Πολιτική Υγείας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ΕΣΥ: Το τριπλό σχέδιο δράσης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση – Έρχονται άμεσα σχεδόν 5000 προσλήψεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ΕΣΥ: Το τριπλό σχέδιο δράσης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση – Έρχονται άμεσα σχεδόν 5000 προσλήψεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ΕΣΥ: "Συνεχώς βγαίνουν προκηρύξεις. Τώρα θα βγουν 4.000 για νοσηλευτές και για 910 λοιπό προσωπικό. Αυτές είναι άμεσες προκηρύξεις", σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Την ίδια ώρα, όπως είπε, ενισχύεται το ΕΣΥ με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και τη διάθεση επιπλέον 300 - 400 κλινών Covid. Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο "τραπέζι" της Κυβέρνησης είναι και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών που είναι σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου για την παραμονή τους στο ΕΣΥ.

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και το έκτακτο τριπλό σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την πίεση που φέρνει το εκρηκτικό κύμα της μετάλλαξης Όμικρον, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το πρωί της Κυριακής (9/1) στον ΑΝΤ1. “Συνεχώς βγαίνουν προκηρύξεις”, δήλωσε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι “τώρα θα βγουν για 4.000 για νοσηλευτές και για 910 λοιπό προσωπικό”. “Αυτές είναι άμεσες προκηρύξεις, που βγαίνουν τώρα”, υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Στο 15%-20% των κρουσμάτων η «Δέλτα», αλλά στο 50% στις νοσηλείες

Αυτό που μας προβληματίζει στο Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, όσον αφορά τις νοσηλείες, είναι ότι το 50% αφορούν ασθενείς με «Όμικρον» και το 50% με «Δέλτα». Ενώ στην κοινότητα η «Όμικρον» επικρατεί, είναι άνω του 80% αυτή τη στιγμή, ως προς τις νοσηλείες τα στοιχεία που παίρνουμε είναι μοιρασμένα, διευκρίνισε και προσέθεσε πως αυτό το 15%-20% της «Δέλτα» που υπάρχει στην κοινότητα, μας δίνει το 50%-55% των νοσηλειών.

Ενισχύεται το ΕΣΥ με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, αναπτύσσονται επιπλέον κλίνες Covid

Όπως είπε ο υπουργός, η Πολιτεία έχει αποφασίσει τριπλό σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει την παράλληλη εφαρμογή των ακόλουθως μέτρων:

  • Το πρώτο, που ξεκινά από την Δευτέρα, είναι ότι όλες οι ιδιωτικές Κλινικές, που έχουν αντίστοιχα τμήματα, δίνουν από το 10% έως το 15% των μονάδων τους για διαχείριση covid περιστατικών. Συνεπώς, προστίθενται 300 με 400 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα.
  • Επιπλέον, αναπτύσσονται άλλες 170 κλίνες στο ΕΣΥ, καθώς υπάρχει πίεση σε απλές κλίνες.
  • Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο γίνεται αποκλειστικά νοσοκομείο Covid και την εφημερία του θα την κάνει το Ογκολογικό των Αγίων Αναργύρων και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. “Αυτό είναι για ένα μήνα που θα έχουμε την πίεση”, δήλωσε ο υπουργός.

 

Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών για την παραμονή τους στο ΕΣΥ – Όποιος δεν θα εμβολιάζεται, δεν θα παραμένει μετά στο Σύστημα Υγείας, λέει ο Πλεύρης

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών που είναι σε αναστολή καθηκόντων μέχρι και την 31η Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως είναι προς εξέταση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τους, προκειμένου να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος σε αναστολή που δεν έχει εμβολιαστεί. “Έχουμε δώσει περιθώριο ότι μέχρι 31 Μαρτίου θα παραμένουν σε αναστολή”. “Υπάρχει περίπτωση, και το εξετάζουμε σοβαρά, ο εμβολιασμός για την Covid να είναι πλέον υποχρεωτικός, προκειμένου οι εργαζόμενοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: “Υποχρεωτικός εμβολιασμός όχι απλώς για την πρόσληψη, αλλά και για την παραμονή. Δεν είναι κάτι που έχει αποφασιστεί, δεν έχει κλείσει. Αν όμως το αποφασίσουμε, είναι βέβαιο ότι όποιος δεν θα εμβολιάζεται, δεν θα παραμένει μετά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tο σχέδιο έκτακτης ανάγκης των υπ. Παιδείας & Υγείας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία ελλείψει self test

Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει 3η δόση, ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Κορωνοϊός Κρήτη: 10 ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ έχουν λάβει προληπτική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.