Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Η χορήγηση εμβολίου COVID-19 στα παιδιά «δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα» εν μέσω έλλειψης

ΠΟΥ: Η χορήγηση εμβολίου COVID-19 στα παιδιά «δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα» εν μέσω έλλειψης

Ο O'Brien είπε ότι θα ήταν ενδεδειγμένο να ανοσοποιηθούν τα παιδιά έναντι του κορωνοϊού "σε εύθετο χρόνο, όταν η προσφορά αυξηθεί πολύ πιο σημαντικά". Πρόσθεσε ότι δεν ήταν απαραίτητο να εμβολιαστούν παιδιά πριν τα στείλουν πίσω στο σχολείο, αρκεί οι ενήλικες που έρχονται σε επαφή μαζί τους να εμβολιαστούν.

ΠΟΥ: Ένας ειδικός είπε ότι ήταν κρίσιμο να εμβολιαστούν πρώτα οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με υποκείμενες καταστάσεις. GENEVA – Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τον εμβολιασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Πέμπτη ότι ο εμβολιασμός παιδιών έναντι της COVID-19 δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα από την πλευρά του ΠΟΥ, δεδομένης της εξαιρετικά περιορισμένης παγκόσμιας παροχής δόσεων. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Δρ. Kate O’Brien είπε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι το επίκεντρο των προγραμμάτων ανοσοποίησης COVID-19, ακόμη και που ο αριθμός πλούσιων χωρών οι οποίες επιτρέπουν τις λήψεις εμβολίων για εφήβους και παιδιά είναι αυξανόμενος. 

«Τα παιδιά διατρέχουν (α) πολύ, πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης νόσου COVID», δήλωσε ο O’Brien, παιδίατρος και διευθυντής του τμήματος εμβολίων του ΠΟΥ.

Είπε ότι το σκεπτικό για τον εμβολιασμό παιδιών ήταν να σταματήσει η μετάδοση παρά να τα προστατεύσει από το να αρρωστήσουν ή να πεθάνουν.

«Όταν βρισκόμαστε σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη θέση, όπως είμαστε τώρα, όπου η προμήθεια εμβολίων είναι ανεπαρκής για όλους σε όλον τον κόσμο, η ανοσοποίηση των παιδιών δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Ο O’Brien είπε ότι ήταν κρίσιμο να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι ηλικιωμένοι, ή εκείνοι με υποκείμενες καταστάσεις, εμβολιάστηκαν μπροστά από τους εφήβους και τα παιδιά.

Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσαν πρόσφατα το πράσινο φως σε ορισμένα εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 καθώς πλησιάζουν τους στόχους εμβολιασμού τους για ενήλικες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus παρότρυνε τις πλούσιες χώρες να δώσουν πλάνα σε φτωχές χώρες αντί να εμβολιάσουν τους εφήβους και τα παιδιά τους. Λιγότερο από το 1% των εμβολίων COVID-19 που χορηγήθηκαν παγκοσμίως έχουν χρησιμοποιηθεί σε φτωχές χώρες.

Ο O’Brien είπε ότι θα ήταν ενδεδειγμένο να ανοσοποιηθούν τα παιδιά έναντι του κορωνοϊού “σε εύθετο χρόνο, όταν η προσφορά αυξηθεί πολύ πιο σημαντικά”. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν απαραίτητο να εμβολιαστούν παιδιά πριν τα στείλουν πίσω στο σχολείο, αρκεί οι ενήλικες που έρχονται σε επαφή μαζί τους να εμβολιαστούν.

“Η ανοσοποίηση των παιδιών για να τα στείλουν πίσω στο σχολείο δεν είναι η κυρίαρχη απαίτηση να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια”, είπε. “Μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια εάν αυτό που κάνουμε είναι ανοσοποίηση εκείνων που βρίσκονται γύρω τους και κινδυνεύουν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σπάνια νοσηλεία COVID-19 σε εφήβους δεν προκάλεσε θανάτους κατά τη διάρκεια μελέτης των CDC

Ποιες χώρες εξετάζουν τον εμβολιασμό παιδιών

Εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών - Οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα της Επιτροπής

Απαραίτητη η μάσκα σε ανεμβολίαστα παιδιά από 2 ετών και πάνω θεωρούν η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και τα CDC των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».