Πολιτική Υγείας

Στ. Πέτσας: Μόνο 8 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο συναγερμό του Υπ. Υγείας

Στ. Πέτσας: Μόνο 8 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο συναγερμό του Υπ. Υγείας

Στ. Πέτσας: Μόνο 8 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο συναγερμό του Υπ. Υγείας. Στην σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος τύπου μίλησε για την ενίσχυση του ΕΣΥ , συγκεκριμένα αναφέροντας την παροχή εξοπλισμού, τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. 

Το 2020 είναι διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά είπε ο κος Πέτσας και συνέστησε να είμαστε προσεκτικοί, να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και να τηρούμε όλα τα μέτρα. “Είναι  στο χέρι κάθε Έλληνα και Ελληνίδας να γίνει ένας μικρός ήρωας. Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας.” και συμπλήρωσε ότι ” Η ασφάλεια θα  έρθει μόνο όταν έχουμε εμβολιάσει ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού με τα εμβόλια που φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι αποτελεσματικά.«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια κι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας. Αναφέρθηκε επίσης  στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι: “Έχουμε  πει και ήταν μέσα στο σχεδιασμό του Υπ. Υγείας από την αρχή ότι θα ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και με προσωπικό και εξοπλισμό. Είχαμε πει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσουμε και στην πράξη τον ιδιωτικό τομέα, πράγμα το οποίο το κάναμε από τον Μάρτιο και μετά και  φτάσαμε μέχρι πρόσφατα μέχρι και να επιτάξουμε ιδιωτικές κλινικές.

Ο κος Πέτσας δήλωσε ότι η έκκληση που έγινε σε ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν -έμμισθα- στην μάχη κατά του κορωνοϊού η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη έως απογοητευτική. Μόλις 8 ιδιώτες γιατροί θέλησαν να συμβάλλουν στον αγώνα κατά της πανδημίας. “Είναι ένας αριθμός απογοητευτικός και καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να ακούσουν την έκκληση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ενθαρρυντικά τα νέα για τον Ιερώνυμο

Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα του είναι γεγονός

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

3ο κύμα κορωνοϊού μετά τα Χριστούγεννα, δυσκολότερο από τα προηγούμενα

Αυστηροποίηση του lockdown στην Πορτογαλία με απαγόρευση και των εκπτώσεων Ιανουαρίου από τον Πρωθυπουργό της χώρας

Η Πορτογαλία διεξάγει προεδρικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και οι υποψήφιοι κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία υπό αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις.

Παράταση lockdown στη Γερμανία -Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό

Παράταση lockdown στη Γερμανία: Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό. Η Γερμανία παρατείνει τον αποκλεισμό της και καθιστά τα μέτρα αυστηρότερα μέχρι τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου από τον φόβο ότι οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση της δημόσιας υγείας.

Άνοιγμα εστίασης υπό προϋποθέσεις

Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολλή προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί Covid-19 υστερούν πολύ από τις πρώτες υποσχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.