Πολιτική Υγείας

Ρόδος: Εγκαινιάστηκε, παρουσία Κ.Καραμανλή-Ν.Χαρδαλιά, η νέα γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη

Ρόδος: Εγκαινιάστηκε, παρουσία Κ.Καραμανλή-Ν.Χαρδαλιά, η νέα γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη

Ρόδος: Εγκαινιάσθηκε σήμερα το μεσημέρι (09/06) η νέα γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στην περιοχή του Χαρακίου στο νησί της Ρόδου, παρουσία του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Τη Ρόδο επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, επ’ ευκαιρία της τελετής εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου στην περιοχή Χαράκι.

Κατά την έναρξη της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρουσία των Βουλευτών Δωδεκανήσων Μάνου ΚόνσολαΒασίλη Υψηλάντη και Ιωάννη Παππά, με συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, των Αντιπεριφεριαρχών Χρήστου ΕυθυμίουΦιλήμονα ΖαννετίδηΙωάννη Θεμέλαρου και Γιώργου Λεονταρίτη, καθώς και του Δήμαρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, όπου συζητήθηκαν πρωτίστως θέματα ενίσχυσης των τοπικών υποδομών.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) που κατασκευάζεται στο νησί και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Αναφερόμενος στην ανέγερση του νέου ΠΕΚΕΠΠ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Υφυπουργό: «Μας δίνετε το αίσθημα της ασφάλειας και σας ευχαριστώ γι’ αυτό».

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου τον υποδέχθηκε ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου, Αθανάσιος Θανασιάς και συνομίλησε με το προσωπικό που συμβάλλει στην Επιχείρηση Ελευθερία, ενώ πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρόδου και συγκεκριμένα, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσων, Πύραρχο Μιχάλη Κρασσά, καθώς και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Πύραρχο Νικήτα Βενιό, με συμμετοχή και των επικεφαλής των τοπικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά την πυροπροστασία του νησιού.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, όσο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ευχαρίστησαν θερμά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την άμεση παρέμβασή του, καθώς λίγες ημέρες πριν από την κατάρρευση της γέφυρας τον Νοέμβριο του 2019, η πρόσβαση σε αυτή είχε αποκλειστεί, σε συνέχεια κήρυξης της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με εντολή Νίκου Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω περίπτωση αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δυνατότητα η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας. Ο Υφυπουργός από πλευράς του υπογράμμισε ότι η θεσμοθετημένη πλέον αυτή διαδικασία εκφράζει τη νέα αντίληψη για την Πολιτική Προστασία, σημειώνοντας: «Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στον κρατικό μηχανισμό αν χρειαστεί, να προχωρούν με ευέλικτες και άμεσες διαδικασίες σε έργα και παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μην ταλανιζόμαστε από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ταυτόχρονα, το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο έδωσε και το στίγμα της εντολής, της φιλοσοφίας που ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή έχει προτάξει – να αλλάξουμε τα πάντα σε σχέση με την Πολιτική Προστασία στη χώρα μας».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 09/06 – 890 νέα κρούσματα – 15 νεκροί – 381 διασωληνωμένοι

ΠΦΣ : Συνεχίζετε η δωρεάν διάθεση self-test στους μαθητές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.