τη μετάλλαξη της Βρετανίας ως πιο θανατηφόρα

Ξενοδοχεία ‘κόβουν κορδέλα΄ εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μίνα Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους στις ΜΕΘ σε Δ.Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Μίνα Γκάγκα: "Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι", είπε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Κατά 17% αυξήθηκαν οι διαγνώσεις στην Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ο αριθμός των θανάτων έδειξε αύξηση της τάξης του 8%, αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει μείωση 9%», συμπλήρωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%

Βάνα Παπαευαγγέλου: Παράλληλα, όπως ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου, οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%. Ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου έχει ξεπεράσει τις 200 εισαγωγές κάθε μέρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις εισαγωγές Covid σταθερά ξεπερνάει το 90%.

Νέες συσκευές απολύμανσης του αέρα στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Πειραιά

«Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση, ώστε να απολυμαίνουμε και να  καθαρίζουμε τον αέρα μέσα στα λεωφορεία. Η συσκευή αυτή είναι ιταλικής προέλευσης  και δεν απολυμαίνει μόνο από την «οικογένεια» των κορωνοϊών, αλλά καθαρίζει τον αέρα από  μικροοργανισμούς και βακτήρια. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και ό,τι πιο οικονομικό, καθώς χρησιμοποιούμε   φωτισμό led  και τα φίλτρα έχουν διάρκεια ζωής 15 χρόνια, οπότε έχει σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης».

Πολλοί Αμερικανοί ελπίζουν να περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους στο σπίτι, αντί να μετακομίσουν σε μονάδα φροντίδας

Ο στόχος του προέδρου για τη «δημιουργία νέων και καλύτερων θέσεων εργασίας» θα σημαίνει την αναμόρφωση του τρέχοντος συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο είναι αποδιοργανωμένο και υπερτιμημένο και εμποδίζει τους βοηθούς υγείας στο σπίτι να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με τον Matt Sigelman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ανάλυσης Emsi Burning Glass.

O FDA αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα,

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση.

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.