Πολιτική Υγείας

Σόμπες Αερίου: Δέχονται όλο και περισσότερα πυρά ως πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία – θα μπορούσαν να απαγορευτούν το 2023

Σόμπες Αερίου: Δέχονται όλο και περισσότερα πυρά ως πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία – θα μπορούσαν να απαγορευτούν το 2023

Είπε ότι το θέμα των κινδύνων για την υγεία από τις σόμπες αερίου αποκτά μεγαλύτερη προσοχή, εν μέρει χάρη σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και σε πρόσθετες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Στάνφορντ και το Χάρβαρντ.

Σόμπες Αερίου: Επικαλούμενη μελέτες που συνδέουν τις σόμπες αερίου με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος στα παιδιά, ένας αξιωματούχος της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υπηρεσία του θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία επανεξέτασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους κανονισμούς. “Πρέπει να συζητήσουμε για τη ρύθμιση των σομπών αερίου είτε αυτό σημαίνει δραστική βελτίωση των εκπομπών είτε την πλήρη απαγόρευση των σομπών αερίου”, δήλωσε ο Επίτροπος Richard Trumka. “Και νομίζω ότι οφείλουμε να έχουμε κατά νου αυτή την πιθανότητα απαγόρευσης, διότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο στη ζώνη εργαλείων μας και είναι μια πραγματική πιθανότητα εδώ”.

Η Επιτροπή θα αρχίσει να ζητά πληροφορίες από το κοινό τον Μάρτιο, δήλωσε ο Trumka, και η ρύθμιση θα μπορούσε να γίνει το 2023. Οι παρατηρήσεις του Trumka έγιναν κατά τη διάρκεια πρόσφατης εικονικής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η PIRG, ένα δίκτυο ερευνητικών ομάδων δημοσίου συμφέροντος. Η American Gas Association απάντησε με γραπτή δήλωση του Richard Meyer, αντιπροέδρου των ενεργειακών αγορών, αναλύσεων και προτύπων: “Η AGA είναι πρόθυμη να υποβάλει για τα πρακτικά αντικειμενικές τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών μαγειρέματος με φυσικό αέριο και τους τρόπους μείωσης των εκπομπών από τη διαδικασία μαγειρέματος -που παράγονται τόσο από το μαγείρεμα με ηλεκτρισμό όσο και από το μαγείρεμα με φυσικό αέριο- από το να επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους”. Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο στο σπίτι συνδέθηκε με 42% υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τα παιδιά άσθμα, σε μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Epidemiology. Η μελέτη, μια μετα-ανάλυση που συνδύαζε τα αποτελέσματα 41 προηγούμενων μελετών, υπέδειξε επίσης 24% αύξηση του κινδύνου άσθματος των παιδιών κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Μια μεταγενέστερη μελέτη διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερης διάρκειας χρήση σόμπας αερίου προκαλούσε υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονταν με αυξημένη νυχτερινή χρήση εισπνευστήρων σε παιδιά με άσθμα. Τα σπίτια με σόμπες αερίου έχουν συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου 50%-400% υψηλότερες από τα σπίτια με ηλεκτρικές σόμπες, σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την καθαρή ενέργεια RMI. Μια μελέτη του 2022 στο Environmental Science and Technology διαπίστωσε επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένου του καρκινογόνου βενζολίου, στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται σε σπίτια στην περιοχή της Βοστώνης, και μια έκθεση του 2020 από την RMI διαπίστωσε ότι οι σόμπες αερίου συχνά δημιουργούν εσωτερικά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου που υπερβαίνουν τα πρότυπα της EPA για τον εξωτερικό αέρα. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι σόμπες φυσικού αερίου εκπέμπουν το αέριο του θερμοκηπίου που θερμαίνει τον πλανήτη, το μεθάνιο, ακόμη και όταν οι σόμπες είναι απενεργοποιημένες. Τα καλά συστήματα εξαερισμού μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία από το μαγείρεμα με αέριο. Αλλά ο Trumka δήλωσε ότι είναι σημαντικό ο απορροφητήρας της σόμπας σας να συνδέεται με εξαερισμό εκτός του σπιτιού σας. Διαφορετικά, είπε, το σύστημα εξαερισμού της σόμπας σας “στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κάνει έναν αντιπαθητικό ήχο όταν το ανοίγετε”.

Η έναρξη μιας ομοσπονδιακής διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ρύθμιση των σομπών αερίου είναι “ένα μεγάλο βήμα”, δήλωσε ο Matt Casale, διευθυντής περιβαλλοντικών εκστρατειών της U.S. PIRG. “Επιστρατεύεται η βοήθεια του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών, των επιστημόνων και των συνηγόρων, και των ανθρώπων που το εξετάζουν αυτό εδώ και πολύ καιρό”, είπε. Οι κανονισμοί συχνά ξεκινούν ως εθελοντικά πρότυπα, τα οποία μπορούν να υιοθετηθούν από ομάδες τυποποίησης και να ακολουθηθούν από τους κατασκευαστές, δήλωσε ο Casale. Αυτό μπορεί να σημαίνει εθελοντικά πρότυπα για τις εκπομπές ρύπων ή τις επιδόσεις των απορροφητήρων. Είπε ότι το θέμα των κινδύνων για την υγεία από τις σόμπες αερίου αποκτά μεγαλύτερη προσοχή, εν μέρει χάρη σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και σε πρόσθετες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Στάνφορντ και το Χάρβαρντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η έξυπνη τεχνολογία επηρεάζει τη βιωσιμότητα

Αμερικανοί τουρίστες στο θέρετρο Sandals στις Μπαχάμες πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, δήλωσαν αξιωματούχοι

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την υγεία από το αέριο που χρησιμοποιούμε

Πώς να προστατευτείτε από το μονοξείδιο του άνθρακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.