Πολιτική Υγείας

Προσβολές Ξυλοδαρμοί Συλλήψεις: Αποδέκτες βίας λόγω covid οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας σε όλον τον κόσμο

Προσβολές Ξυλοδαρμοί Συλλήψεις: Αποδέκτες βίας λόγω covid οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας σε όλον τον κόσμο

Η συντριπτική πλειονότητα (80%) αυτών που ασκούν βία είναι πολίτες, αλλά η απειλή προέρχεται μερικές φορές και από τις δημόσιες αρχές.

Προσβολές Ξυλοδαρμοί Συλλήψεις: το προσωπικό στο σύστημα υγείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού υπέστη περισσότερες από 400 πράξεις βίας που συνδέονταν με την COVID-19 σε όλο τον κόσμο το 2020, σύμφωνα με έκθεση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Συνασπισμός για την Προστασία της Υγείας σε Συγκρούσεις παρουσιάζει έναν χάρτη με 1.172 πράξεις βίας και επιθέσεις κατά προσώπων ή υποδομών υγείας την περασμένη χρονιά, με τον υπολογισμό αυτό να αποτελεί «μια ελάχιστη εκτίμηση», σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία επισημαίνει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτές -412- αφορούσαν άμεσα την COVID-19.

Στο Μεξικό, μια νοσηλεύτρια δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε από μια ομάδα που την κατηγορούσε ότι μετέδιδε τον ιό. Στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη, τρεις κοινωνικοί λειτουργοί τραυματίστηκαν από πέτρες που τους έριξαν κάτοικοι που αρνούνταν να ενταφιαστεί ένα θύμα της COVID-19 κοντά στα σπίτια τους. Στο Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία, γείτονας μιας εργαζομένης στο σύστημα υγείας την έφτυσε και την προσέβαλε.

Η συντριπτική πλειονότητα (80%) αυτών που ασκούν βία είναι πολίτες, αλλά η απειλή προέρχεται μερικές φορές και από τις δημόσιες αρχές.

Στην Αίγυπτο, εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας, που επέκριναν τη διαχείριση της πανδημίας από τις αρχές, συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορούμενοι ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Insecurity Insight, η οποία ανήκει στον συνασπισμό αυτής της ΜΚΟ και έφτιαξε τον διαδραστικό χάρτη μετά τη συλλογή δεδομένων που αφορούσαν αυτές τις πράξεις βίας, αναφέρει επίσης 802 επιθέσεις σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή σε αυτές μαίνονται εμφύλιες συγκρούσεις: βομβαρδισμοί νοσοκομείων στην Υεμένη, απαγωγή γιατρών στη Νιγηρία ή καταστροφή φιαλών με αντισηπτικό τζελ σε επίθεση που αποδόθηκε σε αυτονομιστές μαχητές στο Καμερούν.

“Ο χάρτης δείχνει ότι η βία και ο εκφοβισμός σε βάρος των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αποτέλεσαν πραγματικά μια παγκόσμια κρίση το 2020, καθώς αυτή αφορά 79 χώρες”, δήλωσε η Κριστίνα Βίλε, η οποία είναι διευθύντρια του Insecurity Insight.

Ο Λέοναρντ Ρούμπενσταϊν, πρόεδρος – ιδρυτής του  Συνασπισμού για την Προστασία της Υγείας σε Συγκρούσεις στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ, κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να προστατεύουν το υγειονομικό τους προσωπικό, κυρίως να αγωνίζονται κατά της παραπληροφόρησης και να διασφαλίζουν την τιμωρία των δραστών βίαιων ενεργειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν οι γιατροί δεν δέχονται τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων

Οι γιατροί στην Πάτρα καταδικάζουν τα κρούσματα βιαιοπραγίας στα Νοσοκομεία

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σίτισης στο Θριάσιο

Άγρια επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτρια στο Δρομοκαΐτειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Κοινωνική Αποστολή της Νέας Υόρκης  εξυπηρετεί τα πιο αδικημένα παιδιά της πόλης από το 1812

Μέσα στην πανδημία COVID-19, η κα Shafiroff ενθαρρύνει όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δωρεές στο τοπικό τους ντουλάπι τροφίμων. «Γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου και εγώ πρόσφατα δωρίσαμε 10.000 γεύματα στην Καρδιά του Hamptons, το οποίο είναι ένα ντουλάπι τροφίμων στο Hamptons, επειδή αισθανόμαστε τόσο έντονα για την παροχή τροφής και για να είμαστε μέρος της λύσης»

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.