Πολιτική Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΠΟΕΔΗΝ: Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΠΟΕΔΗΝ: Σήμερα 1/8/2023 το μεσημέρι η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα 1/8/2023 το μεσημέρι η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Διοικητή της ΔΥΠΑ κο. Πρωτοψάλτη και της Γ. Γραμματέας κας Στρατηνάκη. Τέθηκαν αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ που είναι δικής τους αρμοδιότητα. Για την παράταση των Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων μακροχρόνια ανέργων του Προγράμματος 55-67 που εργάζονται στα Νοσοκομεία και ήδη οι πρώτοι απολύθηκαν. Διατύπωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ανανέωση.

Αναγνώρισε όμως το σημαντικό έργο των συγκεκριμένων συναδέλφων και ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία για να μας απαντήσει. Χρειάζεται είπε σχετική Νομοθετική ρύθμιση για να παραταθούν οι Συμβάσεις θα συνεννοηθεί και θα ζητήσει σχετική έγγραφη συναίνεση από τον Υπουργό Υγείας κο Χρυσοχοΐδη. Σχετικά με τα μισθολογικά ζητήματα και την ανανέωση των Συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ από το 2016.

Εξηγήσαμε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα και το κονδύλι που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοσθεί το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων στο σύνολο του (και στα επιδόματα) στους 4.000 συναδέλφους που είναι στην πρώτη γραμμή. Ανέφερε ο Υπουργός ότι υπάρχουν δυσκολίες παρ’ ότι είναι δίκαιο το αίτημα. Θα το εξετάσει με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και σε λίγες ημέρες θα μας απαντήσει και γι’
αυτό. Ξεκαθάρισε ότι τον Φλεβάρη 2024 θα υπάρξει νέα ανανέωση των Συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για την Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα μας είπε ότι είναι δίκαιο το αίτημα και η εισήγησή του θα είναι θετική. Αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Σύντομα είπε ότι θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Για τους Εργολαβικούς εργαζόμενους που δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία είπε ότι πρέπει να καλείται η Επιθεώρηση Εργασίας όταν και όπου δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία. Η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας έγινε σε καλό κλίμα και φυσικά από τις τελικές αποφάσεις και απαντήσεις που θα λάβουμε θα κριθεί η στάση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανταποκρίθηκε άμεσα ο Υπουργός στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση

Στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Άμεση ανταπόκριση Υπουργείου Εργασίας για ανανέωση συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Επικινδυνότητα στις διακομιδές για προσωπικό και ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.