Πολιτική Υγείας

Προστασία Μέτρα: Είναι απαραίτητες οι μάσκες κορωνοϊού για εμβολιασμένα άτομα;

Προστασία Μέτρα: Είναι απαραίτητες οι μάσκες κορωνοϊού για εμβολιασμένα άτομα;

Ανέφερε τον παράγοντα παραλλαγής ως έναν λόγο για τον οποίο συνεχίζει να φορά μάσκα ενώ βλέπει θετικούς ασθενείς με COVID-19 παρά το γεγονός ότι έλαβαν το εμβόλιο.

Προστασία Μέτρα: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν στους Αμερικανούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να λαμβάνουν συγκεκριμένες προφυλάξεις, όπως να φορούν μάσκα και να διατηρούν απόσταση 2 μέτρων “έως ότου είναι γνωστά περισσότερα” σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμοί στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, ενώ βρίσκεστε ιδιωτικά, ο οργανισμός λέει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς φυσική απόσταση ή να φορούν μάσκες με άλλους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με μη εμβολιασμένα άτομα από ένα άλλο νοικοκυριό, εκτός εάν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους είναι υψηλού κινδύνου.

Αρκετά κράτη έκτοτε κινήθηκαν για να ανακαλέσουν τις εντολές μάσκας τους, ενώ άλλα αναφέρουν αιχμές σε περιπτώσεις που δεν έχουν παρατηρηθεί από την κορύφωση του περασμένου έτους.

Μόλις την Πέμπτη, ο Δρ Rochelle Walensky, διευθυντής του πρακτορείου, είπε ότι διεξάγονται μελέτες σχετικά με το εάν τα εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, ενώ είναι έξω, αλλά πρόσθεσαν ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι πάρουν τον εμβολιασμό τόσο πιο καθαρά θα γίνουν τα δεδομένα.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Όρεγκον είναι θυμωμένοι για μια πρόταση να γίνει μόνιμος κανόνας έκτακτης ανάγκης που απαιτεί μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις στις επιχειρήσεις και τα σχολεία της πολιτείας για να αποτρέψει την εξάπλωση της COVID-19.

«Είχαμε ακόμη 57.000 κρούσματα COVID χθες, είχαμε ακόμα 733 θανάτους και έτσι τώρα προσπαθούμε πραγματικά να αυξήσουμε τον εμβολιασμό, έχουμε αυτό το περίπλοκο μήνυμα ότι έχουμε ακόμα hotspots σε αυτήν τη χώρα και θα εξετάσουμε την εξωτερική ερώτηση κάλυψης, αλλά είναι επίσης στο πλαίσιο ότι εξακολουθούμε να έχουμε ανθρώπους που πεθαίνουν από την COVID “, δήλωσε ο Walensky σήμερα.

Ένας από τους παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, είπε ένας παθολόγος και κρίσιμος γιατρός φροντίδας στο Fox News, είναι ο αντίκτυπος που έχουν οι παραλλαγές στα εμβόλια.

Όταν αναπτύχθηκαν τα εμβόλια, η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι τώρα το πιο συχνά κυκλοφορούμενο στέλεχος κορωνοϊού στις Η.Π.Α. σύμφωνα με τα CDC, και άλλες όπως οι παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής, δεν ήταν το κύριο μέλημα, δήλωσε ο Δρ Iman Sharief.

“Τώρα γνωρίζουμε ότι πιθανώς το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών, αλλά βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία δοκιμής του στο εργαστήριο”, δήλωσε ο Sharieff, ο οποίος έχει θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με κορωνοϊό στην Καλιφόρνια.

“Προφανώς, εάν πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε αυτά τα εμβόλια ή να τα αλλάξουμε για να είναι πιο αποτελεσματικά ή να έχουμε ένα ειδικό εμβόλιο κατά αυτών των ορότυπων, για αυτούς τους λόγους δεν θα είναι σε θέση να δώσουν ένα πράσινο φως υπό την έννοια ότι μπορείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε προφυλάξεις και να βγάλτε τη μάσκα ή να μη χρειάζεστε κοινωνικές αποστάσεις.”

Ο Sharieff είπε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων που δεν φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους είναι χαμηλός, αλλά ότι δεν βλέπει τη χρήση μάσκας να τελειώνει πριν από το 2022 για διάφορους παράγοντες.

Ένας από αυτούς τους λόγους, είπε, είναι επειδή δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο καιρό θα διαρκέσει η προστασία από το εμβόλιο και έχει δει μερικές περιπτώσεις όπου οι εμβολιασμένοι άνθρωποι αναπτύσσουν λοίμωξη COVID-19, αν και αυτή ήταν ήπια.

Ένας άλλος είναι ο εμβολιασμός παιδιών, μια ομάδα που είναι γνωστό ότι μεταδίδει ιούς αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη να λάβει εμβόλιο COVID-19. “Η πρότασή μου είναι να λάβω όλες τις προφυλάξεις αυτή τη στιγμή και να κάνουμε αλλαγές στις προφυλάξεις και να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την COVID-19”, είπε.

Ανέφερε τον παράγοντα παραλλαγής ως έναν λόγο για τον οποίο συνεχίζει να φορά μάσκα ενώ βλέπει θετικούς ασθενείς με COVID-19 παρά το γεγονός ότι έλαβαν το εμβόλιο.

“Είμαι γιατρός και αν βλέπω έναν ασθενή που έχει COVID-19 ενώ είμαι εμβολιασμένοςθα συνεχίσω να φοράω τη μάσκα γιατί δεν ξέρω τι παραλλαγή έχει αυτό το άτομο”, είπε.

“Εκτός αν έχουμε δοκιμάσει αυτήν τη συγκεκριμένη παραλλαγή, μπορούμε να το εξετάσουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς μέχρι να έχουμε περισσότερα δεδομένα διαθέσιμα, είναι καλύτερα να έχουμε τη μάσκα.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί το εμβόλιο δεν αποκλείει την πιθανότητα να βγείτε θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό

Πώς αντιμετωπίζεται η πανδημία σε χώρες ανά τον κόσμο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού απαιτεί από πελάτες και υπαλλήλους εστιατόριο στο Ντένβερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.