Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Θα ενημερώσει την προληπτική θεραπεία για τη φυματίωση

ΠΟΥ: Θα ενημερώσει την προληπτική θεραπεία για τη φυματίωση

ΠΟΥ: Η αποτελεσματική προληπτική θεραπεία της φυματίωσης σε άτομα με υψηλότερο κίνδυνο εξέλιξης μειώνει με ασφάλεια την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.

Σε μια Ταχεία Ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοινώνει μια σειρά ενημερώσεων στην επικείμενη 2η έκδοση της καθοδήγησης για τη θεραπεία της λοίμωξης από φυματίωση (ΤΒ) ή την προληπτική θεραπεία της φυματίωσης (TPT). Αυτό θα βοηθήσει τα εθνικά προγράμματα για τη φυματίωση, τους δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τους χρηματοδότες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να προετοιμαστούν για τις αλλαγές που θα εισαχθούν όταν κυκλοφορήσουν οι ενημερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και το συνοδευτικό επιχειρησιακό εγχειρίδιο για το TPT αργότερα αυτό το έτος.

Η αποτελεσματική προληπτική θεραπεία της φυματίωσης σε άτομα με υψηλότερο κίνδυνο εξέλιξης μειώνει με ασφάλεια την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που εκτίθενται σε φυματίωση ανθεκτική σε πολλά φάρμακα (MDR/RR-TB). Η ενημερωμένη καθοδήγηση θα αξιοποιήσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία και τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σχετικά με τα σχήματα TPT για άτομα όλων των ηλικιών σε επαφή με ασθενείς με φυματίωση και τα δοσολογικά σχήματα. Θα ενσωματώσει επίσης τις τρέχουσες συστάσεις σχετικά με τις στρατηγικές προσυμπτωματικού ελέγχου για τον αποκλεισμό της νόσου της φυματίωσης πριν από την έναρξη της TPT και τη χρήση δοκιμών λοίμωξης από φυματίωση.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, στη Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη φυματίωση, τα κράτη μέλη δεσμεύτηκαν να αυξήσουν το TPT ώστε να φθάσουν τουλάχιστον το 90% των επαφών, των ατόμων με HIV και άλλων επιλέξιμων έως το 2027. «Προτρέπουμε τα εθνικά προγράμματα, τους τεχνικούς εταίρους, τους δωρητές, την κοινωνία των πολιτών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να υποστηρίξουν την ταχεία κλιμάκωση των υπηρεσιών TPT, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύστασης για άτομα που εκτίθενται σε MDR-TB, και να εργαστούν σταθερά προς την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων», δήλωσε η Δρ Tereza Kasaeva, Διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Φυματίωσης του ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί μια πειραματική εφαρμογή να σκανάρει τον βήχα για φυματίωση;

Με ποιον τρόπο τα Τ κύτταρα καταπολεμούν τη φυματίωση;

Συμπτώματα φυματίωσης των γεννητικών οργάνων

ΠΟΥ 2023: Χρονιά γεμάτη επιτεύγματα και βάσανα που μπορούν να αποφευχθούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Close Icon