Πολιτική Υγείας

Σισμανόγλειο Covid: Αποκλειστικά για Covid περιστατικά το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο από τη Δευτέρα

Σισμανόγλειο Covid: Αποκλειστικά για Covid περιστατικά το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο από τη Δευτέρα

Σισμανόγλειο Covid: Μόνο για Covid περιστατικά θα λειτουργεί το Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο» από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιπλέον 800 κλίνες προστίθενται στο ΕΣΥ για τη διαχείριση της πίεσης που δέχεται το Σύστημα Υγείας, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που οφείλονται στην μετάλλαξη Όμικρον.

Μόνο για Covid περιστατικά θα λειτουργεί το Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο» από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, “το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών που έχει. Και στα απλά περιστατικά θα μας βοηθήσει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ”.

Διαχειρίσιμη μέχρι στιγμής η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ – Προστίθενται 800 κλίνες στην Αττική

Την ίδια ώρα, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας σήμερα (7/1) στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, σημείωσε ότι οι ιδιωτικές Κλινικές θα διαθέσουν το 10% έως 15% των κλινών τους στο ΕΣΥ, γεγονός που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στην Αττική για τη διαχείριση της πίεσης που δέχεται το Σύστημα Υγείας, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που οφείλονται στην μετάλλαξη Όμικρον. Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, “από όλες τις μεγάλες Κλινικές, οριζόντια, παίρνουμε κλίνες και με τις μικρότερες Κλινικές, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, είμαστε σε συνεννόηση να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το προσωπικό τους, ώστε να καλύπτονται κενά εκεί που παρουσιάζονται. Γιατί έχουμε ένα πρόβλημα, διαχειρίσιμο αυτή τη στιγμή, με νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, οι νοσηλείες που οφείλονται στην «Όμικρον» πιέζουν το ΕΣΥ σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, κυρίως στο λεκανοπέδιο, εξήγησε ο κ. Πλεύρης. Με την προβλεπόμενη διαχείριση, ουσιαστικά προστίθενται στο λεκανοπέδιο άλλες 700 με 800 κλίνες Covid, σημείωσε ο υπουργός. Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο βαθμό που η πίεση μείνει στις απλές κλίνες, είναι μία εξίσωση που μπορεί να διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας “με πίεση μεν, αλλά χωρίς αυτή η πίεση να συνεπάγεται δυσλειτουργίες”. “Αλλά είμαστε και σε επιφυλακή για να δούμε από αυτές τις νοσηλείες τι πίεση θα έχουμε στις κλίνες ΜΕΘ, που εκεί τα πράγματα, όπως έχουμε πει, είναι πιο δύσκολα¨, συμπλήρωσε.

Δεν έχουμε ασθενή που να έχει διασωληνωθεί με τη μετάλλαξη «Όμικρον»

Τέλος, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχουμε ασθενή που να έχει διασωληνωθεί με «Όμικρον», γεγονός που είναι ενθαρρυντικό. Ωστόσο, όπως είπε, “από τις περίπου 650 εισαγωγές που έχουμε καθημερινά για κορωνοϊό, ένα 30%-40% αφορά και περιπτώσεις «Δέλτα», άρα από αυτές τις εισαγωγές πιθανολογούμε ότι θα έχουμε πίεση στις ΜΕΘ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στις 12 Ιανουαρίου

Ενδέχεται να «παγώσει» για τους εμβολιασμένους που νοσούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης

Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης τον Δεκέμβριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.