Πολιτική Υγείας

Πλεύρης Υγειονομικοί:6.412 είναι οι αναστολές εργαζομένων στα δημόσια  νοσοκομεία

Πλεύρης Υγειονομικοί:6.412 είναι οι αναστολές εργαζομένων στα δημόσια  νοσοκομεία

Πλεύρης Υγειονομικοί:6 6.412 είναι οι αναστολές εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία λόγω άρνησης να εμβολιαστούν .

Ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου ανακοίνωσε  ότι οι αναστολές των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία είναι 6.412 τη στιγμή. ‘’ Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω γιατί τα νοσοκομεία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή, άτομα τα οποία έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες ή υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες ή για κάποιους λόγους τεχνικούς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.’’, είπε .

Άρα, εξήγησε ο κ. Πλεύρης  έχουμε ένα ποσοστό το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούμε την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και με την τροπολογία την οποία θα σας παρουσιάσω.Παράλληλα στο ΕΚΑΒ, το οποίο έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων τα 400 είναι πληρώματος σε ένα σύνολο κόσμου 4.800. Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι ‘’ Ενώ λοιπόν μέχρι τώρα η κατεύθυνση ήταν ότι αυτός ο κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί θα επέστρεφε στην εργασία του όταν θα ολοκλήρωνε τον εμβολιασμό του και θα περνούσαν οι 14 μέρες, επειδή ακριβώς είχαμε δώσει τη δυνατότητα όσοι μέχρι τις 31 Αυγούστου έκαναν το πρώτο εμβόλιο να παρέμεναν στο σύστημα με δήλωση την οποία έκαναν εχθές. Και θα έχετε πληροφορηθεί ότι με τροπολογία που θα έρθει την άλλη εβδομάδα, θα δώσουμε τη δυνατότητα τώρα και σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, με το που μπουν στην εμβολιαστική διαδικασία, με το που  κάνουν δηλαδή το πρώτο εμβόλιο να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα.Ήδη λαμβάνω στοιχεία για 1η και 2 Σεπτεμβρίου κόσμος ο οποίος έχει πάει και έχει δηλώσει να εμβολιαστεί. Που σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί σε ένα βαθμό από αυτό που άκουσε, γιατί θα μου φαινόταν παράλογο κάποιος να έβαζε στην 1η του μηνός που ξεκινούσε η αναστολή. Αυτό το κάνουμε ακριβώς διότι εμείς σεβόμαστε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που το στήριξαν. Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μαζί τους. Μάλιστα και με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ- χθες τον ενημέρωσα που ζήτησε συνάντηση- ότι την επόμενη εβδομάδα, όσο πιο γρήγορα γίνεται θα δω, γιατί θέλω να βλέπω τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους και να τους εξηγώ αυτά τα οποία κάνουμε, ώστε να ξέρουν ποιες είναι  οι προθέσεις της Κυβέρνησης και να μην αιφνιδιάζονται. ‘’

Νέα τροπολογία  θα έρθει την επόμενη εβδομάδα

Παράλληλα, είπε ο υπουργός υγείας ‘’ Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε και σήμερα οι άνθρωποι που κλείνουν εμβόλιο, θα ξέρουν ότι μόλις ψηφιστεί η τροπολογία που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να ξαναμπούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. ‘’Ενημερώθηκα- τόνισε ,  επειδή είδα ότι έγινε διαμαρτυρία- και βλέπω ότι έχουν θέσει πολλοί το θέμα για τις 18 κλίνες ΜΕΘ του «Παπανικολάου». Θέλω να σας ενημερώσω και σε αυτό: Οι συγκεκριμένες 18 κλίνες ΜΕΘ λειτούργησαν όταν χρειάστηκαν με το υπάρχον προσωπικό. Δεν λειτούργησαν με παραπάνω προσωπικό. Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται σε λειτουργία διότι δεν υπάρχει αναμονή στη Θεσσαλονίκη. Με το υπάρχουν προσωπικό μπορούν να λειτουργήσουν όποτε τις χρειαστούν και ζήτησα από τον ίδιο τον Υπεάρχη να κάνει το σχέδιο ώστε να λειτουργήσουν.  Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν και γενικότερα η έγκριση για τις προσλήψεις θα έχει υπογραφεί από εμένα την επόμενη εβδομάδα.Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για τρεις μήνες που θα καλύψει τις θέσεις του προσωπικού το οποίο έχει μπει σε αναστολή ‘’ Αυτό το οποίο σας έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ένσταση είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να δίνονται παροχές και υπηρεσίες σε ιδιώτες για τρίμηνο, για όσο διαρκεί η συγκεκριμένη διαδικασία.  Και αυτές μπορεί να είναι τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών προσωπικού, μπορεί να είναι τόσο σε επίπεδο διαγνωστικών εξετάσεων διότι υπάρχουν πάρα πολλοί στα νούμερα που είδατε που έχουν βγει σε αναστολή και ενδεχομένως θα πρέπει να γίνουν διαγνωστικές εξετάσεις εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.Και δίνουμε τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΒ, αν υπάρξει πρόβλημα, να μπορούν να γίνονται διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα.Όλη αυτή η διαδικασία είναι για 3 μήνες.  Και εγώ σας κοιτάω στα μάτια και θέλω να είμαι ειλικρινής, διότι αυτό το οποίο σας λέω- επειδή κατά βάση έχω υπάρξει βουλευτής και έχω δει ότι πολλές φορές να αιφνιδιάζεται ο βουλευτής- είναι ότι πρόθεσή μου δεν είναι να αιφνιδιάζω την Αντιπολίτευση. ‘’ σημείωσε

