Πολιτική Υγείας

Παπαευαγγέλου: Πολλές μικρές “πυρκαγιές” δεν επιτρέπουν άρση του lockdown

Παπαευαγγέλου: Πολλές μικρές “πυρκαγιές” δεν επιτρέπουν άρση του lockdown

Παπαευαγγέλου: Προβληματισμένη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίστηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, προειδοποιώντας για μικρή αύξηση θυμάτων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα περιοριστικά μέτρα έως στιγμής δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

“Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές, πολλές μικρές εξάρσεις, παρατηρήθηκαν αρκετά συχνά την εβδομάδα που πέρασε στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Μικρές συρροές μετά από συναντήσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους και κλειστές δομές. Με τόσες πολλές μικρές συρροές, δεν μπορεί να σβήσει η ‘φωτιά’, για να προχωρήσουμε σε άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε επιβαρυμένες περιοχές” υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

“Μας προβληματίζει ότι δεν παρατηρήθηκε μείωση φορτίου μετά την επιβολή του lockdown. Περιμέναμε κάπως ταχύτερη επιπέδωσε της καμπύλης, πιθανότατα η διασπορά είναι μεγαλύτερη στην κοινότητα, ή δε βοήθησε ο χειμωνιάτικος καιρός. Σίγουρα συμβάλλει σημαντικά και η επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχουν απομονωθεί πάνω από 1.000 στελέχη στην επικράτεια και μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα από τον έναν άνθρωπο στον άλλο. Το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη Άνοιξη, η εφαρμογή των μέτρων είναι διαφορετική, και η κόπωση όλων επηρεάζει τη συμπεριφορά μας, αλλά η πλειοψηφία σχηματίζει τείχος κατά της διασποράς με την τήρηση των μέτρων”.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας λόγο για 1.500 νέα κρούσματα ανά ημέρα, ενώ αύξηση εμφάνισε και ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια που υπολογίζεται στα 12.000.

“Η διασπορά του ιού σημειώνει αυξητική τάση στις 56 από τις 76 ενότητες της χώρας. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε την εβδομάδα που πέρασε με 260 συνανθρώπους μας να εισάγονται καθημερινά στο νοσοκομείο, ενώ υπολογίζονται περισσότεροι από 2.500 ασθενείς που νοσηλεύονται στην επικράτεια. Αν και το 53% αφορά τους άνω των 65 ετών, 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μέσης ηλικίας 45 – 65 και αρκετοί απ’ αυτούς διασωληνωμένοι” τόνισε.

Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι εμφανής, συνέχισε η καθηγήτρια, η πληρότητα των ΜΕΘ COVID υπολογίζεται στο 88%, ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά, η οποία αναμένεται να εμφανίσει επιπλέον μικρή άνοδο τις επόμενες εβδομάδες. Στην Αττική, στον Τομέα Πειραιά, έχουμε πάνω από 1.100 ενεργά κρούσματα – σημαντική αύξηση, άλλα και στο Δυτικό Τομέα Αθηναίων με περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα. Σταθεροποίηση με μικρή αύξηση νέων κρουσμάτων παρατηρείται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών είναι μια σημαντικά επιβαρυμένη περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 26/02 - 1.790 νέα κρούσματα - 29 νεκροί - 371 διασωληνωμένοι

ΗΠΑ - Ειδικοί προς CDC: Ενθαρρύνατε τα συστήματα εξαερισμού για την καταπολέμηση της πανδημίας

Ματίνα Παγώνη: Δεν θα πετάξουμε χαρταετό ...

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.