Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Λειτούργησε βάσει πρωτοκόλλου το “Παπανικολάου”, δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης

Πλεύρης: Λειτούργησε βάσει πρωτοκόλλου το “Παπανικολάου”, δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας μίλησε δημοσίως για την ακαριαία διαχείριση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χτες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αν και δυστυχώς δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης πριν λίγο δημοσίως μίλησε για το νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου χτες ξέσπασε πυρκαγιά με δύο νεκρούς. Αυτή την στιγμή οι 23 ασθενείς σε high flow έχουν μεταφερθεί επιτυχώς και έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο. Εξετάζονται τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, με το οξυγόνο μέσα στην κλινική να αποτελεί εκρηκτικό μέσο. Τις επόμενες ημέρες θα έχει πραγματοποιηθεί η πραγματογνωμοσύνη από την Πυροσβεστική. Δυστυχώς, δεν υπήρχε σύστημα πυρανίχνευσης στο νοσοκομείο, όπως και σε πολλές ακόμη νοσοκομειακές δομές στο ΕΣΥ. Ωστόσο, λειτούργησε βάσει του πρωτοκόλλου για πυρκαγιές και η ακαριαία διαχείριση της πυρκαγιάς ήταν επιτυχής εντός 30 λεπτών από το ξέσπασμα.

Τι δήλωσε ο κ. Θάνος Πλεύρης για την πορεία της πανδημίας

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως τα κρούσματα θα πρέπει να παρατηρούνται σε σχέση με την πίεση στο ΕΣΥ. Το ποσοστό λοιπόν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι απόλυτα διαχειρίσιμο. Η πίεση στις απλές κλίνες της Covid υφίσταται τις τελευταίες 5 ημέρες. Ταυτόχρονα, τα non Covid περιστατικά προσθέτουν βάρος στο ΕΣΥ. Συνεπώς, η περαιτέρω αποκλιμάκωση συνεχίζεται γιατί δεν υπάρχει πίεση λόγω των κρουσμάτων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο για τα μέτρα που θα μας συνοδεύσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα επανεξεταστεί εκ νέου το φθινόπωρο.

Τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού λειτουργούν;

Στην ερώτηση αν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Πλεύρης μίλησε για 10.000 θεραπείες της Merck. Ταυτόχρονα, της Pfizer ξεκίνησε να δίνεται την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα και στις δύο κλινικές μελέτες. Τα σκευάσματα αυτά δίνονται στην αρχή της νόσου σε άτομα μεγαλύτερης επικινδυνότητας. Ανά 100 θεραπείες μπορούν αν σωθούν έως 4 ή 5 περιπτώσεις που θα νοσήσουν βαριά. Λειτουργεί κανονικά η πλατφόρμα.

Η 4η δόση προαιρετική για άνω των 60 ετών

Αυτή την στιγμή, οι Υπουργοί πιέζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε ο ΕΜΑ να δώσει οδηγίες σαφείς για να δίνεται ένα καθαρό μήνυμα. Εντός του Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η κουβέντα και θα έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη για το εάν υπάρχει ανάγκη για 4η δόση ή όχι. Σε πρώτη φάση, μιλάμε για προαιρετική σύσταση και όχι για κάτι παραπάνω. Θα υπάρξουν στο εγγύς μέλλον ανακοινώσεις πανευρωπαϊκά.

Αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και Προσωπικός Γιατρός

Οι βασικές αλλαγές είναι ότι αξιολογούνται πλέον οι ανάγκες του ασθενούς για ποιοτικότερη φροντίδα, οι πολίτες θα μπορούν αν επωφεληθούν από την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα, αλλά και η ύπαρξη του προσωπικού γιατρού. Πλέον, θα υπάρξει μια μορφή πληρωμής κατ’ άτομο. Αυτό θα είναι ένα κίνητρο για τους γιατρούς ώστε να μπουν στο σύστημα και να ανοίξουν στο σύνολό τους εντός της χώρας το πελατολόγιό τους. Τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού έως τώρα τον έπαιζαν τα επείγοντα νοσοκομεία. Όμως πλέον οι πολίτες θα έχουν κίνητρα για να απευθύνονται πλέον στον προσωπικό γιατρό τους.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Αυτή την στιγμή θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να γίνονται χειρουργεία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Γίνονται τις ώρες που δεν γίνονται χειρουργεία στις δημόσιες δομές. Ο λόγος είναι πως πολλοί καλοί γιατροί φεύγουν από το ΕΣΥ. Τα χειρουργεία θα είναι προδήλως πιο οικονομικά από τα χειρουργεία που διενεργούνται σε ιδιωτικές κλινικές. Εντέλει, αυτές οι αλλαγές θα γίνονται προς όφελος του ασφαλισμένου, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι πόροι των δημοσίων νοσοκομείων.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή

Η παράταση της αναστολής έχει γίνει έως 31/12. Όποιος δεν εμβολιάζεται, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η πανδημία δεν μπορεί να εργάζεται στον κλάδο της Υγείας και να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες στο κοινό. Δεν υπάρχει κάποια σκέψη να επανεξεταστεί αυτή η απόφαση.

Για την υπόθεση της Πάτρας

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας αφενός σέβεται το υπερασπιστικό αφήγημα της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου για την πολύκροτη υπόθεση με τον άδικο χαμό των 3 παιδιών στην Πάτρα. Ωστόσο, η συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείου, θα κινηθούμε νομικά κατά της κατηγορουμένης.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τηλεδιάσκεψη του Θάνου Πλεύρη με τον Ουκρανό Υπουργό Υγείας

Αναμένονται άμεσα πανευρωπαϊκές αποφάσεις για την τέταρτη δόση

Πλεύρης: Το πιστοποιητικό θα ισχύει 9 μήνες, σύμφωνα με σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με fake news ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρασύρει τους γιατρούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακαθάριστα οικόπεδα: Εκπνέει ο χρόνος για τη δήλωση στην πλατφόρμα - Εμπρηστικές "βόμβες"

Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα έχει δώσει στους πολίτες διορία μέχρι τις 30 Ιουνίου, μέχρι να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να δηλώσουν ότι έχουν καλύψει τα πάντα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. 

«Ευρώπη των Εμβολίων»: Καρκίνοι που προλαμβάνονται με εμβολιασμό

Είναι καιρός να υπερασπιστούμε την πρόληψη σε όλες τις πολιτικές μας στον τομέα της υγείας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εξάλειψη των καρκίνων που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό στην Ευρώπη».

UNAIDS: Νέα στρατηγική για τον τερματισμό του AIDS

UNAIDS: Το Παγκόσμιο Ταμείο είναι μια παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση του HIV, της φυματίωσης και της ελονοσίας και για τη διασφάλιση ενός υγιέστερου, ασφαλέστερου, πιο δίκαιου μέλλοντος για όλους.

Close Icon