Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός De Croo παραιτείται μετά την εκλογική του ήττα

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός De Croo παραιτείται μετά την εκλογική του ήττα

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ομοσπονδιακών και περιφερειακών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ομοσπονδιακών και περιφερειακών εκλογών. “Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη βραδιά για εμάς. Χάσαμε αυτές τις εκλογές”, είπε ο De Croo στους υποστηρικτές του, σκουπίζοντας ένα δάκρυ από την άκρη του ματιού του. Το φλαμανδικό φιλελεύθερο κόμμα του, Open VLD, προβλέπεται να χάσει σχεδόν τις μισές έδρες του στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η ψηφοφορία της Κυριακής στη γλωσσικά διχασμένη χώρα, η οποία χωρίζεται μεταξύ της ολλανδόφωνης Φλάνδρας στο βορρά και της γαλλόφωνης Βαλλονίας στο νότο, διεξήχθη την ίδια ημέρα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Βλάαμς Μπελάνγκ παραμένει αποκλεισμένος

Η δεξιά εθνικιστική Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) αναμένεται να τερματίσει στην πρώτη θέση με 17% των ψήφων, με τον ακροδεξιό Vlaams Belang να εξασφαλίζει το 14% των ψήφων. “Τα μοιρολόγιά μας γράφτηκαν, αλλά κερδίσαμε αυτές τις εκλογές”, δήλωσε ο ηγέτης του N-VA, Μπαρτ Ντε Βέβερ, ο οποίος τώρα φαίνεται καλό στοίχημα για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του Βελγίου. Οι N-VA και Vlaams Belang αναμένεται επίσης να τερματίσουν στην πρώτη και δεύτερη θέση στο φλαμανδικό κοινοβούλιο.

Τα κόμματα στη Φλάνδρα, συμπεριλαμβανομένου του N-VA, έχουν μια μακροχρόνια συμφωνία για να κρατήσουν την ακροδεξιά εκτός κυβέρνησης στην περιοχή. Ο De Wever, που θέλει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι ούτε αυτή τη φορά θα κάνει συμφωνία με τον Vlaams Belang.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νότια Κορέα: Οι ανώτεροι γιατροί παραιτούνται για να υποστηρίξουν τους νέους

Παραιτήθηκε ο Σπύρος Νικολαΐδης από το αξίωμα του Προέδρου

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon