Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Δεν ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί είναι ευρωπαϊκό

Πλεύρης: Δεν ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί είναι ευρωπαϊκό

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας μετά από ερώτημα του healthweb.gr και της Νικολέτας Ντάμπου διευκρίνισε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν ακυρώνεται, απλά αναστέλλεται για κάποιο χρονικό διάστημα η επίδειξή του για πρόσβαση σε ορισμένους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και με την άρση των μέτρων από την 1η Μαΐου. Ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία της χαλάρωσης των μέτρων, συναντάμε και την αναστολή της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και μπαρ, θέατρα κτλ. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο ως προς το τι πρόκειται να συμβεί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους ήδη έχουν ολοκληρώσει τις 2 δόσεις και την ενισχυτική τους δόση (ή τις ενισχυτικές), όταν επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους από το φθινόπωρο. Σε ερώτηση του healthweb.gr και της Νικολέτας Ντάμπου, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν ακυρώνεται. Αντιθέτως, καθώς είναι ευρωπαϊκό και σε επίπεδο ΕυρωπαϊκήςΈνωσης θα συνεχίσει να υφίσταται κανονικά έως και το 2023.

 

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που είναι σε ισχύ θα έχουν ακυρωθεί όταν επανέλθει η υποχρεωτικότητα από Σεπτέμβρη;

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η ευρωπαϊκή ισχύς των πιστοποιητικών είναι διευρυμένη και καλύπτει μέχρι το έτος 2023. Πιο αναλυτικά, επεσήμανε πως: “Τα πιστοποιητικά δεν καταργούνται. Είναι ευρωπαϊκά πιστοποιητικά. Απλώς δεν τα συνδέουμε, για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο που μπορεί να παραταθεί με βάση την πορεία της πανδημίας, με την επίδειξή του για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό έχει ανανεωθεί μέχρι το 2023, υπάρχει κανονικά και το έχουμε αποφασίσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.” 

Πρόκειται συνεπώς καθαρά για αναστολή της επίδειξης του πιστοποιητικού και όχι της ακύρωσής του. Με αυτό ως δεδομένο, οι εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια που συνοδεύει το πιστοποιητικό τους και το φθινόπωρο.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Έχουμε μπει πλέον στη φάση της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό [live]

Ελεύθερο Πάσχα υπό προϋποθέσεις - Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα έως την Πρωτομαγιά

Πλεύρης: Από 1η Μαΐου δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, από 1η Ιουνίου καταργείται η χρήση μάσκας

Πρωτοβουλία για την υγειονομική θωράκιση και τον εμβολιασμό των ευάλωτων πολιτών κατά του κορωνοϊού αναλαμβάνει η Κυβέρνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.