Πολιτική Υγείας

ΠΙΣ: Με εξώδικο για το κατέβασμα ιστοσελίδας τηλεϊατρικής κινούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

ΠΙΣ: Με εξώδικο για το κατέβασμα ιστοσελίδας τηλεϊατρικής κινούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Έκτος από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε οποιεσδήποτε ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον θεράποντα γιατρό τους σε πιστοποιημένους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (αδειοδοτημένα ιατρεία-πολυϊατρεία-νοσοκομεία-κλινικές).

ΠΙΣ: Ποιοι βρίσκονται πίσω από το site τηλεϊατρικής για ψηφιακές εξετάσεις, φαρμάκων και αναρρωτικές – προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας εφόσον δεν ληφθεί υπόψη η εξώδικος διαμαρτυρία για ιστοσελίδα που κάνει μόνο εξ αποστάσεως συνταγογράφηση και γνωματεύσεις έναντι αμοιβής Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας εξαιτίας ιστοσελίδας τηλεϊατρικής, που παρέχει μόνο εξ αποστάσεως ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων, φαρμάκων και αναρρωτικών αδειών. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ( ΠΙΣ) απέστειλε στις 8 Ιουνίου εξώδικο στην εταιρεία που λειτουργεί την ιστοσελίδα, με την οποία την καλεί εντός 24 ωρών να την κατεβάσει, να μην πραγματοποιεί οποιαδήποτε παροχή ιατρικής υπηρεσίας και να πάψει να χρησιμοποιεί το σήμα του ΠΙΣ, ως δήθεν πιστοποιημένο φορέα.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Μάλιστα, στο ίδιο εξώδικο που απέστελλε ο ΠΙΣ αποκαλύπτει ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι πρώην ποδοσφαιριστής. Η ιστοσελίδα ανήκει σε εταιρεία με επωνυμία TILEGIATROS.GR LIMITED, η οποία έχει ως φερόμενη έδρα το Λονδίνο (128 City Rd) ενώ ως πραγματική έδρα της φαίνεται η οδός Γράμμου αρ. 23 στα Βριλήσσια Αττικής, ΤΚ 15228. Διαχειριστής τής ως άνω εταιρείας φέρεται ο Π. Τ. κάτοικος Πολωνίας 31/33, Glogowska, Poznan, 60702. Δηλώνει πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν επιχειρηματίας. Στο ίδιο εξώδικο του ΠΙΣ αναφέρονται τα εξής: Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι μεταξύ άλλων η παροχή γενικών υπηρεσιών ιατρικής (SIC 86210) και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών ειδικού ιατρού (SIC 86220). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εμφανίζεται ως ‘ιατρικός διευθυντής’ ο δρ Π.Τ., ο οποίος φέρεται να είναι ιατρός με έδρα την Αθήνα. Συνεργάτιδα φέρεται η δρ Κ.Λ. η οποία κατά δήλωση της ιστοσελίδας ασκεί δύο ιατρικές ειδικότητες, αυτήν της Γενικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής και προκύπτει κάτοικος Θεσσαλονίκης. “Παρακαλούμε, λόγω αρμοδιότητας, όπως εξεταστεί άμεσα η πιθανή παράνομη λειτουργία (χωρίς την έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας) του φορέα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς, και ο πειθαρχικός έλεγχος των ανωτέρω ιατρών αφού προβείτε σε εξακρίβωση των σχετικών πραγματικών περιστατικών της συγκεκριμένης υπόθεσης”.

Συστάσεις

Έκτος από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε οποιεσδήποτε ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον θεράποντα γιατρό τους σε πιστοποιημένους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (αδειοδοτημένα ιατρεία-πολυϊατρεία-νοσοκομεία-κλινικές).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΙΣ: Δεν υπάρχουν θαυματουργά φάρμακα - ο Dr Google δεν εφημερεύει ποτέ

Όχι λένε οι γιατροί στην συστέγαση των ιατρείων με κέντρα αισθητικής

ΠΙΣ: Αλληλεγγύη στους γιατρούς που αντιμετωπίζουν τις απώλειες από τους σεισμούς σε Τουρκία & Συρία

ΠΙΣ: "Προσβλητική η συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ απέναντι στο προσωπικό"

ΠΙΣ: "Δικαίωση" η τροπολογία του υπ. Υγείας που προστατεύει του γιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις

Το υπουργείο Υγείας θα εξετάσει το ακαταδίωκτο των ιατρών και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγώνες Δρόμου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Δήμους της Αττικής για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα - Περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στον νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε σειρά συναντήσεων.

Ζαχαράκη: "Επεκτείνεται ο προσωπικός βοηθός για ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα"

Ζαχαράκη: "Συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματος και 1.250 συμπολίτες μας τώρα και στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό, στηρίζοντας έτσι όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη".

Νέες ευέλικτες μορφές απασχόλησης προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή - Τι αλλάζει

Επιπλέον, πλέον θα υπάρχει μια διαρκής σύνδεση της επιχείρησης με τον εργαζόμενο, έτσι ώστε αφενός να απαγορεύονται καταχρήσεις (π.χ. στελέχη της επιχείρησης να καλούν συγκεκριμένους και μόνο εργαζομένους), αφετέρου, ο εργαζόμενος να έχει προβάδισμα πρόσληψης με σύμβαση αορίστου χρόνου αν η επιχείρηση χρειαστεί πρόσθετο μόνιμο προσωπικό.