Πολιτική Υγείας

Πίνακας CDC ΗΠΑ: Στάθμιση των ενισχυτικών λήψεων COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Πίνακας CDC ΗΠΑ: Στάθμιση των ενισχυτικών λήψεων COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Μια συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης ACIP τον περασμένο μήνα παρουσίασε αρκετές μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,7% του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζουν μειωμένη προστατευτική ανοσοαπόκριση, ακόμη και μετά από δύο δόσεις εμβολίου.

Πίνακας CDC ΗΠΑ: Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι ορισμένοι ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνονται επίσης στον εμβολιασμό COVID-19. Μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σκοπεύουν να εξετάσουν επιπλέον δόσεις εμβολίου COVID-19 σε ένα μικρό κλάσμα του πληθυσμού με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) σκοπεύει να συγκληθεί στις 22 Ιουλίου για να συζητήσει “κλινικές εκτιμήσεις για πρόσθετες δόσεις σε άτομα με ανοσοκατασταλμένες καταστάσεις”, σύμφωνα με ένα σχέδιο ημερήσιας διάταξης που δημοσιεύτηκε πριν από τη συνεδρίαση.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ορίζουν τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς ως εκείνους με «μειωμένη ικανότητα καταπολέμησης λοιμώξεων και άλλων ασθενειών», που πιθανώς προκαλούνται από καταστάσεις όπως «AIDS, καρκίνος, διαβήτης, υποσιτισμός και ορισμένες γενετικές διαταραχές» ή φάρμακα ή θεραπείες όπως χημειοθεραπεία και μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Τα CDC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσαν πρόσφατα ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί “δεν χρειάζονται” μια επιπλέον δόση αυτή τη στιγμή.

Οι υπηρεσίες υγείας ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ “είναι τυχερές που έχουν πολύ αποτελεσματικά εμβόλια τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα” σε επιλέξιμους πληθυσμούς.

Ωστόσο, ο Δρ Jay Butler, αναπληρωτής διευθυντής μολυσματικών ασθενειών στο CDC, δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτήν την εβδομάδα ότι οι ερευνητές ανησυχούν για τους ηλικιωμένους ενήλικες άνω των 75 ετών που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής COVID-19, και για εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ανοσοκατεσταλμένα άτομα, μερικά από τα οποία δεν ανταποκρίνονται επίσης στον εμβολιασμό.

Ο Μπάτλερ είπε επίσης ότι το CDC “ενδιαφέρεται έντονα να μάθει αν μια τρίτη δόση μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, ιδιαίτερα μερικές από αυτές τις πιο σοβαρές, αν και πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες”, επαναλαμβάνοντας δεδομένα που υποδηλώνουν τοπικές αντιδράσεις και σπάνιες παρενέργειες που εμφανίζονται συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση σε σχήματα δύο δόσεων.

Μια συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης ACIP τον περασμένο μήνα παρουσίασε αρκετές μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,7% του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζουν μειωμένη προστατευτική ανοσοαπόκριση, ακόμη και μετά από δύο δόσεις εμβολίου.

Για παράδειγμα, 7-27 ημέρες μετά από μια δεύτερη δόση Pfizer πρότεινε 75% προστασία έναντι συμπτωματικών COVID-19 μεταξύ ανοσοκατασταλμένων ασθενών, σε σύγκριση με το 94% συνολικά.

Οι ασθενείς είδαν επίσης λιγότερη προστασία έναντι λοίμωξης στο 71% έναντι του 90% συνολικά, μετά από δύο δόσεις της Pfizer.

Ξεχωριστά ευρήματα έδειξαν ότι περισσότεροι από τους μισούς περίπου 30 ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων που μελετήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν σε τρίτη δόση εμβολίου.

Οι ειδικοί εκείνη την εποχή δήλωσαν ότι δεν ήταν σαφές εάν οι πρόσθετες δόσεις θα ωφελούσαν αυτόν τον πληθυσμό ή άλλα μέτρα πρόληψης, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερη προστασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγίες επιστημόνων για εμβολιασμό με εμβόλια mRNA

Οι τελευταίες συστάσεις του CDC για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Οδηγός εμβολιασμού για τον ιό SARS-CoV-2  για ογκολογικούς ασθενείς

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό ασθενών ειδικών κατηγοριών

Ηλίας Μόσιαλος: "Δυο - τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση θα ξέρουμε για την επιτυχία του εμβολιασμού"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκτάκτως Πλεύρης - Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη - Το εκρηκτικό επιδημιολογικό κοκτέιλ που τρομάζει τους ειδικούς

Βαρύ το ιικό φορτίο σε Μακεδονία και Θράκη - Έξι στους δέκα πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι - Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Θάνος Πλεύρης και Ασημίνα Γκάγκα

Το Ιατρικό Συμβούλιο του Όρεγκον ανακάλεσε την άδεια ενός γιατρού που δεν ακολούθησε τις οδηγίες της covid-19 στο γραφείο του

Το ιατρικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι ο LaTulippe συμμετείχε σε οκτώ περιπτώσεις αντιεπαγγελματικής ή παράνομης συμπεριφοράς, 22 περιπτώσεις αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής και πέντε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής.

Νοσοκομεία: Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr  από το υπουργείο Υγείας οι  δαπάνες των  νοσοκομείων  του 2020 ξεπέρασαν τα 2,4 δις ευρώ σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται  υπερωρίες και εφημερίες. Οι δαπάνες προέρχονται από το BI του υπουργείου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν το θεωρούσε κάνεις αξιόπιστο αφού οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και των ΥΠΕ καταχωρούσαν ότι […]

Οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια από τον Καναδά και το Μεξικό μέσω χερσαίων συνόρων θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 21 Οκτωβρίου

Όσο για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς - οι κανόνες θα είναι αυστηρότεροι, αναφέρει η Global News. Κάθε μη εμβολιασμένος Αμερικανός θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις μία ημέρα πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ ή φύγει.

Πρώτη συνάντηση Πλεύρη με τους φαρμακοβιομήχανους

Η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν το βασικό θέμα μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης της πρώτης συνάντησης του νέου υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους όλων των συνδέσμων του χώρου του φαρμάκου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.