  Για στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε Ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβα, χειροκροτήσατε τον κύριο Πολάκη. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε όταν ο κύριος Πολάκης μιλάει για ιδεοληψία εμβολιασμού και όταν εγώ δίνω συγκεκριμένα στοιχεία ότι το 90% των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ προέρχονται από το 40% των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιλέξατε ομιλητή να έρθει να απαντήσει στον Υπουργό Υγείας σε θέμα που έχει σχέση με τον εμβολιασμό, έναν υγειονομικό που δεν θέλει να εμβολιαστεί, και τον χειροκροτήσατε. Σας είπε αντιεπιστημονικά πράγματα, ότι οι μεταλλάξεις πια δεν πιάνονται από τα εμβόλια. Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Δείτε όλες τις μελέτες και το Ισραήλ το οποίο αναφέρθηκε, που είναι  η απόδειξη, με 16.000 κρούσματα, έχει πάρα πολύ λίγες νοσηλείες αναλογικά. Η απόδειξη ότι τα εμβόλια λειτουργούν. Και ναι, αν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες κατακρίνονται από πολλούς, φυσικά όλα θα ενταχθούν στο σύστημα, αλλά αυτό δεν αντικαθιστά τον εμβολιασμό.

  • Και ξέρετε τι μου κάνει περισσότερο εντύπωση; Κάποιοι καλούν το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα τα οποία δεν έχουνε πάρει τις εγκριτικές διαδικασίες και είναι  οι ίδιοι που εκφράζουνε ανησυχίες για το αν τα εμβόλια τα οποία έχουν περάσει όλες τις κλινικές φάσεις, να το πούμε αυτό για να μην λέγονται ανακρίβειες. Να το πούμε ξεκάθαρα, ο κύριος Πολάκης είναι υγειονομικός, έχει υποστεί τις κυρώσεις γιατί δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε Κλινική. Αυτή είναι η κύρωση. Θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις όχι τιμωρητικές.  Είναι στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας. Όταν έχεις επιλέξει δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη να πηγαίνεις σε κόσμο και να του παρέχεις θεραπεία, το μείζον της Δημόσιας Υγείας είναι να μην γίνεις εσύ ο παράγοντας που θα νοσήσει. Όταν επιλέγεις να είσαι υγειονομικός, θα πρέπει να ξέρεις ότι προέχει η Δημόσια Υγεία. Καταλαβαίνω τον κύριο Πολάκη ότι την επόμενη εβδομάδα με τις κυρώσεις που θα ψηφιστούν θα έχει επιπλέον κυρώσεις, δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές. Όσοι γιατροί, όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν μπορούν να κάνουν πράξη σε ιδιωτικές κλινικές.  Εάν εμβολιαστούν, τους δίνουμε αμέσως τη δυνατότητα να επανέλθουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δείχνοντας ότι εμείς σεβόμαστε όλο τον κόσμο αλλά προασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχονται ποινές για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Άρση αναστολής για τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση

Θανάσης Πλεύρης : Στόχος να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Αναβρασμός στα νοσοκομεία - Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.