Πολιτική Υγείας

Σύριζα στο ΚΥ Καλλιθέας: Στο ΚΥ Καλλιθέας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού – Αρνήθηκε συνάντηση η διευθύντρια

Σύριζα στο ΚΥ Καλλιθέας: Στο ΚΥ Καλλιθέας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού – Αρνήθηκε συνάντηση η διευθύντρια

Σύριζα στο ΚΥ Καλλιθέας: Το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Αρνήθηκε να τους συναντήσει η διευθύντρια.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας και Γιάννης Μπαλάφας, καθώς επίσης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με γιατρούς και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, πέραν των λειτουργικών προβλημάτων της δομής (π.χ. αδυναμία διενέργειας απλών ακτινογραφιών λόγω βλάβης του μηχανήματος, ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων, αποδιοργάνωση των τακτικών ιατρείων για την εκ των ενόντων κάλυψη του εμβολιαστικού κέντρου κλπ ), τέθηκε με έμφαση η απόφαση της 1ης ΥΠΕ για κατάργηση του οδοντοπροσθετικού εργαστηρίου και για τη μεταφορά του προσωπικού του σε άλλη δομή.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Ξανθός, “Η απόφαση αυτή που έχει ως πρόσχημα την εξεύρεση χώρων για την 24ωρη εφημερία του ΚΥ, είναι τελείως αυθαίρετη, αποδυναμώνει το Κέντρο Υγείας και στερεί από τους πολίτες της περιοχής εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας οδοντοπροσθετικές υπηρεσίες που παρέχονται χρόνια τώρα δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία. Είναι προφανές ότι αρχίζει να υλοποιείται, πριν καν υποχωρήσει η υγειονομική κρίση, το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από την απαξίωση των δημόσιων δομών του ΕΣΥ και την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Με μεγαλύτερο κόστος για το Κράτος και τον Ασφαλιστικό Φορέα Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και με οικονομική επιβάρυνση των ασθενών”.

“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκαν να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα στη Βουλή και να απαιτήσουν την αναβάθμιση της δημόσιας οδοντιατρικής και οδοντοπροθετικής φροντίδας, μέσα από την καλύτερη οργάνωση και λειτουργική υποστήριξη (με προσωπικό και υλικά) των δημόσιων δομών ΠΦΥ”.

“Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της άρνησης της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κας Νικολαϊδου να δεχθεί και να ενημερώσει επίσημα την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάσταση στο ΚΥ και ειδικά για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο. Η αντιθεσμική και προσβλητική αυτή στάση απέναντι σε 4 εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκθέτει ευθέως τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διευθύντριας (1η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας ) και δημιουργεί μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης. Αναμένουμε την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας και απαιτούμε να ζητηθεί άμεσα η παραίτηση της κας Νικολαϊδου”, είπε ο κ. Ανδρέας Ξανθός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Τα self test θα διατίθενται μέσω σούπερ μάρκετ σε ορισμένες περιοχές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.