Πολιτική Υγείας

Σύριζα στο ΚΥ Καλλιθέας: Στο ΚΥ Καλλιθέας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού – Αρνήθηκε συνάντηση η διευθύντρια

Σύριζα στο ΚΥ Καλλιθέας: Στο ΚΥ Καλλιθέας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού – Αρνήθηκε συνάντηση η διευθύντρια

Σύριζα στο ΚΥ Καλλιθέας: Το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Αρνήθηκε να τους συναντήσει η διευθύντρια.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας και Γιάννης Μπαλάφας, καθώς επίσης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με γιατρούς και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, πέραν των λειτουργικών προβλημάτων της δομής (π.χ. αδυναμία διενέργειας απλών ακτινογραφιών λόγω βλάβης του μηχανήματος, ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων, αποδιοργάνωση των τακτικών ιατρείων για την εκ των ενόντων κάλυψη του εμβολιαστικού κέντρου κλπ ), τέθηκε με έμφαση η απόφαση της 1ης ΥΠΕ για κατάργηση του οδοντοπροσθετικού εργαστηρίου και για τη μεταφορά του προσωπικού του σε άλλη δομή.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Ξανθός, “Η απόφαση αυτή που έχει ως πρόσχημα την εξεύρεση χώρων για την 24ωρη εφημερία του ΚΥ, είναι τελείως αυθαίρετη, αποδυναμώνει το Κέντρο Υγείας και στερεί από τους πολίτες της περιοχής εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας οδοντοπροσθετικές υπηρεσίες που παρέχονται χρόνια τώρα δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία. Είναι προφανές ότι αρχίζει να υλοποιείται, πριν καν υποχωρήσει η υγειονομική κρίση, το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από την απαξίωση των δημόσιων δομών του ΕΣΥ και την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Με μεγαλύτερο κόστος για το Κράτος και τον Ασφαλιστικό Φορέα Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και με οικονομική επιβάρυνση των ασθενών”.

“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκαν να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα στη Βουλή και να απαιτήσουν την αναβάθμιση της δημόσιας οδοντιατρικής και οδοντοπροθετικής φροντίδας, μέσα από την καλύτερη οργάνωση και λειτουργική υποστήριξη (με προσωπικό και υλικά) των δημόσιων δομών ΠΦΥ”.

“Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της άρνησης της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κας Νικολαϊδου να δεχθεί και να ενημερώσει επίσημα την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάσταση στο ΚΥ και ειδικά για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο. Η αντιθεσμική και προσβλητική αυτή στάση απέναντι σε 4 εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκθέτει ευθέως τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διευθύντριας (1η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας ) και δημιουργεί μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης. Αναμένουμε την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας και απαιτούμε να ζητηθεί άμεσα η παραίτηση της κας Νικολαϊδου”, είπε ο κ. Ανδρέας Ξανθός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Τα self test θα διατίθενται μέσω σούπερ μάρκετ σε ορισμένες περιοχές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Αφρική ζητά στήριξη στο νέο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Αφρική: Οι Αφρικανοί ηγέτες μεταξύ άλλων ζήτησαν υποστήριξη για την ενίσχυση των δημόσιων ιδρυμάτων υγείας της Αφρικής, όπως του Africa CDC που ηγήθηκε του συντονισμού της αντιμετώπισης της πανδημίας της Αφρικής.

Η προειδοποίηση του FDA για την πρόκληση NyQuil με κοτόπουλο του TikTok έχει αυξήσει το ενδιαφέρον

Το hashtag #SleepyChicken στο TikTok έχει 1,2 εκατομμύρια προβολές και έχει επισημανθεί με trending βίντεο αντίδρασης στα οποία οι χρήστες μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με το μαγειρεμένο με φάρμακα πιάτο - πολλά από τα οποία έχουν εκφράσει σοκ και αηδία.

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.